Neden gelecek yazı bekleyesiniz ki? Bu Mango Reçelini Yapın ve Lezzetin Devam Etmesini Sağlayın

Leila

Global Mod
Global Mod
Kavurucu yaza (mutlu bir şekilde) veda ederken, gelecek yıla kadar beklemeye hazır olmadığımız bir şey var: mango! 'Meyvelerin Kralı' hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilen bir yaz özel etkinliğidir. Sezon boyunca kolayca bulunabilen mangoları bütün olarak veya Hint turşusu, turşu, meyveli yoğurt ve dondurma gibi çeşitli lezzetli formlarda yiyebilirsiniz. Peki yaz ötesinde mangonun tadını çıkarmanın bir yolu var mı? Bu soru aklınızdaysa doğru sayfaya geldiniz!

Burada size yıl boyunca bu meyvenin faydalarından keyif almanızı sağlayacak, üç malzemeli kolay bir mango reçeli tarifi sunuyoruz. Ve en iyi yanı, bu ev yapımı mango reçelini iki aya kadar saklayabilirsiniz! Peki ne bekliyorsun? İşte evde mango reçeli nasıl yapılır!

Ayrıca Okuyun: Başka bir mango tarifi mi arıyorsunuz? 30 Dakikada Kuru Mango Kuzhambu Yapın



Fotoğraf Kredisi: iStock

Mango Reçeli Sağlıklı mı?


Kesinlikle! Bu mango reçeli tarifi inanılmaz derecede sağlıklıdır ve her gün tüketilebilir. Minimal ve doğal malzemelerle yapılmış olup birçok faydayla doludur. Yıldız bileşen mango, bağışıklığı güçlendiren, demir emilimini artıran ve hücre onarımı ve büyümesine yardımcı olan başta C vitamini olmak üzere besinler açısından zengindir. Ayrıca mangodaki A vitamini göz sağlığını iyileştirebilir ve cildinizi genç tutabilir. Mango reçelinizin tadı kullandığınız mangonun türüne bağlıdır ve tatlı ve keskin tatların enfes bir kombinasyonunu sunar.

Mango reçelini nasıl kullanabilirsiniz?


Ekmeğinize cömert bir kat mango reçeli sürmenin ötesinde, tadını çıkarmanın birçok yolu vardır. Çocuklarınıza okul için mağazadan satın alınmış reçel vermek yerine, günlük tiffin öğünlerinde yan yemek olarak mango reçeli kullanın. Mango lassi canınız çekiyorsa ancak meyveniz yoksa, diğer malzemelerle birlikte bir kepçe mango reçeli ekleyin ve karıştırın. Akşamları, dumanı tüten sıcak samosalarınızı tatlı ve tuzlu bir ikram için mango reçeliyle eşleştirin.

Evde Mango Reçeli Nasıl Yapılır | Mango Reçeli Tarifi


Dijital içerik yaratıcısı Nitya Hegde (@finefettlecookerys) Instagram hesabında kolay bir mango reçeli tarifi paylaştı. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. Güçlü bir tat için dört farklı mango çeşidi alın.
  2. Mangoları yıkayın, soyun ve küçük küpler halinde kesin. Bunları bir karıştırıcıya ekleyin.
  3. Mangolara iki yemek kaşığı şeker veya jaggery ekleyin. Pürüzsüz bir macun haline getirin.
  4. Mango püresini bir tavaya dökün. İçine yarım limon sıkın. İyice karıştırın.
  5. İstenilen kıvama gelinceye kadar karışımı 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Gerekirse iki ila üç dakika daha pişirin, ancak alevi düşük tutun.
  6. Soğuduktan sonra reçeli hava geçirmez bir kaba aktarın.
Mango reçeli tarifinin tam Habersunu buradan izleyin:


Ayrıca Okuyun: Mango Mania Tüm Yıl Boyunca – Gelecek Yaza Kadar Meyvelerin Tadını Çıkarmaya Devam Etmenin 5 Yolu

Bu mango reçelini evde yapacak mısın? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin!


Nikita Nikhil hakkındaHayatta iki şeye doyumsuz bir sevgi besleyen tutkulu bir ruha sahip Nikita ile tanışın: Bollywood ve yemek! Art arda izleme seanslarına girmediği zamanlarda Nikita, objektifin arkasında anları yakalarken veya yaratıcılığını resim yoluyla ifade ederken bulunabilir.
 
Üst