Nükleer tesisler “tamamen yok edildi”: İşte Trump İran'a yönelik bomba saldırısını açıklıyor

Felaket

New member
Üç büyük İran nükleer tesisine yapılan saldırılarla ABD, Orta Doğu Savaşı'na resmen girdi. Başkan Trump ilk olarak sosyal medya kanallarındaki adımı, ardından kısa bir konuşmada açıkladı. İfadelerdeki her şeyi buradan okuyun.

ABD Başkanı Donald Trump, saat 4'te bir konuşmada ABD askeri vuruşlarını kurdu.

Trump'ın İran'a Saldırı Üzerine Konuşması

“Çok teşekkür ederim. ABD ordusu son zamanlarda Fordo, Natans ve Isfahan'daki İran rejiminin en önemli üç nükleer sistemine karşı büyük hassasiyetler gerçekleştirdi.

Bu çok yıkıcı şirketi inşa ederken herkes bu isimleri yıllarca duydu. Amacımız, İran uranyum -zengin iyileşme kapasitelerinin ve nükleer tehdidin terörizmi destekleyen dünyanın önde gelen devletinden sona ermesiydi. Bu gece dünyaya söyleyebilirim, saldırılar muhteşem bir askeri başarıydı. Uranyum zenginleştirmesi için en önemli İran bitkileri tamamen yok edildi. Orta Doğu'nun tiranı İran, şimdi barış yapmak zorunda, aksi takdirde gelecekteki saldırılar daha da büyük ve daha kolay olacak. İran 40 yıllık “Amerika için Ölüm, İsrail için Ölüm” i çağırıyor.

REKLAMCILIK

Halkımızı öldürdüler, kollarını ve bacaklarını (İran'ın) uzmanlığı olan sokak bombalarıyla yırttılar. 1000'den fazla kişiyi kaybettik ve Orta Doğu'da ve tüm dünyada yüz binlerce kişi bu nefretin doğrudan bir bölümü olarak, özellikle de General Qasem Soleimani'nin eliyle öldü.

Siyaset alanından daha fazlası

Bunlar Trump'ın İran'a gönderdiği B2 Starcap bombardıman uçakları

Pazar,, 06/22/2025 | 09:01

İsrail İran'da üç savaşçı jetini yok ediyor

Pazar,, 06/22/2025 | 08:50

ABD girişi: Uboats da saldırı-İsrail'e katılan İran'a yeni saldırılar uçuyor

Pazar,, 06/22/2025 | 08:34

Nükleer tesisler “tamamen yok edildi”: İşte Trump İran'a yönelik bomba saldırısını açıklıyor

Pazar,, 06/22/2025 | 08:23

ABD İran'a Saldırıyor: Gecenin Protokolü

Pazar,, 06/22/2025 | 06:54

Bombalanmış Nükleer Tesisler: Trump'ın tarihsel konuşmasından üç öğretim

Pazar,, 06/22/2025 | 06:03

Amsterdamer Zeitung, Batı'nın İsrail İran Savaşı hakkında gerçekten ne düşündüğünü söylüyor

Pazar,, 06/22/2025 | 06:00

Bunker Crusher on Fordo: Bunlar Trump'ın İran'a karşı kullandığı bombalar

Pazar,, 06/22/2025 | 04:11

Mali'nin askeri hükümdarı gücünü birleştiriyor

Cumartesi,, 21.06.2025 | 22:10

Rus Ordusunda Yamyamlık: Askerin yoldaşları yediği söyleniyor

Cumartesi,, 21.06.2025 | 21:15

Uzun zaman önce buna izin vermeyeceğime karar verdim. Böyle devam etmeyecek. Başbakan Bibi Netanyahu'ya teşekkür etmek ve tebrik etmek istiyorum. Daha önce hiçbir takımın yapamayacağı bir ekip olarak birlikte çalıştık.

REKLAMCILIK

Ve İsrail için bu korkunç tehdidi ortadan kaldırmak için uzun bir yol kat ettik. İsrail ordusuna yaptığı harika iş için teşekkür etmek istiyorum. Ve her şeyden önce, bu gece bu büyük makineleri ve Amerika Birleşik Devletleri'nin tüm ordusunu uçuran Büyük Amerikan Vatanseverleri tebrik etmek istiyorum.

Dünya onlarca yıldır böyle bir şey görmedi ve umarım artık bu formda hizmetlerine ihtiyacımız olmayacak. Umarım bu, bu yüzden Birleşik Personel şefleri Başkanı, General Dan Caine ve muhteşem bir general ve bu saldırıya katılan tüm parlak askeri stratejistleri tebrik etmek istiyorum. Tüm bunlardan sonra devam edemez, ya barış olacak ya da İran için son sekiz gün içinde yaşadığımızdan çok daha büyük bir trajedi olacak.

REKLAMCILIK

Hala birçok hedef kaldığını unutmayın. Bu gece herkesin en zor ve belki de en ölümcül oldu. Ancak barış hızlı bir şekilde gelmezse, bu diğer hedefleri hassas, hız ve beceri ile takip edeceğiz.

REKLAMCILIK

Çoğu birkaç dakika içinde kapatılabilir. Dünyada bu akşam yaptığımızı yapabilecek hiçbir ordu yok. Son zamanlarda olanları yarın yapabilecek bir ordu olmadı. Savunma Bakanı General Caine, Pentagon'da sabah 8'de bir basın toplantısı düzenleyecek ve sadece herkese teşekkür etmek istiyorum ve özellikle Tanrı'yı sevdiğimizi ve büyük ordumuzu sevdiğimizi, onları koruduğumuzu söylemek istiyorum. Tanrı Orta Doğu'yu Tanrı'nın bizimle birlikte ve Tanrı Amerika'yı korusun, çok teşekkür ederim. Teşekkürler.”

REKLAMCILIK

Trump Schlag'ı sosyal medyada duyurmuştu

Birkaç saat önce, ABD'yi nükleer tesislere yönelik saldırı ile sosyal medyada duyurmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin şimdi Orta Doğu'daki savaşa askeri olarak girdiği tarihi bir mesaj. Trump'ın büyük kararları ve gelişmeleri sosyal medyaya göre belirlediği ve böylece dünyanın bunu bildirdiği bilinmektedir. Bu durumda, Beyaz Saray şimdi Trump'ın zorlu bir görünümle gösterildiği ve gerçek-sosyal direği saklandığı karşılık gelen bir katkı yaptı.

REKLAMCILIK

REKLAMCILIK

İfadede şöyle diyor: “Üç İran nükleer lokasyonuna çok başarılı saldırımızı tamamladık., Natanz ve İsfahan. Tüm uçaklar şimdi İran hava sahasının dışında. Tüm uçaklar forded'deki ana tesise atıldı. Tüm planlar kesinlikle evimizde tebrikler.

REKLAMCILIK

Ve sonra Trump paylaşıyor: “Fordo kayboldu”

Ama hepsi bu değil. Kısa bir süre sonra Trump, gerçekte gerçekte bir kanalın katkısını paylaştığı gerçekte kendisine dikkat çekti.

Ve sadece birkaç dakika sonra, Trump daha sonra ülkeye hitap etmek için duyurusunu duyurdu.Benimsenen büyük harflerin koleksiyonu): “Beyaz Saray'da saat 22: 00'de, İran'daki çok başarılı askeri operasyonumuz hakkında ulusa bir konuşma yapacağım. Bu, Amerika Birleşik Devletleri, İsrail ve dünya için tarihi bir an. İran şimdi bu savaşı sona erdirmeyi kabul etmeli. Teşekkürler!”