Parmaklarınızda yapışkan hamurdan kurtulmanın 5 kolay yolu

Leila

Global Mod
Global Mod
Yemek pişirme veya pişirme hayranı iseniz, taze mola veya ev yapımı rotis salınma konusunda artan bir şekilde tatmin edici bir şey olduğunu anlayacaksınız. Hamur ile çalışmanın heyecanı, doku değişimini ellerinizdeki hissetmenin ve mükemmel bir yemeğe dönüştüğünü izlemek yapılabilir. Ama küçük bir sorun var. Hamur yoğurduysanız, parmaklarınıza yapışıp çıkmayı reddetmenin hayal kırıklığını biliyorsunuz. Çıkarmaya çalışmak için çok fazla zaman harcamak yerine, mutfak verimliliğinizi artıracak bazı kolay hileleri takip edebilirsiniz. Nasıl olduğunu öğrenelim.

Öyleyse okuyun: Aşırı atta hamuru? 5 dahi ipucu ile güvenli bir şekilde saklayın


Fotoğraf: Istock

İşte yapışkan hamuru parmaklarınızdan çıkarmak için 5 kolay hack:

1. Kuru un kullanın


Un sadece hamur yapmak için değildir; Elinize yapışmasını engellemenin anahtarı da öyle. Parmaklarınızı inatçı hamurla kaplı bulursanız, üzerine biraz kuru un serpin. Ellerinizi hafifçe ovalayın ve hamur gevşemeye başlayacaksınız. Kuru un, fazla nemi emer, bu da hamurun yuvarlanmasını kolaylaştırır. Sadece aşırı kullanmamak için arabalı olun, çünkü çok fazla hamuru sert ve kuru hale getirebilir.

2. Biraz yağ


Ellerinizi en başından itibaren hamursuz tutmak istiyorsanız, hafif bir yağ katı çok yararlı olabilir. Hamuru kullanmadan önce avuç içinize birkaç damla sebze veya zeytinyağı ovalayın. Yağ, cildiniz ve hamur arasında bir bariyer oluşturur ve yapışmasını önler. Elleriniz yapışkan olsa bile, konuda biraz sürtünmek hamurun parçalanmasına ve parmaklarınızdan çıkarmaya yardımcı olabilir.

3. Soğuk su dökün


Sıcak suyun hamuru parmaklarınızdan hızlı bir şekilde çıkarabileceğini düşünürken, bu oldukça aksine. Sıcak sudan gelen ısı gluteni aktive ederek hamuru daha da yapışkan hale getirir. Bunun yerine, ellerinizi soğuk su altında durulayın. Soğuk su firmaları hamuru çıkarır ve çıkarmayı kolaylaştırır. Gerekirse, su akışı altında hafif bir sürtünme hareketi kullanın veya kalıntıyı silmek için nemli bir bez kullanın.

Haberler'de son ve son dakika haberleri


Fotoğraf: Istock

4.


Hala hamurun son bitlerini çıkarmak için mücadele ediyorsanız, kurtarma için hızlı bir DIY ovma gelebilir. Bir çay kaşığı şeker veya tuz alın ve avuç içleriniz arasında doğal bir eksfolian gibi ovalayın. Granüller yapışkan hamurun parçalanmasına ve sorunsuz bir şekilde ovalamaya yardımcı olur. En iyi yanı, ellerinizin daha sonra süper yumuşak hissedeceğidir-bu bir kazan-kazan!

5. Kurutmasına izin verin


Diğer her şey başarısız olursa ve acele etmiyorsanız, hamurun birkaç dakika boyunca ellerinizde kurumasına izin verin. Hafifçe sertleştikten sonra ellerinizi ovalayabilirsiniz ve kurutulmuş bitler düşecektir. Kulağa işe yaramaz gelebilir, ama bize güvenin, bazen sabır anahtardır. Kaya sertleşmeden önce temizlediğinizden emin olun.

Öyleyse okuyun:Hint Yemek Hacks: Chapati hamurunu (atta) daha uzun süre taze ve yumuşak tutmak için ipuçları
 
Üst