Hint yemeklerinin karbonhidratlarla tamamlanmadığını hepimiz biliyoruz. İster pirinç, roti veya rahatlatıcı bir khichdi kasesi olsun, karbonhidrat çoğu tabakın belkemiğidir. Bununla birlikte, kilo kaybı ve temiz yemek adına, birçok insan onları diyetlerinden tamamen çıkarmaya başladı. Gerçek şu ki, karbonhidratlar sık sık yapıldıkları kadar zararlı değildir. Aslında, vücut onları enerji, kazı ve hatta yağ metabolizması için gerektirir. Karbonhidratları tamamen kesmek yerine, yemeklerinize nasıl ve ne zaman dahil edileceğini anlamak çok daha etkilidir.
Pirinç, buğday ve darı, plakalarımızda sık sık görünen zımba karbonhidrat kaynaklarıdır. Ancak her birinin gün boyunca ne zaman tüketildiklerine bağlı olarak farklı bir etkisi vardır. Peki, hangi karbonhidrat rutininizle en iyi şekilde çalışır? İşte uzmanların önerdiği şey.
Öyleyse okuyun:Karbonhidratlar kötü değil: günlük rotisinizde tadını çıkarmak için 5 tane
Karbonhidratlar neden önemlidir?
Tıpkı diğer temel besin maddeleri gibi, karbonhidratlar vücut performansına günlük aktivitelere yardımcı olur. Birçok insan kilo alımından kaçınır, ancak bunu yapmak genellikle geri tepebilir. Ünlü beslenme uzmanı Pooja Makhija'ya, “Gün boyunca size enerji vermek için karbonhidratlara ihtiyaç duyar. Yağların metabolizması için önemlidir. Eğer savaşmak istiyorsanız, yakmak için karbonhidratlara ihtiyacınız vardır. Mercimler günlük yemeklerinizin yüzde 60'ını oluşturmalıdır.
Yani, karbonhidrat atlamak yerine, doğru türleri doğru miktarlara dahil etmeye odaklanın.
Pirinç, buğday veya darı: Bu karbonhidratları ne zaman tüketmelisiniz?
Karbonhidratlar, pirinç, buğday ve darı en yaygın seçenekler ile çoğu Hint yemeğine hakimdir. Bununla birlikte, vücut üzerindeki etkileri yenildikleri zamana göre değişir. Beslenme uzmanı Shalini Sudhakar, bu konuda üç faktörün önemli bir rol oynadığını açıklıyor:
Pirinç, buğday veya darı: Yemekleriniz için hangisi daha iyidir?
Uzmana göre, karbonhidrat alımınızı doğru bir şekilde zamanlamak, kan şekerini düzenleyebilir, kan şekerini düzenleyebilir ve genel sağlığı artırabilir.
1. Kahvaltı için pirinç
Pirinç glisemik indeks üzerinde yüksektir ve lif bakımından göreceli olarak düşüktür, bu da kan şekeri seviyelerini hızlı bir şekilde yükseltebileceği anlamına gelir. Bu bir dezavantaj gibi gelebilir, ancak sabahları yenildiğinde sizin lehinize çalışır. Vücudunuz gün boyunca daha aktif olduğundan, glikozu enerji için etkili bir şekilde kullanır. Pirinçten yapılmış popüler Hint kahvaltı yemekleri ve yan ürünleri IDLI, DOSA ve Poha-All Işık henüz enerji artırma seçenekleri içerir.
2. Öğle yemeği için buğday
Buğday orta derecede glisemik bir indekse sahiptir ve lif bakımından yüksektir, bu da sindirmeyi kolaylaştırır ve kan şekerinde ani bir artışı çıplak bırakma olasılığı daha düşüktür. Böylece sizi durmadan daha uzun süre dolgun hissetmenizi sağlar. İdeal öğle yemeği seçenekleri, diyet ihtiyacına bağlı olarak tekerlek unu rotis, dalya ve ara sıra Maida bazlı preparatları içeriyordu.
3. Akşam yemeği için doyurucu
Darı, üçü arasında en düşük glisemik indine sahiptir ve lif bakımından zengindir. Vücut geceleri yüksek miktarda enerji veya glikoz gerektirmediğinden akşam yemeği için idealdirler. Digion'u destekler, bir gecede kan şekerini düzenlemeye yardımcı olurlar ve bağırsakta kolaydır. Uygun akşam yemeği zamanı darı arasında Kodo, Ragi, Barnyard, Jowar, Bajra ve Foxtail Millet bulunur.
Öyleyse okuyun: Kilo Kaybı: Bilmeniz gereken aşırı düşük karbonhidrat diyetlerinin 5 yan etkisi
Her karbonhidrat türü – pirinç, buğday ve darı – dengeli bir diyette oynayacak bir rolü vardır. Günün doğru saatinde tüketildiğinde, bakım kan şekeri seviyelerinden kilo yönetimine yardım etmeye kadar sağlık hedeflerinizi destekleyebilirler. Karbonhidratları ortadan kaldırmak yerine, ne zaman yemek yiyeceğinizi anlamak, daha sağlıklı ve daha tatmin edici Hint yemekleri inşa etmenin anahtarıdır.
Pirinç, buğday ve darı, plakalarımızda sık sık görünen zımba karbonhidrat kaynaklarıdır. Ancak her birinin gün boyunca ne zaman tüketildiklerine bağlı olarak farklı bir etkisi vardır. Peki, hangi karbonhidrat rutininizle en iyi şekilde çalışır? İşte uzmanların önerdiği şey.
Öyleyse okuyun:Karbonhidratlar kötü değil: günlük rotisinizde tadını çıkarmak için 5 tane
Karbonhidratlar neden önemlidir?
Tıpkı diğer temel besin maddeleri gibi, karbonhidratlar vücut performansına günlük aktivitelere yardımcı olur. Birçok insan kilo alımından kaçınır, ancak bunu yapmak genellikle geri tepebilir. Ünlü beslenme uzmanı Pooja Makhija'ya, “Gün boyunca size enerji vermek için karbonhidratlara ihtiyaç duyar. Yağların metabolizması için önemlidir. Eğer savaşmak istiyorsanız, yakmak için karbonhidratlara ihtiyacınız vardır. Mercimler günlük yemeklerinizin yüzde 60'ını oluşturmalıdır.
Yani, karbonhidrat atlamak yerine, doğru türleri doğru miktarlara dahil etmeye odaklanın.

Pirinç, buğday veya darı: Bu karbonhidratları ne zaman tüketmelisiniz?
Karbonhidratlar, pirinç, buğday ve darı en yaygın seçenekler ile çoğu Hint yemeğine hakimdir. Bununla birlikte, vücut üzerindeki etkileri yenildikleri zamana göre değişir. Beslenme uzmanı Shalini Sudhakar, bu konuda üç faktörün önemli bir rol oynadığını açıklıyor:
Sirkadiyen ritim: Genellikle vücudun iç saati olarak adlandırılır, uyku, hormon sekresyonu ve Digion gibi bedensel işlevleri düzenleyen doğal 24 saatlik bir döngüyü takip eder.
Glisemik indeksi (GI): Bu, belirli bir gıdaların kan şekeri seviyelerini ne kadar hızlı yükseltebileceğini ifade eder.
Lif İçeriği: Lif, bitki bazlı gıdalarda vücudun sindirilmediği bir tür karbonhidrat türüdür ve iyi sağlığı korumada ve kan şekerini düzenlemede önemli bir rol oynar.

Pirinç, buğday veya darı: Yemekleriniz için hangisi daha iyidir?
Uzmana göre, karbonhidrat alımınızı doğru bir şekilde zamanlamak, kan şekerini düzenleyebilir, kan şekerini düzenleyebilir ve genel sağlığı artırabilir.
1. Kahvaltı için pirinç
Pirinç glisemik indeks üzerinde yüksektir ve lif bakımından göreceli olarak düşüktür, bu da kan şekeri seviyelerini hızlı bir şekilde yükseltebileceği anlamına gelir. Bu bir dezavantaj gibi gelebilir, ancak sabahları yenildiğinde sizin lehinize çalışır. Vücudunuz gün boyunca daha aktif olduğundan, glikozu enerji için etkili bir şekilde kullanır. Pirinçten yapılmış popüler Hint kahvaltı yemekleri ve yan ürünleri IDLI, DOSA ve Poha-All Işık henüz enerji artırma seçenekleri içerir.
2. Öğle yemeği için buğday
Buğday orta derecede glisemik bir indekse sahiptir ve lif bakımından yüksektir, bu da sindirmeyi kolaylaştırır ve kan şekerinde ani bir artışı çıplak bırakma olasılığı daha düşüktür. Böylece sizi durmadan daha uzun süre dolgun hissetmenizi sağlar. İdeal öğle yemeği seçenekleri, diyet ihtiyacına bağlı olarak tekerlek unu rotis, dalya ve ara sıra Maida bazlı preparatları içeriyordu.
3. Akşam yemeği için doyurucu
Darı, üçü arasında en düşük glisemik indine sahiptir ve lif bakımından zengindir. Vücut geceleri yüksek miktarda enerji veya glikoz gerektirmediğinden akşam yemeği için idealdirler. Digion'u destekler, bir gecede kan şekerini düzenlemeye yardımcı olurlar ve bağırsakta kolaydır. Uygun akşam yemeği zamanı darı arasında Kodo, Ragi, Barnyard, Jowar, Bajra ve Foxtail Millet bulunur.
Öyleyse okuyun: Kilo Kaybı: Bilmeniz gereken aşırı düşük karbonhidrat diyetlerinin 5 yan etkisi
Her karbonhidrat türü – pirinç, buğday ve darı – dengeli bir diyette oynayacak bir rolü vardır. Günün doğru saatinde tüketildiğinde, bakım kan şekeri seviyelerinden kilo yönetimine yardım etmeye kadar sağlık hedeflerinizi destekleyebilirler. Karbonhidratları ortadan kaldırmak yerine, ne zaman yemek yiyeceğinizi anlamak, daha sağlıklı ve daha tatmin edici Hint yemekleri inşa etmenin anahtarıdır.