Portakal Kabuğunu Atmayın! Onunla Lezzetli Bir Çorba Yapın

Leila

Global Mod
Global Mod
Bugün, sıfır atıkla yemek pişirme, gastronomi dünyasının moda sözcüğü haline geldi. Peki bu kavramın Hindistan'da uzun yıllardır çok fazla uygulandığını biliyor muydunuz? Araştırırsanız, bir meyve veya sebzenin arta kalan kısımlarıyla yapılan tariflerden oluşan bir havuz bulacaksınız. Geçtiğimiz günlerde lezzeti ve aromasıyla aklımızı başımızdan alan bir yemekle karşılaştık. Serinletici portakal kabuğu çorbasıdır. Tarif Şef Bhasin tarafından resmi Instagram hesabında paylaşıldı.

Portakal Kabuğu Çorbasını Bu Kadar Özel Yapan Ne? Portakal Kabuğu Çorbasını Bu Kadar Eşsiz Kılan Nedir?


Çoğu zaman sulu portakalları yedikten sonra kabuklarını atıyoruz. Şaşırtıcı bir şekilde, bu kabuklar çok yönlüdür. Süsleme unsuru olarak ya da doğal cilt bakımı için güzellik ürünü olarak kullanabilirsiniz. Bazı insanlar ayrıca sağlık açısından çeşitli faydalar sağlamak için kabuklu çay da yaparlar.

Çorbanın ana maddesi portakal kabuğudur. En güzel tarafı da yemek için ekstra bir hazırlık yapmanıza gerek kalmıyor. Buzdolabında kalan sebzeleri atabilirsiniz. Şef Bhasin'e göre, “Bu özel yemek, yeni ve taze ürünleri saklamak için buzdolabınızı temizlemeyi amaçlıyor”. Ve bu çorbanın son derece sağlıklı olduğu gerçeğini ayrıca belirtmeye gerek yok.

Öyleyse okuyun: Bağışıklığınızı Güçlendirecek ve Kışın Sizi Rahat Tutacak 7 Çorba

Şefin Özel Portakal Kabuğu Çorbası Tarifi | Portakal Kabuğu Çorbası Nasıl Yapılır:


Şef Bhasin şöyle açıklıyor: “Kabukları temizleyerek başlayın. Herhangi bir acıdan kaçınmak için derinin beyaz kısmını kazıdığınızdan emin olun.” Daha sonra kabukları julienne yapın.

Şimdi biraz yağı ısıtın ve sarımsak ve soğanı soteleyin. Daha sonra mağazanızda bulunan sebzeleri ekleyin. Büyük küpler halinde kesip ekleyin. Biraz pul biber ve portakal kabuklarını ekleyip karıştırın.

Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip sebzeleri bir süre suda haşlayın. Sebzeler haşlanıp çıtır hale gelince biraz soya sosu ve limon kabuğu rendesini ekleyip son karışımı verin.

Son olarak biraz limon suyu ve taze fesleğen ekleyin ve aromaların demlenmesi için bir süre kapağı kapatın. Ve tadını çıkarmaya hazır lezzetli bir kase portakal kabuğu çorbanız var.

Aşağıdaki ayrıntılı tarif Habersunu izleyin:


Öyleyse okuyun: Cilt Sağlığı: Neden Portakal Kabuğu İhtiyacınız Olduğunu Bilmediğiniz Mucize İçeriktir
 
Üst