Pudina Namak Tarifi: Bu Anında Masala, yaz yemeklerinizi anında yükseltmek istiyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Yaz anında her şeyi havalı ve ferahlatıcı akla getirir. Uzun boylu chaas'lardan buzlu Nimbu Pani'ye kadar, her yıl geri dönüş yapan bir kahraman malzemesi var – Pudina. Bu kokulu bitki sezonun tadını ve kokusunu yakalar. İster acımasız ısı ile uğraşıyor olun, ister her zamanki lezzetlerden bıktım, Pudina'nın en donuk tabii bile çok fazla çaba sarf etmesinin bir yolu var. Ama her seferinde yapraklara atmak yerine, o nane tazeliğini yemeğinize getirmenin daha hızlı, akıllı bir yolu olsaydı? Pudina Namak'a girin – nane iyiliği ile dolu ve hemen hemen her şeyle birlikte giden anlık bir baharat. Pudina hayranıysanız, bu ev yapımı Pudina tuzunu hemen denemek isteyeceksiniz. En sıkıcı atıştırmalıkları bile ciddi bir şekilde bağımlılık yapan bir şeye dönüştürecek.

Öyleyse okuyun:Pudina Paratha ve Daha Fazlası – Pudina'yı (Mint) tariflerde kullanmanın lezzetli yolları

Pudina neden yaz baharat rafınızda kalıcı bir yer hak ediyor?


Pudina – Nane – Sadece buzdolabınızın arkasına itilen başka bir bitki değil. Doğal bir soğutucudur, Digion'a yardımcı olur ve lezzet ekleme söz konusu olduğunda bir yumruk atar. Yaz aylarında iştahlar düşer ve yiyecekler biraz 'meh' tadı almaya başlar. Pudina'nın bir cazibe gibi çalıştığı yer burası. Doğal keskinliği, yemekten sonra hepimizin aldığı halsiz, ağır hissi keser. Kuru bir masala haline getirin ve kendinizi beklediğinizden daha fazla ulaşırken bulacaksınız. Bize güvenin, bu nane baharatını atıştırmalıklarınızda tattığınızda, yazınız olacak.


Anında Pudina Namak tarifi | Evde nane tuzu nasıl yapılır


Bu hızlı ve lezzetli Pudina Namak, sadece birkaç temel bileşen ve neredeyse hiç zaman gerektirir. İşte nasıl yapılacağı:

Bileşen:

2 yemek kaşığı kurutulmuş nane (Pudina) yaprakları

1 yemek kaşığı siyah tuz

1 çay kaşığı kavrulmuş kimyon tozu

½ çay kaşığı kırmızı biber tozu

½ çay kaşığı normal tuz

Haberler'de son ve son dakika haberleri


Adımlar:

1. Adım: Pudina'yı hazırlayın


Bir avuç kurutulmuş nane yaprağı alın ve onları durulayın. Kuruduktan sonra, aromatik olana kadar 30 saniye boyunca bir tavada kurutun. Yanmayı önlemek için alevi düşük tutun.

2. Adım: Namak yap


Soğutulduktan sonra, kavrulmuş yaprakları parmaklarınızla veya harç ve havaneli ile ezin. Siyah tuz, kavrulmuş kimyon tozu, kırmızı biber tozu ve normal tuzu karıştırın. Her şeyi iyice birleştirin ve karışımı hava geçirmez bir kavanoza aktarın. İşte bu – anlık Pudina Masala kullanmaya hazır.

Haberler'de son ve son dakika haberleri

Pudina Namak'ın günlük yemeklerde nasıl kullanılması


Bu nane tuzu inanılmaz bir şekilde çok yönlüdür, yani neredeyse herhangi bir şekilde eklenebilir. Sade bir meyve chaat var mı? Biraz Pudina Namak serpin. Chaas'ınızı caz etmek ister misin? Bir tutam ekleyin. Salatalık dilimleri, karpuz parçaları ve hatta düz lor üzerinde güzel çalışır. Hızlı bir yaz soğutucusu mu? Nane tazeleme için limon suyu, buz ve soda ile karıştırın. Raitas'ta, kızarmış atıştırmalıklarda, hatta öğle yemeği salatasında kullanın. Temel olarak, yemeğinizin bir lezzete ihtiyacı varsa, bu nane tuzu sırtınızı aldı.

Depolama İpuçları: Pudina Namak ne kadar sürer?


Baharat rafınız gibi serin ve kuru bir yerde hava geçirmez bir kapta saklanırsa, Pudina Namak 2-3 aya kadar sürebilir. Tamamen kuru olduğu için, hızlı bir şekilde gitme riski yoktur. Sadece Sura'yı nem ve yoğunlaşmadan uzaklaştırın. En iyi düğme için, birkaç ay bitirin – ama dürüst olmak gerekirse, kullanmaya başladığınızda bu kadar uzun sürmeyebilir.

Öyleyse okuyun: Evde mükemmel Pudina Chutney yapmak için 5 kolay ipucu

Bir dahaki sefere yaz yemek pişirme tekrarlayıcı hissetmeye başladığında, bu basit Pudina Namak'ı yapın ve yemeğinize ferahlatıcı bir tekme verin. Kolay, etkilidir ve Chaat'tan soğutuculara kadar her şeye doğru miktarda zing ekler.
 
Üst