Sade İdli Yemekten Sıkıldınız mı? Bu Lezzetli Andra Usulü Guntur Idli Tarifini Deneyin

Leila

Global Mod
Global Mod
Andhra Pradesh, Hindistan’ın diğer birçok eyaleti gibi bölgesel baharatlarıyla tanınır. Zencefil, kişniş tohumu ve zerdeçal gibi yaygın otlar ve baharatlar hemen hemen tüm tariflerde kullanılır. Ancak Andhra Pradesh, özel Guntur biberleriyle de ünlüdür. Bu biberler, yetiştirildikleri Andra Pradeş’teki Guntur kasabasının adını almıştır. Ayrıca Andhra Pradesh’teki insanlar, Guntur masala olarak bilinen kırmızı bir tozla kaplanmış Gunter Idli adlı özel bir idli stili hazırlarlar.

Guntur Masala Evde Nasıl Hazırlanır?


Bu masalayı evde kolayca yapabilirsiniz. Fotoğraf Kredisi: istock


Guntur masala’yı evde hazırlamak için kırmızı biber, chana dal, tur dal ve urad dal gerekir. Bu malzemeleri kişniş tohumları, yer fıstığı, susam tohumları, biber, menteşe, kimyon tohumları ve demirhindi ile kurutun ve ardından ince bir toz haline getirin. Kuru tozu daha sonra kullanmak üzere cam bir kavanozda kuru bir yerde saklayın.

Öyleyse oku: Artık İdli’yi Kilo Kaybına da Yardımcı Olan Nefis Atıştırmalığa Dönüştürün

Guntur İdli ile Neler Servis Edebilirsiniz?

a11t55hg


Taze hindistancevizi turşusu ile yiyin. Fotoğraf Kredisi: istock


Guntur idlis, tatlar ve baharatlarla doludur, bu da onları sade lor, sebze raita ve ayran gibi serinletici yiyeceklerle eşleştirmek veya oldukları gibi tadını çıkarmak için idealdir. Dilerseniz ketçap ile kahvaltıda veya akşam yemeğinde de tüketebilirsiniz. Bununla birlikte, Guntur idlis’e servis yapmanın geleneksel yolu, taze ev yapımı hindistancevizi turşusudur. Kolay hindistan cevizi tarifi arıyorsanız buraya tıklayın.

Guntur İdli Nasıl Yapılır:


Andhra tarzı Guntur idli yapmak için ya sade pirinç idli hamuru ya da sooji idli hamuru yaparsınız. Artan idlislerinizi de kullanabilir ve onları lezzetli Guntur idlis’e dönüştürebilirsiniz. Tek yapmanız gereken buğulanmış idlis’i yağda kızartmak ve guntur tozu ile tatlandırmak. Idlis masala ile güzelce kaplanana kadar pişirin.

Tarifin tamamı için buraya tıklayın ve yağmurlu bir günde sıcacık bir fincan çay veya kahve eşliğinde bu lezzetli yemeğin tadını çıkarın.
 
Üst