Sağlık Desteğine mi ihtiyacınız var? Parlayan Bir Cilt Ve Daha Fazlası İçin Bu Kolay 3 Malzemeli Laddoo Tarifini Deneyin

Leila

Global Mod
Global Mod
Mutfağımızda genel sağlığımızı iyileştirme gücüne sahip bazı malzemeler vardır. Bu gıdaları günlük beslenmemize dahil etmek vücudumuzun genel işleyişi için faydalı olabilir. Peki nedir bu besinler? Sertifikalı Yoga Öğretmeni Muskan Mittal, yakın tarihli bir Instagram Habersunda, yapımı kolay, lezzetli ve sağlık açısından birçok faydası olan, 3 bileşenli basit bir laddoo tarifi paylaştı. Bu üç sağlıklı içerik beyaz susam, jaggery ve haşhaş tohumlarıdır (khaskhas). Laddoo'larla birleştiğinde bu yiyecekleri yemek saçınızın, cildinizin ve gözlerinizin sağlığını iyileştirebilir. Yoga uzmanının paylaştığı bu laddoo'ların nasıl yapılacağını ve sağlığa faydalarını ayrıntılı olarak öğrenmek için okumaya devam edin.

Sağlıklı 3 Malzemeli Laddoo Nasıl Yapılır | 3 Malzemeli Lezzetli Ve Sağlıklı Laddoo Tarifi


Öncelikle susam ve haşhaş tohumlarını bir tavada kavurun. Her iki tohumdan da eşit miktarda alın. Bu kavrulmuş tohumları, zevkinize göre jaggery ile birlikte bir karıştırıcıya ekleyin. Üçünü birlikte öğütün ve toz halinde bir karışım elde edeceksiniz. Bu karışımı doğrudan yiyebileceğiniz gibi laddoo şeklinde de şekillendirebilirsiniz. Yorumlar kısmında uzman 10 gün boyunca sadece 100 gram yapılmasını tavsiye ediyor. Beyaz susam, jaggery ve haşhaş tohumlarından yapılan bu laddoo'ları yemenin sağlığa faydalarını öğrenelim.

İşte Susam Tohumu, Haşhaş Tohumu ve Jaggery Tohumunun Sağlığa 6 Faydası Laddoo


Yoga uzmanı, Habernun başlığında aşağıdaki sağlık faydalarını paylaştı:

1.Saç Sağlığı

Uzman, başlıkta “Susam tohumlarındaki amino asitler ve antioksidanlar donuk saçların parlaklığını yeniden kazanmasına yardımcı oluyor” diye yazıyor. Healthline'a göre susam tohumları, kafa derisindeki yaygın cilt enfeksiyonlarını önlemeye veya azaltmaya yardımcı olabilecek antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir.

2. Cilt Sağlığı

Yoga uzmanı şunları söylüyor: “Çinko, susam tohumlarının önemli bir bileşenidir. Çinko, kas dokusunu, saçları ve cildi güçlendiren kolajen sentezinde gerekli bir bileşendir.” 'Pharmacognosy Review' dergisinde 2011 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre susam yağı, cildinize zarar verebilecek UV ışınlarının neden olduğu hasara karşı koruma sağlayabilir.

3. Göz Sağlığı

Muskan Mittal, “Haşhaş tohumlarındaki çinko ve antioksidan içeriği görüşün iyileştirilmesine yardımcı oluyor” diye yazıyor. Amerikan Optometrik Derneği'ne göre çinko, gözlerde koruyucu bir pigment olan melanin üretmek için A vitamininin karaciğerden retinaya taşınmasında hayati bir rol oynuyor.
Öyleyse okuyun: 2024'ün Kavurucu Sıcak Dalgasından Kurtulmak İçin 5 Temel Diyet Tüyosu

4. Kabızlık

Başka bir avantajı da paylaşan yoga uzmanı, susam tohumlarının daha yüksek lif içeriğine sahip olduğunu ve bunun iyi sindirim için faydalı olabileceğini söylüyor. Haşhaş tohumları zengin bir çözünmeyen lif kaynağıdır ve sindirim sistemini güçlendirmeye ve kabızlığı etkili bir şekilde tedavi etmeye yardımcı olur.

5. Diz Ağrısı

Uzmana göre “Susam tohumlarının ve susam tohumu yağının anti-artritik, antiinflamatuar ve antioksidan etkileri, susam tohumlarında bulunan biyoaktif bir madde olan sesamol ile ilişkilidir.”

6. Doğurganlığın İyileştirilmesi

Muskan Mittal, “Haşhaş tohumları kadınların doğurganlığını artırmada çok önemli bir rol oynuyor. Fallop tüplerindeki mukusu çıkardıkları ve hamileliğe yardımcı oldukları biliniyor. Ayrıca cinsel isteği artırıyor ve libidoyu artırarak cinsel sağlığı iyileştiriyorlar.” 'Obstetrik ve Jinekolojide Ultrason' dergisinde 2019 yılında yayınlanan bir meta-analiz, haşhaş tohumu yağından elde edilen ürünleri fallop tüplerinden geçiren kadınların doğurganlığında iyileşme yaşayabileceğini buldu. Aynı konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.
Öyleyse okuyun: Gevşek Hareket Sorunu mu var? İşte Bağırsak Sağlığınızı İyileştirecek Gizli İçerik

Yasal Uyarı: Tavsiye içeren bu içerik yalnızca genel bilgiler sağlar. Hiçbir şekilde nitelikli tıbbi görüşün yerini tutmaz. Daha fazla bilgi için daima bir uzmana veya doktorunuza danışın. Haberler bu bilgilerin sorumluluğunu üstlenmez.
 
Üst