Şarkıcı Dua Lipa Hint Restoranı Dal'ı Seviyor Ve İşte İhtiyacınız Olabilecek Kanıt

Leila

Global Mod
Global Mod
Popüler şarkıcı Dua Lipa, farklı mutfaklara olan aşkından defalarca bahsetti. Peki, tıpkı desi yemek severler gibi Dua Lipa'nın da dal'ı sevdiğini biliyor muydunuz? Peki, sadece bizim sözümüze güvenmeyin. Yayıncı Nick Grimshaw ve restoran işletmecisi Angela Hartnett'in şarkı söyleme duygusunun konuk olduğu podcast Dish bölümünü izleyin. Eğlenceli sohbet sırasında Nick, Dua'ya “Mercimek hayranı olduğunu duydum. Mercimek sever misin?” Bunun üzerine yıldız, “Mercimek severim” yanıtını verdi. Angela daha sonra “Dal'ı sever misin?” diye sordu. Demek istediğin bu mu?” Dua cevap verdi: “Ben dal'ı severim. Paket servisi olan restoran dalını ve Hint restoranı dalını severim. Bunu kendim yaptığımdan değil.”

Dua Lipa da paketlenmiş mercimeği nasıl kullandığını anlatarak, nasıl pişirileceğini bilmediğini itiraf etti. “Mercimek konusunda dürüst olmak gerekirse, aslında sadece haşlayıp haşlamadığınızı anlayamadım. Ve bu kadar? “Paketlenmiş olanlar için suçluyum çünkü çok hızlı.”

Tıpkı Dua Lipa gibi siz de dal'ı seviyorsanız mutlaka denemeniz gereken bazı tarifler var:

İşte 5 Popüler Dal Tarifi:

1. Dal Kızartması

Mercimeklerden (dal) yumuşayana kadar pişirildikten sonra kimyon, sarımsak ve soğan gibi baharatlarla kıvamlandırılan popüler bir desi yemeğidir. Genellikle pilav veya ekmekle servis edilir. Tarif için buraya tıklayın.

2. Dal Makhani

Siyah mercimek (urad dal) ve barbunya fasulyesinden (rajma) yapılan zengin ve kremsi bir dal yemeği. Genellikle özel günlerde servis edilen lüks bir yemektir. Tarif burada.

3. Pencap Dal Tadka

Bu, pişmiş mercimeklerin sade yağ (sade tereyağı), kimyon tohumu, sarımsak ve kırmızı biber tozu ile kıvamlandırıldığı Pencap'tan gelen bir mercimek yemeğidir. Pirinç veya roti ile iyi uyum sağlar. Tarif için buraya tıklayın.

4. Keşmir Chana Dal

Bu yemek, domates, soğan ve Keşmir baharatlarının karışımıyla pişirilmiş nohut (chana dal) ile yapılır. Biraz tatlı ve keskin bir tadı vardır. Detaylar tarifi burada.

5. Palak Dal

Palak dal, mercimeği kimyon, zerdeçal ve sarımsak gibi baharatlarla birlikte pişirilmiş ıspanakla (palak) birleştirir. Genellikle pirinç veya chapati ile servis edilen besleyici bir yemektir. Buradaki tarifi takip edin.