Sistem Geri Yükleme Kapalı Nasıl Açılır ?

Cilhan

Global Mod
Global Mod
Sistem Geri Yükleme Nedir ve Neden Önemlidir?

Sistem geri yükleme, bilgisayarınızın önceki bir tarihe geri dönmesini sağlayan bir özelliktir. Bu özellik, bilgisayarınıza sonradan yüklenen programlar veya yapılan değişiklikler nedeniyle oluşabilecek sorunları gidermek için oldukça kullanışlıdır. Örneğin, yeni bir yazılım yükledikten sonra bilgisayarınızın performansında beklenmedik bir düşüş yaşarsanız veya belirli bir güncelleme sorunlara yol açarsa, sistem geri yükleme özelliğini kullanarak bu değişiklikleri geri alabilir ve bilgisayarınızı daha önceki sağlıklı bir durumuna getirebilirsiniz.

Sistem Geri Yükleme Neden Kapalı Olabilir?

Birçok kullanıcı, bilgisayarlarında sistemi geri yükleme özelliğinin kapalı olabileceğini fark etmiştir. Bu durum, genellikle sistem yapılandırması veya kullanıcı tercihlerine bağlı olarak gerçekleşir. Bilgisayar üreticileri veya sistem yöneticileri, bu özelliği varsayılan olarak kapatabilir veya kullanıcılar, sistem performansını artırmak veya güvenlik nedenleriyle bunu bilinçli olarak kapatmayı tercih edebilirler. Ancak, özellikle sorunlarla karşılaşıldığında, sistem geri yükleme özelliğini açmak oldukça önemli olabilir.

Sistem Geri Yükleme Nasıl Açılır?

Sistem geri yükleme özelliğini açmak oldukça kolaydır. Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayarda, genellikle aşağıdaki adımları izleyerek bunu gerçekleştirebilirsiniz:

1. İlk adım olarak, bilgisayarınızın kontrol panelini açın. Bunu yapmak için Başlat menüsüne gidin ve "Denetim Masası"nı arayın. Alternatif olarak, arama çubuğuna "Denetim Masası" yazabilir ve Enter tuşuna basabilirsiniz.

2. Denetim Masası'nı açtıktan sonra, "Sistem ve Güvenlik" bölümüne tıklayın.

3. Ardından, "Sistem" seçeneğini bulun ve tıklayın. Bu seçenek, bilgisayarınızın temel sistem ayarlarını ve özelliklerini içerir.

4. "Sistem" penceresinde, sol taraftaki menüden "Sistem Koruması" seçeneğine tıklayın. Bu seçenek, sistem geri yükleme ve sistem geri yükleme noktaları gibi özellikleri yönetmenizi sağlar.

5. "Sistem Koruması" penceresinde, "Sistem Koruması" altında listelenen sürücülerden birini seçin ve ardından "Yapılandır" düğmesine tıklayın.

6. Son olarak, açılan pencerede, "Korumayı etkinleştir" seçeneğini işaretleyin ve "Tamam" düğmesine tıklayarak işlemi tamamlayın.

Bu adımları takip ederek, bilgisayarınızda sistem geri yükleme özelliğini etkinleştirebilirsiniz. Bu, bilgisayarınızda olası sorunları çözmek veya istenmeyen değişiklikleri geri almak için önemli bir araç olabilir.