Şef Gary Mehigan, Hint yemeklerine olan sevgisini sosyal medyada birçok kez paylaştı. Geçmişte Hindistan'a yaptığı geziler sırasında, yerel lezzetleri içeren ağız sulandıran birkaç güncelleme yayınlamıştı. Mutfak maceraları onu ülkenin birçok köşesine götürdü ve neredeyse her bölgede yeni bir favori buluyor gibi görünüyor. Hindistan'da olmadığı zamanlarda bile Hint yemeği yemekten ve pişirmekten hoşlanıyor gibi görünüyor. En son Instagram gönderilerinden biri, popüler bir gözleme türü olan pul pul parathalara olan tutkusunu ima ediyor.
Öyleyse okuyun: Langar Salonlarından Eski Delhi Sokaklarına: Matt Preston ve Gary Mehigan'ın Delhi Yemek Gezisine Bir Bakış
Şef Gary şunları yazdı: “Biraz paratha/parotta takıntısı bel için o kadar da iyi değil ama tanrım, çok lezzetliler… Bildiğiniz gibi her türlü ekmeği severim, hamuru ve teknikleri oldukça basit ama pul pul elde etmek o kadar da kolay değil” t. Ancak, doğru yaptığınızda, çıtır/çıtır/pul pul olma ile yumuşak, yumuşak iç kısım arasındaki kontrast, biraz sihirden daha fazlasıdır.” Ayrıca “cennet gibi” bir yemek için parottalara ev yapımı dal tadka ile servis edilmesini tavsiye ediyor.
Atlıkarınca gönderisi bize bu dudak şapırdatıcı kombinasyonu gösteriyor. Aynı zamanda parotta hazırlığına da bir göz atıyor. Kendine özgü bir şekilde yoğrulmuş, şekillendirilmiş ve bükülmüş yuvarlak hamur parçaları görüyoruz; bunlar büyük bir kapta bir arada tutuluyor. Kısa bir klip, bir parottanın bir tawa/tava üzerinde çevrilerek tereyağıyla parıldayan güzel altın-kahverengi yüzeyini ortaya çıkardığını gösteriyor. Son olarak, sadece çıtır katmanlara sahip gibi görünen pişmiş parathaların bir fotoğrafı da var. Aşağıya bir göz atın:
Bu, Şef Gary'nin Hint gözlemelerine olan takdirini ilk kez dile getirişi değil. Geçen yıl, Tamil Nadu'nun Madurai kentindeki bir mağazada çörek parotta yapıp satan iki satıcının Habersunu paylaşmıştı. Onların yaratımlarına hayran kaldı ve şöyle dedi: “Bana kalırsa rüya gibi yetenekler.” Makarna sosyal medyayı kasıp kavurdu. Hikayenin tamamını okumak için buraya tıklayın.
Öyleyse okuyun: Şef Gary Mehigan, Bu Popüler Bengaluru Restoranında 'Uygun' Dosa'yı Deniyor
Öyleyse okuyun: Langar Salonlarından Eski Delhi Sokaklarına: Matt Preston ve Gary Mehigan'ın Delhi Yemek Gezisine Bir Bakış
Şef Gary şunları yazdı: “Biraz paratha/parotta takıntısı bel için o kadar da iyi değil ama tanrım, çok lezzetliler… Bildiğiniz gibi her türlü ekmeği severim, hamuru ve teknikleri oldukça basit ama pul pul elde etmek o kadar da kolay değil” t. Ancak, doğru yaptığınızda, çıtır/çıtır/pul pul olma ile yumuşak, yumuşak iç kısım arasındaki kontrast, biraz sihirden daha fazlasıdır.” Ayrıca “cennet gibi” bir yemek için parottalara ev yapımı dal tadka ile servis edilmesini tavsiye ediyor.
Atlıkarınca gönderisi bize bu dudak şapırdatıcı kombinasyonu gösteriyor. Aynı zamanda parotta hazırlığına da bir göz atıyor. Kendine özgü bir şekilde yoğrulmuş, şekillendirilmiş ve bükülmüş yuvarlak hamur parçaları görüyoruz; bunlar büyük bir kapta bir arada tutuluyor. Kısa bir klip, bir parottanın bir tawa/tava üzerinde çevrilerek tereyağıyla parıldayan güzel altın-kahverengi yüzeyini ortaya çıkardığını gösteriyor. Son olarak, sadece çıtır katmanlara sahip gibi görünen pişmiş parathaların bir fotoğrafı da var. Aşağıya bir göz atın:
Bu, Şef Gary'nin Hint gözlemelerine olan takdirini ilk kez dile getirişi değil. Geçen yıl, Tamil Nadu'nun Madurai kentindeki bir mağazada çörek parotta yapıp satan iki satıcının Habersunu paylaşmıştı. Onların yaratımlarına hayran kaldı ve şöyle dedi: “Bana kalırsa rüya gibi yetenekler.” Makarna sosyal medyayı kasıp kavurdu. Hikayenin tamamını okumak için buraya tıklayın.
Öyleyse okuyun: Şef Gary Mehigan, Bu Popüler Bengaluru Restoranında 'Uygun' Dosa'yı Deniyor