Tofu Shawarma: Vegan Benliğiniz İçin İhtiyacınız Olan Tek Şey Bu Shawarma Tarifi

Leila

Global Mod
Global Mod
Tofu Shawarma'dan ve et bazlı ambalajlara nasıl mükemmel bir vegan alternatif olarak ortaya çıktığı hakkında konuşalım. Efsanelere göre popüler bir sokak yemeği olan Shawarma'nın kökeni Osmanlı İmparatorluğu'ndan Mısır'a kadar uzanıyor. Bu yemeğin ana maddesi et olsa da son zamanlarda bitki bazlı alternatifler de ortaya çıktı. Veganlık çevreye duyarlı insanlar arasında popüler bir beslenme seçeneği haline geldi. İnsanlar geleneksel et ve süt bazlı yemeklere karşı sadece lezzetli değil aynı zamanda son derece besleyici olan çeşitli vegan alternatifler buldular. Bugün sizlere tadı süper, kalorisi düşük, basit ama lezzetli bir Tofu Shawarma tarifi getiriyoruz. İlginizi mi çekti? Evde tofu shawarma yapmayı öğrenmek için okumaya devam edin.

Öyleyse okuyun: Bu Az Yağlı Shawarma, Tavuk Açlığınızı Gidermek İçin İhtiyacınız Olan Tek Şey


Tofu Shawarma, et bazlı shawarma'ya mükemmel bir vegan alternatiftir.
Fotoğraf Kredisi: iStock

Tofu Shawarma'yı Neden Evde Yapmalısınız?


Tofu shawarma, et bazlı shawarma'ya eşsiz ve besleyici bir alternatiftir. Bu tarifin yıldız bileşeni, bitki bazlı proteinle dolu olan tofudur, bu da onu vejetaryen ve vegan diyetini takip eden insanlar için ideal kılar. Son derece çok yönlüdür ve baharatlarını, malzemelerini ve soslarını zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Kalorisi ve doymuş yağı düşük olduğundan tofu shawarma, sağlık açısından bilinçli beslenme seçimleri sağlar.

Artık Tofu Shawarma'yı Nasıl Saklamalısınız?


Artık tofu shawarma evde kolayca saklanabilir ve yeniden ısıtılabilir. Tofu shawarmalarını saklamak için bunları 3-4 gün hava geçirmez kaplarda saklayın. Yeniden ısıtmadan önce bunları çıkarın ve en az 20 dakika oda sıcaklığında bekletin. Fırını 10-15 dakika boyunca 180 derece C'ye tekrar ısıtın. Tofu shawarma'larını parşömen kağıdıyla kaplı fırın tepsilerine yerleştirin ve üzerine bir miktar yağ sürün. Shawarmaların ıslak ve lastiksi dokusunu önlemek için mikrodalgada pişirmekten kaçının. Isıtıldıktan sonra dilediğiniz soslarla sıcak olarak servis yapın.

Tofu Shawarma çok yönlü ve lezzetlidir.


Tofu Shawarma çok yönlü ve lezzetlidir.
Fotoğraf Kredisi: iStock

Evde Tofu Şavurmaları Nasıl Yapılır: Evde Tofu Şavurmaları Yapma Tarifi


Tofu shawarmalarının yapımı kolaydır ve son derece lezzetlidir. Et bazlı shawarmalara mükemmel bir alternatif görevi görüyorlar. Tofu shawarma'ları yapmak için tofu parçalarını yağ ve baharatlarla marine edin. Lezzetleri özümsemesine izin verin. Bittiğinde tofu parçalarını çıtır çıtır olana kadar pişirin. Gözlemeyi ısıtıp tofu karışımını ekleyerek hazırlayın. Dilediğiniz dilimlenmiş sebzelerle doldurun. Ve bitti!

Evde tofu shawarmas yapmak için adım adım kılavuza mı ihtiyacınız var? Tarifin tamamını öğrenmek için buraya tıklayın.

Bonus ipucu:

Bu Tofu Shawarmas'ı yoğurt-nane sosuyla veya kavrulmuş sebzelerin yanında servis edebilirsiniz. Daha keskin olmasını istiyorsanız turşunun yanında servis edin!

Öyleyse okuyun: Hiç Paneer Shawarma'yı Denediniz mi? Mutlaka Denemeniz Gereken Klasik Bir Paneer Atıştırmalığı (Tarif İçerisinde)
 
Üst