ABD Başkanı Donald Trump, Teksas'taki sel felaket bölgesini ziyaret etti. Bir bilgi etkinliğinde, 79 yaşındaki bir muhabir sorununa sinirli bir şekilde tepki verdi.
Teksas'taki şiddetli sellerden yaklaşık bir hafta sonra, ABD Başkanı Donald Trump Kerr İlçesindeki etkilenen bölgeyi ziyaret etti. Yıkıcı sellerde en az 120 kişi hayatını kaybetti. Kerrville'deki bir etkinlikte, 79 yaşındaki kişi kendisine ilk yardımcılar, politikacılar ve basının sorularını sordu. Bir muhabir onunla etkilenen ailelerden gelen yorumlarla yüzleşti, hangi uyarıların zamanında dışarı çıkmadığı. Ve ayrıca: “Siz (aileler) insanların kurtarılabileceğini söylüyorsunuz. Bu aileler hakkında ne diyorsunuz?”
REKLAMCILIK
“Sadece çok kötü bir insan böyle bir soru sorar”
ABD Başkanı ince tepki gösterdi ve gazeteciye sözlü olarak saldırdı: “Bence herkes bu koşullar altında inanılmaz işler yaptı. Bu olay, Kristi'nin dediği gibi, 500'de bir kez 1000 yılda bir zamana hayran kaldım. Ve sadece bir soru onlardan dürüst olmalarını isteymeyecekti.
REKLAMCILIK
Teksas'taki ölümcül sellerden bir hafta sonra, ABD Başkanı Donald Trump sahadaki acil servislere teşekkür etti ve etkilenenlere başsağlığı dile getirdi. Jacquelyn Martin/AP/DPA
ABD Başkanı Trump: “Daha önce böyle bir şey görmedim”
Trump, yardımcıların çalışmalarını “kahramanca” ve “inanılmaz” olarak övdü. Daha sonra farklı yapılabilecekleri söylemenin kolay olduğunu vurguladı. Ancak koşullar göz önüne alındığında, yapılan çalışma dikkat çekiciydi.
Yurtdışında daha fazlası
Trump, Flood Dead ile karşı karşıya – ve hakarete uğramış gazeteci
Cumartesi,, 07/12/2025 | 14:17
İran din adamları Trump'ın cinayeti için 1 milyon dolar vaat ediyor
Cumartesi,, 07/12/2025 | 13:52
ABD Ordusunda Yeni Tıraş Kuralı Cilt Sorunları ile Askerleri Göz ardı ediyor
Cumartesi,, 07/12/2025 | 11:11
Çin, büyük bir Pekin Geçit Töreninin önünde gizemli askeri araçları maskeledi
Cumartesi,, 07/12/2025 | 10:54
“Her zaman korkuyorsunuz”: Trump nedeniyle şarap üreticileri 1 Ağustos'tan önce titriyor
Cumartesi,, 07/12/2025 | 10:34
Teksas, 500 milyon dolara mal olabilecek uzay mekiği “keşif” istiyor
Cumartesi,, 07/12/2025 | 10:22
Elon Musk? Dünyanın en zengin adamı hiciv başarısız olmalı
Cumartesi,, 07/12/2025 | 09:57
“Her şeyi yapabilirsin”: Güney Kore'ye varışta modernleştirilmiş F-16 jetlerinin fotoğraflarını gösterin
Cumartesi,, 07/12/2025 | 09:46
Aşırı Tehdit: Rus Gizli Servis Gold Milyarder'den Özel Jet Fırtınaları
Cumartesi,, 07/12/2025 | 08:55
Odlist Aircraft “Warzenschwein” istenmeyen: Ukrayna neden A-10'u istemiyor
Cumartesi,, 07/12/2025 | 08:54
Trump devam etti: “Asla gerçekleşmediğini ve hiç kimse böyle bir şey görmediğini söylediğin bir şeydi. Hiç böyle bir şey görmedim. Ve gerçekten kötü şeyler gördüm. Ama henüz böyle bir şey görmedim.”
REKLAMCILIK
Bütçe nedeniyle bir felaket meydana geldi mi?
Amerika Birleşik Devletleri'nde, Tufan'dan bu yana yıkıcı sonuçların sorumluluğu hakkında canlı bir tartışma yönlendirildi. Beyaz Saray, Trump'ın Ulusal Hava Durumu Servisindeki kesintilerinin “yalan” olarak önemli bir rol oynadığını bildirdi. Washington'a göre, yerel yetkililer temel sorumluluğa sahipler çünkü zaman içinde fırtına uyarılarını geçmeyeceklerdi.
Şiddetli yağıştan sonra geçen Cuma gecesi meydana gelen düşme seli. 4 Temmuz hafta sonu uzatılması nedeniyle, Guadalupe Nehri'ndeki bölgedeki birçok insan yakalanmıştı. Çocuklar da orada tatil kamplarına katıldı. Uyurken su kütleleri tarafından şaşırdı. Birçok çocuk da dahil olmak üzere 160'dan fazla kişi hala kayıp.
Teksas'taki şiddetli sellerden yaklaşık bir hafta sonra, ABD Başkanı Donald Trump Kerr İlçesindeki etkilenen bölgeyi ziyaret etti. Yıkıcı sellerde en az 120 kişi hayatını kaybetti. Kerrville'deki bir etkinlikte, 79 yaşındaki kişi kendisine ilk yardımcılar, politikacılar ve basının sorularını sordu. Bir muhabir onunla etkilenen ailelerden gelen yorumlarla yüzleşti, hangi uyarıların zamanında dışarı çıkmadığı. Ve ayrıca: “Siz (aileler) insanların kurtarılabileceğini söylüyorsunuz. Bu aileler hakkında ne diyorsunuz?”
REKLAMCILIK
“Sadece çok kötü bir insan böyle bir soru sorar”
ABD Başkanı ince tepki gösterdi ve gazeteciye sözlü olarak saldırdı: “Bence herkes bu koşullar altında inanılmaz işler yaptı. Bu olay, Kristi'nin dediği gibi, 500'de bir kez 1000 yılda bir zamana hayran kaldım. Ve sadece bir soru onlardan dürüst olmalarını isteymeyecekti.
REKLAMCILIK
Teksas'taki ölümcül sellerden bir hafta sonra, ABD Başkanı Donald Trump sahadaki acil servislere teşekkür etti ve etkilenenlere başsağlığı dile getirdi. Jacquelyn Martin/AP/DPA
ABD Başkanı Trump: “Daha önce böyle bir şey görmedim”
Trump, yardımcıların çalışmalarını “kahramanca” ve “inanılmaz” olarak övdü. Daha sonra farklı yapılabilecekleri söylemenin kolay olduğunu vurguladı. Ancak koşullar göz önüne alındığında, yapılan çalışma dikkat çekiciydi.
Yurtdışında daha fazlası
Trump, Flood Dead ile karşı karşıya – ve hakarete uğramış gazeteci
Cumartesi,, 07/12/2025 | 14:17
İran din adamları Trump'ın cinayeti için 1 milyon dolar vaat ediyor
Cumartesi,, 07/12/2025 | 13:52
ABD Ordusunda Yeni Tıraş Kuralı Cilt Sorunları ile Askerleri Göz ardı ediyor
Cumartesi,, 07/12/2025 | 11:11
Çin, büyük bir Pekin Geçit Töreninin önünde gizemli askeri araçları maskeledi
Cumartesi,, 07/12/2025 | 10:54
“Her zaman korkuyorsunuz”: Trump nedeniyle şarap üreticileri 1 Ağustos'tan önce titriyor
Cumartesi,, 07/12/2025 | 10:34
Teksas, 500 milyon dolara mal olabilecek uzay mekiği “keşif” istiyor
Cumartesi,, 07/12/2025 | 10:22
Elon Musk? Dünyanın en zengin adamı hiciv başarısız olmalı
Cumartesi,, 07/12/2025 | 09:57
“Her şeyi yapabilirsin”: Güney Kore'ye varışta modernleştirilmiş F-16 jetlerinin fotoğraflarını gösterin
Cumartesi,, 07/12/2025 | 09:46
Aşırı Tehdit: Rus Gizli Servis Gold Milyarder'den Özel Jet Fırtınaları
Cumartesi,, 07/12/2025 | 08:55
Odlist Aircraft “Warzenschwein” istenmeyen: Ukrayna neden A-10'u istemiyor
Cumartesi,, 07/12/2025 | 08:54
Trump devam etti: “Asla gerçekleşmediğini ve hiç kimse böyle bir şey görmediğini söylediğin bir şeydi. Hiç böyle bir şey görmedim. Ve gerçekten kötü şeyler gördüm. Ama henüz böyle bir şey görmedim.”
REKLAMCILIK
Bütçe nedeniyle bir felaket meydana geldi mi?
Amerika Birleşik Devletleri'nde, Tufan'dan bu yana yıkıcı sonuçların sorumluluğu hakkında canlı bir tartışma yönlendirildi. Beyaz Saray, Trump'ın Ulusal Hava Durumu Servisindeki kesintilerinin “yalan” olarak önemli bir rol oynadığını bildirdi. Washington'a göre, yerel yetkililer temel sorumluluğa sahipler çünkü zaman içinde fırtına uyarılarını geçmeyeceklerdi.
Şiddetli yağıştan sonra geçen Cuma gecesi meydana gelen düşme seli. 4 Temmuz hafta sonu uzatılması nedeniyle, Guadalupe Nehri'ndeki bölgedeki birçok insan yakalanmıştı. Çocuklar da orada tatil kamplarına katıldı. Uyurken su kütleleri tarafından şaşırdı. Birçok çocuk da dahil olmak üzere 160'dan fazla kişi hala kayıp.