Vespa velutina, yönetim planının etkisini azaltmaya devam ediyor

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Kimdir, ne işe yarar, nasıl yapılır, nerede bulunur ve hepsinden önemlisi Vespa Velutina'nın nasıl yönetileceği. Toskana Bölgesi, Avrupa ve ulusal mevzuatın uygulanmasında 2023'ten itibaren uygulamaya konacak tür yönetim planının bir parçası olarak bu yabancı türlere ilişkin bir bilgilendirme kampanyası başlatmıştır.

Vespa velutina veya Asya sarı bacaklı eşek arısı, 2012 yılında İtalya'ya ulaşan Güneydoğu Asya'ya özgü bir böcek olup, Toskana'nın kuzey bölgesindeki ilk rapor 2017 yılına dayanmaktadır. Biyoçeşitlilik üzerindeki etkisi çok önemlidir. özellikle arılar – Apis mellifera ve diğer yerli polen yayan böcekler – üzerindeki yırtıcı baskı nedeniyle.

Bu nedenle Bölge'nin üç yıl için 240 bin avroluk devlet kaynağı ayırdığı türlere ilişkin yönetim planı, bölge genelinde istilacı türlerin varlığını tespit eden ve organize eden bir izleme sisteminin oluşturulmasını öngörüyor. Yuvaların ekosistem ve bölgesel arıcılık mirası üzerindeki etkilerini mümkün olduğunca azaltmak amacıyla yok etme faaliyetleri ve etkisiz hale getirilmesi.

Bölge başkan yardımcısı ve tarımdan sorumlu meclis üyesine göre plan, bölgedeki arıcıların desteklenmesine, bölgesel arıcılık mirasını ve ilgili üretimi tehdit eden istilacı türlere karşı mücadelenin yoğunlaştırılmasına yönelik bir aracı temsil ediyor. Bölge, iklim değişikliğinin etkisiyle son yıllarda üretimi ciddi oranda azalan arıcılık için en sinsi tehditlerden birine bu şekilde somut bir yanıt vermeyi amaçlıyor. Bu düşman türe yönelik yönetim planının uygulanmasıyla Bölge, yaban arısının ekosistem ve bölgenin arıcılık mirası üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla kaynak tahsis ederek Toskana arıcılarına yakınlaşmıştır.

Planın uygulanmasında bilimsel kurumlar yer almaktadır: izleme ve eğitim/bilimsel desteğin uygulanması ve koordinasyonu için Pisa Üniversitesi, veterinerlik ve biyoloji bölümleri ve Floransa Üniversitesi ve Biyoloji bölümü. Bölgedeki en temsili arıcılık birliklerine: Plana katılan ve belirlenen yuvaların izlenmesi ve imha/nötralizasyon faaliyetini uygulayan Toskana arı üreticileri Bölgesel Birliği, Toskana illeri arıcılar Birliği ve Toskana Bal Arıcılık Birliği.
Plana bağlı kalan arı yetiştiricileri birlikleri, Floransa ve Pisa Üniversiteleri ile işbirliği içinde (Bologna CREA'sına ve 2016 yılında sonuçlanan Mipaaf bakanlık projesi VELUTINA'dan doğan Stop-Velutina ağına katılarak) arıcıların varlığını izlemiştir. Bu yabancı türün bölgesel topraklarda deneysel kontrol stratejileriyle bile varlığı.

Bölgede yabancı türlerin yuvalarının veya örneklerinin varlığına ilişkin raporlar https://www.stopvelutina.it/effettua-una-segnalazione/ bağlantısından veya [email protected] adresine yazarak yapılabilir.