Yaz Aylarında Parathalardan Kaçınmak mı? Artık değil! Bu Sağlıklı Paratha Tarifini Deneyin ve Tadını Çıkarın

Leila

Global Mod
Global Mod
Parathaların sığamayacağı bir yemek olmadığını kesinlikle kabul edersiniz. Kahvaltıda, öğle yemeğinde veya sağlıklı bir akşam yemeğinde olsun, sıcak parathalar her zaman bir ziyafettir! Ancak, özellikle sindirim ve metabolizma kapasitemizin zaten yavaşladığı kavurucu yaz mevsiminde, midemizi ağırlaştırabilirler. Ve mükemmel bir paratha tarifinde yağ, sade yağ ve makkhan'ın (beyaz tereyağı) aşırı kullanımı sindirimi daha da zorlaştırıyor ve zaten sıcak olan havalarda vücudu daha da ısıtıyor. Peki bu, bu yemeği yaz diyetinizden tamamen çıkardığınız anlamına mı geliyor? Buna gerek olmadığını söylüyoruz. Bu yazımızda sizlere hem yaza uygun, hem de sindirimi kolay bir paratha tarifini anlatacağız. Beslenme Uzmanı Richa Gangani tarafından paylaşılan Bajra-Ghiya paratha tarifi. Kulağa eğlenceli mi geliyor? Tarife göz atalım.

Öyleyse okuyun: Diyabetiniz Olsa Bile Parathas'a Evet Deyin: Bu Sağlıklı Tarifleri Deneyin

Bajra-Ghiya (Lauki) Paratha'yı Yaz Sezonu İçin Mükemmel Yapan Nedir?


Basitçe söylemek gerekirse, bu paratha'da kullanılan ana bileşenler – bajra ve ghiya (şişe kabak) – nemlendirici ve sindirimi kolay besinlerle yüklüdür.


Bajra'yı mükemmel bir yaz malzemesi yapan şey nedir?


Danışman beslenme uzmanı Rupali Datta'ya göre bu yerli tahıl, bağırsaklarınızda prebiyotik görevi gören çözünmeyen lifler açısından zengin. Bajradaki çözünmeyen lifin varlığı aşırı yemeyi önlemeye yardımcı olur ve sindirim sistemini sağlıklı tutar. Bu faktörler ayrıca bajra'yı sağlıklı yaz diyetinize dahil edebileceğiniz harika bir bileşen haline getirir.

Ghiya'yı (şişe kabağı) mükemmel bir yaz malzemesi yapan şey nedir?


Buna ghiya, lauki veya şişe kabağı deyin; yaz aylarında hemen hemen her Hint evinde değişmez bir şeydir. Bu mevsim sebzesi vitaminler, antioksidanlar ve onu hafif ve sindirimi kolay hale getiren diğer besinlerle doludur. Ayrıca aşırı yaz sıcaklarından korunmamıza yardımcı olacak kadar su ve elektrolit içerir.

Bajra Ghiya Paratha Tarifi | Bajra-Ghiya (Lauki) Paratha'yı Yapmak İçin Adım Adım Tarif:


Adım 1. Şişedeki kabağın bir kısmını rendeleyip bajra, yeşil biber ve biraz kuru baharatla karıştırmanız gerekir.

Adım 2. Daha sonra hamuru roti gibi iyice yoğurun ve hamurdan küçük yuvarlaklar kesin.

Adım 3. Her yuvarlak parçaya elinizle bastırın ve hamuru paratha şeklini verecek şekilde düzleştirin.

Adım 4. Şimdi tavaya biraz yağ sürün ve parathaların her iki tarafını da pişirin.

Bu kadar! Bajra-ghiya paratha'nız tadına varılmaya hazır. Sıcak tadını çıkarın ve nasıl beğendiğinizi bize bildirin.

Bajra-ghiya (lauki) paratha'nın ayrıntılı tarif Habersunu buradan izleyin:


Öyleyse okuyun: Kahvaltıda Chai Paratha mı? Daha Besleyici Hale Getirmenin 5 Yolu



Somdatta Saha hakkındaExplorer- Somdatta kendine böyle hitap etmeyi seviyor. İster yemek olsun, ister insanlar, isterse mekanlar olsun, onun arzuladığı tek şey bilinmeyeni bilmektir. Basit bir aglio olio makarnası veya daal-chawal ve iyi bir film gününüzü güzelleştirebilir.
 
Üst