Yediğiniz Paneer Güvenli ve Katkısız mı? Saflığını Kontrol Etmenin 6 Yolu

Leila

Global Mod
Global Mod
Paneer makhani, paneer tikka, paneer bhurji ve daha fazlası; bu lezzetlerden sadece bahsetmek bile ağzımızı şapırdatmak için yeterlidir. Aslında lezzetli bir paneer yemeğine direnmenin zor olduğu konusunda hemfikir olalım. Hindistan'daki en popüler gıda bileşenlerinden biri olan güçlü paneer, ülke çapında hem vejetaryenler hem de vejetaryen olmayanlar tarafından eşit derecede seviliyor. İşte bu yüzden ara sıra yemek masamıza geri döndüğünü göreceksiniz. Peki sahip olduğunuz bölmenin güvenli ve saf olup olmadığını hiç merak ettiniz mi? Bizi doğru duydun. Günümüzde piyasada sahte paneerlerin artmasıyla birlikte, tükettiğiniz gıdanın saflığını kontrol etmek daha da önemli hale geliyor.

Öyleyse okuyun: Evde Deneyebileceğiniz 7 Klasik Hint Paneer Tarifi

Yediğiniz Paneer'in Saflığını Kontrol Etmek Neden Önemlidir?


Equinox Lab CEO'su gıda güvenliği uzmanı Ashwin Bhadri'ye göre, yediğiniz gıdanın güvenli olup olmadığını bilmek önemlidir. “Katkılı pane, gıda kaynaklı hastalıklara neden olabilecek zararlı maddeler veya patojenler içerebilir. Ayrıca, tüketicilerin neye para ödediklerini ve tükettiklerini bilme hakları vardır” dedi ve saf paneerin aynı zamanda daha iyi tat, doku ve besin değerine sahip olduğunu da sözlerine ekledi. Sentetik olanlarla karşılaştırma.

Ashwin Bhadri ayrıca Hindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Kurumunun (FSSAI), özellikle paneer durumunda gıda tağşişini önlemek için katı düzenlemeler getirdiğini bildirdi. “FSSAI, paneer'in aşağıdaki standartlara sahip olması gerektiğini belirtiyor: serbest nem veya su yok, süt beyazı renk, yabancı renklendirici madde yok, hoş bir koku ve hafif asidik bir tat” diye açıkladı.

Öyleyse okuyun: Shahi Paneer'i Her Seferinde Mükemmelleştirmek için 5 Profesyonel İpucu


Fotoğraf Kredisi: Istock

Sahip Olduğunuz Paneer'in Saf Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır? Paneer'in Saflığını Kontrol Etmenin 6 Yolu:


Gıda güvenliği uzmanı, mağazadan satın aldığınız bir paneeri her aldığınızda kontrol etmeniz gereken birkaç basit noktayı vurguluyor.

1. Görünüm testi:


Saf paneerin düzgün bir dokuya sahip, tekdüze beyaz veya kirli beyaz bir renge sahip olması gerektiğini belirtiyor. Herhangi bir renk değişikliği veya düzensizlik varsa, bu kirlilik belirtisi olabilir.

2. Doku testi:


Parmaklarınızın arasına az miktarda paneer sıkın. Hafifçe ufalanmalı ve aşırı yumuşak veya duygusal olmamalıdır. Saf paneer sağlam ama yumuşak bir dokuya sahiptir.

3. Tat ve Koku Testi:


Saf paneer hafif, sütlü bir aromaya ve biraz keskin bir tada sahiptir. Bölme ekşi kokuyorsa veya güçlü bir kokuya sahipse kirlenmiş olabilir.

4.Çözünürlük Testi:


Bir bardak suya küçük bir parça paneer bırakın. Saf bölme batacak ve bozulmadan kalacaktır, ancak katkılı bölme çözülebilir veya parçalanabilir.

5. Isıtma testi:


Küçük bir parça paneer'i herhangi bir yağ veya su eklemeden bir tavada ısıtın. Saf panel nemi serbest bırakır ve şeklini korurken, katkılı panel aşırı derecede eriyebilir veya fazla su üretebilir.

6. İyot Tentür Testi:


Küçük bir parça paneeri suda kaynatın, ardından birkaç damla iyot tentürü ekleyin. Maviye dönerse nişasta veya bağlayıcı maddeler mevcut olabilir.

Şimdi en sevdiğiniz yemeği pişirmeden önce marketten aldığınız tabağı kontrol edin. Bu arada, tüm telaştan kurtulup evde paneer yapmak istiyorsanız işte size basit bir tarif.
 
Üst