Yemeğinizde Baharat Seviyor musunuz? Bu Bihari Tarzı Sattu Chutney Tarifini Deneyin

Leila

Global Mod
Global Mod
Hint mutfağı, geniş yemek yelpazesiyle dünya çapında ünlüdür. Her bölgeye özgü farklı bir pişirme tarzı ve tatlar bulacaksınız. Bihar, eşsiz bir lezzet evliliği sunan böyle bir durumdur. Tatlıdan ekşiye, baharatlıdan tuzluya, damak tadınıza hitap eden çok sayıda tarif bulacaksınız. Hepimiz litti chokha ve dal pitha gibi mükemmel yemeklere aşina olsak da, Bihari mutfağında lezzetli Hint turşusu da bulunur ve sattu Hint turşusu da bunlardan biridir. Sattu, Bihari yemeklerinde popüler bir malzemedir ve çeşitli sağlık yararları vardır. Bu sattu ki turşusu, roti, paratha ve hatta pirinçle iyi uyum sağlayan baharatlı ve keskin bir tada sahiptir. Yemeklerinize baharat katmayı sevenlerdenseniz bu sattu Hint turşusunu mutlaka denemelisiniz. Ancak tariflere dalmadan önce, sağlığa faydalarından bazılarına bir göz atalım.
Öyleyse oku: Fıstık Ezmesi Kime? Bu Lezzetli Maharashtrian Fıstık Chutney İçin Yol Açın

Sattu Chutney’in Sağlığa Faydası: Sattu Chutney Neden Sağlık İçin İyi Görülür?

1. Protein Açısından Zengin


Chutney’deki ana bileşen olan Sattu, kavrulmuş nohut unundan yapılır ve mükemmel bir bitki bazlı protein kaynağı olarak kabul edilir. Bu nedenle, protein ihtiyacınızı karşılamak için günlük öğünlerinize dahil ettiğinizden emin olun.

2. Yüksek Elyaf


Sattu Hint turşusu soğan ve kişniş yaprağı gibi maddeler içerdiğinden lif oranı yüksektir. Bu, daha uzun süre tok hissetmenize ve sindirimi kolaylaştırmanıza yardımcı olacaktır.

3. Antioksidan Açısından Zengin


Diyetinize sattu Hint turşusu eklemenin bir başka yararı da antioksidanlar açısından zengin olmasıdır. Chutney’deki limon suyu ve kişniş yapraklarının kombinasyonu, zararlı hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilecek antioksidanlar sağlar.

4. Düşük Yağ


Sattu Hint turşusu, diğer yağ bazlı Hint turşularına kıyasla genellikle yağ oranı düşüktür. Zayıflama diyeti yapan biriyseniz bu Hint turşusunu hiç tereddüt etmeden yiyebilirsiniz.

5.Vücut Üzerinde Serinletici Etkisi Vardır


Sattu, soğutma özellikleriyle bilinir. Bu turşuyu diyetinize dahil etmek, ısıya neden olan yiyeceklerden kurtulmanıza yardımcı olduğu için yaz aylarında son derece yararlı olabilir.
Öyleyse oku: En İyi 11 Hint Chutney Tarifi | Kolay Chutney Tarifleri

Bihari Tarzı Sattu Chutney Nasıl Yapılır | Sattu Chutney İçin Kolay Tarif


Bu turşuyu hazırlamak için bir karıştırma kabına sattu, doğranmış soğan, yeşil biber ve kişniş yapraklarını ekleyerek başlayın. Bunları birleştirmek için tüm malzemeleri iyice karıştırın. Ardından limon suyunu ve tuzu ekleyin ve iyice karışana kadar tekrar karıştırın.

Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar sürekli karıştırarak karışıma azar azar su ekleyin. Şimdi hardal yağını bir tavada ısıtın ve biraz soğumaya bırakın. Soğutulmuş hardal yağını hazırlanan Hint turşusunun üzerine dökün ve iyice karıştırın.

Tatların birlikte erimesi için Hint turşusunu 10-15 dakika dinlendirin. Roti, paratha veya seçtiğiniz herhangi bir Hint aperatifiyle servis yapın. Bihari usulü sattu Hint turşusu hazır!

Bihari usulü sattu Hint turşusunun adım adım tarifi için buraya tıklayın.

Bu tarifi evde deneyin ve tadını nasıl beğendiğinizi aşağıdaki yorumlarda bize bildirin. Bu arada, daha çok böyle lezzetli Hint turşusu tarifleri arıyorsanız, buraya tıklayın.
 
Üst