Mutfağımızdaki dinamik ikiliyi takdir etmek için biraz zaman ayıralım – hayır, herhangi bir süslü akıllı cihaz veya egzotik baharattan bahsetmiyoruz. Aslında, zencefil-sarımsak macunun mütevazı kavanozudur. Haklı olarak yemek pişirme en iyi arkadaş olarak kabul edildi, bir kaşık masala macunu sizi her zaman herhangi bir yemek felaketinden kurtarabilir. Marinades, köriler ve karıştırma patlamalarına eklenen derinlik ve lezzet getirir. Hepsi bu değil. Bu tembel erişte geceleri bile, bu çok yönlü karışımın hızlı bir şekilde sote edilmesiyle yükseltilir. En iyi yanı, soğan üzerinde kesme, doğrama veya ağlamaya ihtiyacınızdır. Sadece kapağı açın, kepçe dışarı çıkarın ve işte – yemeğiniz anında lezzet yükseltmesi alır.
Ama işte şey. Günlük yemeklerimiz zencefil sarımsak pastasına güvense de, çoğu hak ettiği takdir veremiyor. Amatörler gibi idare eder ve saklarız, zamanından önce bozulma, kötü koku ve düz lezzete yol açarız. Aynı deneyimseniz, o zaman yalnız değilsiniz. Yani, evde bir sonraki zencefil-sarımsak macunu yapmayı planlamadan önce, malzemenin ne işlediğini ne yapmayacağınızı söyleyelim.
Öyleyse okuyun: Evde yapabileceğiniz 5 günlük baharat karışımları
Ev yapımı zencefil-sarımsak macunu ve mağaza satın alınan zencefil-sarımsak macunu: baharatlı hesaplaşma
Her bakkalda veya süpermarket rafında hazır zencefil çukurları bulacaksınız. Tamamen rahatlık için verdiğimizde, soru şudur – zencefil -sharcic macunla DIY rotasına gitmeli misiniz? Bulunalım.
1. Saflık:
Paketlenmiş masalalar, özellikle ıslak olanlar, genellikle raf ömrünü uzatmak için koruyucu ve katkı maddeleri içerir. Yani, ürünlerinde saflık arayan biriniz iseniz, ev yapımı olanlara gitmenizi önerdik.
2. Lezzet:
Ev yapımı zencefil-sarımsak macunu, appologologle cesur, taze ve keskin bir lezzet yumruk ile birlikte gelir. Öte yandan, mağaza bougt macunu hafif ve koruyucular tarafından donuklaşır.
3. Kolaylık:
Tabii ki, paketlenmiş macun kazanır. Evde zencefil sarımsak macunu yapmak zaman ve enerjiye ihtiyaç duyar. Öte yandan, paketlenmiş macun her zaman çok az çaba sarf etmeden veya hiç çaba sarf etmeniz için hazırdır.
4. Özelleştirme:
Katılalım, düğme tomurcuklarımız farklı. Ve ev yapımı zencefil-sarımsak macunu tamamen buna uyum sağlayabilir. Zencefil ve sarımsak miktarıyla oynayabilir ve yeşil biber ve zerdeçal gibi farklı diğer malzemeler ekleyebilirsiniz.
Öyleyse okuyun: Hint Yemek İpuçları: Çok Amaçlı Sabji Masala nasıl yapılır (içeride tarif Habersu)
Ginger-sarımsak macunu saklarken kaçınılması gereken 6 hatalar:
1. Plastik kapları kullanarak:
Gıda sınıfı, BPA içermeyen plastikler kesinlikle zararsızdır, ancak uzun süre içinde zencefil-sarımsak macunu depolamak kötü bir kokuya yol açabilir. Plastik gözeneklidir; Bu nedenle, bileşenden gelen kokuyu ve yağı emer.
Nasıl düzeltilir?
Taze tutmak ve kontaminasyondan kaçınmak için hava geçirmez kapaklı cam kavanozlar veya paslanmaz çelik kaplar kullanın.
2. Su Ekleme:
Zencefil-sarımsak macunu evde harmanlarken biraz su ekliyorsunuz? Evet ise, şimdi durdurmanızı öneririz. Su, sarımsak ve zencefildeki doğal koruyucuları seyreltir ve bozulmayı hızlı bir şekilde izler.
Nasıl düzeltilir?
Su yerine ayçiçeği veya zeytinyağı gibi nötr yağ kullanın. Sadece harmanlamaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda macun kalıp ve bakterilerden kaynaklanır.
3. Cep telefonunu korumak:
Tamamen rahatlığa inanıyoruz, ancak herhangi bir bileşenin raf ömrü pahasına değil. Baharat rafınızda fırının yanındaki zencefil sarımsak macunu tutmak, yüksek ısı ve nemin izniyle yaşlanmasını hızlı bir şekilde ileri sürebilir.
Nasıl düzeltilir?
Macunu dondurucudaki hava geçirmez bir kapta saklayın. Bunu buz küpü tepsilerinde saklayabilir ve gerektiğinde bir tane çıkarabilirsiniz.
4. Büyük partide hazırlamak:
Toplu yemek pişirme yoğun bir günde rahatlama olarak gelir. Ancak zencefil sarımsak macunu ile aşırıya kaçmak, tazelik ve lezzetini kaybettikten sonra bile bir kavanozla sıva olduğunuz anlamına gelir.
Nasıl düzeltilir?
Macunu bir ila iki haftaya kadar sürebilen daha küçük partiler halinde hazırlamanızı öneririz. Taze hazırlamak ve kullanmak, yemeğinize ekstra lezzet katmanı ekler.
5. Koruyucu kullanmıyor:
Kaşlarınızı kaldırmayın! Yapay olanlardan bahsetmiyoruz. Bunun yerine, bileşenin bozulmasını yavaşlatmanın geleneksel yolu olan bir tutam doğal koruyucu ekleyin. En iyi yanı, baharat raflarınızda tez koruyucu bulmanızdır.
Nasıl düzeltilir?
Karıştırırken bir çay kaşığı tuz ve bir tutam zerdeçal ekleyin. Macun daha uzun sürecek.
6. Herhangi bir kaşık kullanarak:
Ginger-jarlic macunu çıkarmak için kaşık kullanırken dikkatli oldunuz mu? Belki hayır! Islak veya nemli bir kaşık kullanmak, bileşende aşırı neme yol açar, kalıp ve bakterilerin büyümesini hızlandırır.
Nasıl düzeltilir?
Macunu toplamak için kullanmadan önce kaşığı tamamen temizlemeyi ve kurutmanızı öneririz.
Öyleyse okuyun: Bir ay boyunca ev yapımı domates macunu nasıl taze tutabilirsiniz?
DIY zencefil-sarımsak macunu: evde zencefil sarımsak macunu nasıl yapılır?
1. Adım. Zencefil ve sarımsakların eşit parçalarını alın. Temizleyin, soyun ve küçük parçalara ayırın. Sura'yı malzemelerden fazla suyu bir kağıt tewel ile emdirin.
2. Adım. Malzemeleri bir kaşık yağ, tuz ve zerdeçal ile karıştırma kavanozunda karıştırın. Pürüzsüz bir macun haline gelene kadar karıştırın.
Adım 3. Macunu hava geçirmez cam veya paslanmaz çelik kabına aktarın ve buzdolabınızın en soğuk kısmında saklayın.
Son Düşünceler:
Zencefil-sarımsak ezmesi bir mutfak kahramanıdır ve herhangi bir yemeği lezzet bombasına girebilir. Bu nedenle, en iyi şekilde yararlanmak için malzemeyi dikkatli bir şekilde kullanmanızı ve depolamanızı öneririz. Mutlu yemekler, herkes!
Ama işte şey. Günlük yemeklerimiz zencefil sarımsak pastasına güvense de, çoğu hak ettiği takdir veremiyor. Amatörler gibi idare eder ve saklarız, zamanından önce bozulma, kötü koku ve düz lezzete yol açarız. Aynı deneyimseniz, o zaman yalnız değilsiniz. Yani, evde bir sonraki zencefil-sarımsak macunu yapmayı planlamadan önce, malzemenin ne işlediğini ne yapmayacağınızı söyleyelim.
Öyleyse okuyun: Evde yapabileceğiniz 5 günlük baharat karışımları
Ev yapımı zencefil-sarımsak macunu ve mağaza satın alınan zencefil-sarımsak macunu: baharatlı hesaplaşma
Her bakkalda veya süpermarket rafında hazır zencefil çukurları bulacaksınız. Tamamen rahatlık için verdiğimizde, soru şudur – zencefil -sharcic macunla DIY rotasına gitmeli misiniz? Bulunalım.
1. Saflık:
Paketlenmiş masalalar, özellikle ıslak olanlar, genellikle raf ömrünü uzatmak için koruyucu ve katkı maddeleri içerir. Yani, ürünlerinde saflık arayan biriniz iseniz, ev yapımı olanlara gitmenizi önerdik.
2. Lezzet:
Ev yapımı zencefil-sarımsak macunu, appologologle cesur, taze ve keskin bir lezzet yumruk ile birlikte gelir. Öte yandan, mağaza bougt macunu hafif ve koruyucular tarafından donuklaşır.
3. Kolaylık:
Tabii ki, paketlenmiş macun kazanır. Evde zencefil sarımsak macunu yapmak zaman ve enerjiye ihtiyaç duyar. Öte yandan, paketlenmiş macun her zaman çok az çaba sarf etmeden veya hiç çaba sarf etmeniz için hazırdır.
4. Özelleştirme:
Katılalım, düğme tomurcuklarımız farklı. Ve ev yapımı zencefil-sarımsak macunu tamamen buna uyum sağlayabilir. Zencefil ve sarımsak miktarıyla oynayabilir ve yeşil biber ve zerdeçal gibi farklı diğer malzemeler ekleyebilirsiniz.
Öyleyse okuyun: Hint Yemek İpuçları: Çok Amaçlı Sabji Masala nasıl yapılır (içeride tarif Habersu)
Ginger-sarımsak macunu saklarken kaçınılması gereken 6 hatalar:
1. Plastik kapları kullanarak:
Gıda sınıfı, BPA içermeyen plastikler kesinlikle zararsızdır, ancak uzun süre içinde zencefil-sarımsak macunu depolamak kötü bir kokuya yol açabilir. Plastik gözeneklidir; Bu nedenle, bileşenden gelen kokuyu ve yağı emer.
Nasıl düzeltilir?
Taze tutmak ve kontaminasyondan kaçınmak için hava geçirmez kapaklı cam kavanozlar veya paslanmaz çelik kaplar kullanın.
2. Su Ekleme:
Zencefil-sarımsak macunu evde harmanlarken biraz su ekliyorsunuz? Evet ise, şimdi durdurmanızı öneririz. Su, sarımsak ve zencefildeki doğal koruyucuları seyreltir ve bozulmayı hızlı bir şekilde izler.
Nasıl düzeltilir?
Su yerine ayçiçeği veya zeytinyağı gibi nötr yağ kullanın. Sadece harmanlamaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda macun kalıp ve bakterilerden kaynaklanır.
3. Cep telefonunu korumak:
Tamamen rahatlığa inanıyoruz, ancak herhangi bir bileşenin raf ömrü pahasına değil. Baharat rafınızda fırının yanındaki zencefil sarımsak macunu tutmak, yüksek ısı ve nemin izniyle yaşlanmasını hızlı bir şekilde ileri sürebilir.
Nasıl düzeltilir?
Macunu dondurucudaki hava geçirmez bir kapta saklayın. Bunu buz küpü tepsilerinde saklayabilir ve gerektiğinde bir tane çıkarabilirsiniz.
4. Büyük partide hazırlamak:
Toplu yemek pişirme yoğun bir günde rahatlama olarak gelir. Ancak zencefil sarımsak macunu ile aşırıya kaçmak, tazelik ve lezzetini kaybettikten sonra bile bir kavanozla sıva olduğunuz anlamına gelir.
Nasıl düzeltilir?
Macunu bir ila iki haftaya kadar sürebilen daha küçük partiler halinde hazırlamanızı öneririz. Taze hazırlamak ve kullanmak, yemeğinize ekstra lezzet katmanı ekler.
5. Koruyucu kullanmıyor:
Kaşlarınızı kaldırmayın! Yapay olanlardan bahsetmiyoruz. Bunun yerine, bileşenin bozulmasını yavaşlatmanın geleneksel yolu olan bir tutam doğal koruyucu ekleyin. En iyi yanı, baharat raflarınızda tez koruyucu bulmanızdır.
Nasıl düzeltilir?
Karıştırırken bir çay kaşığı tuz ve bir tutam zerdeçal ekleyin. Macun daha uzun sürecek.
6. Herhangi bir kaşık kullanarak:
Ginger-jarlic macunu çıkarmak için kaşık kullanırken dikkatli oldunuz mu? Belki hayır! Islak veya nemli bir kaşık kullanmak, bileşende aşırı neme yol açar, kalıp ve bakterilerin büyümesini hızlandırır.
Nasıl düzeltilir?
Macunu toplamak için kullanmadan önce kaşığı tamamen temizlemeyi ve kurutmanızı öneririz.
Öyleyse okuyun: Bir ay boyunca ev yapımı domates macunu nasıl taze tutabilirsiniz?
DIY zencefil-sarımsak macunu: evde zencefil sarımsak macunu nasıl yapılır?
1. Adım. Zencefil ve sarımsakların eşit parçalarını alın. Temizleyin, soyun ve küçük parçalara ayırın. Sura'yı malzemelerden fazla suyu bir kağıt tewel ile emdirin.
2. Adım. Malzemeleri bir kaşık yağ, tuz ve zerdeçal ile karıştırma kavanozunda karıştırın. Pürüzsüz bir macun haline gelene kadar karıştırın.
Adım 3. Macunu hava geçirmez cam veya paslanmaz çelik kabına aktarın ve buzdolabınızın en soğuk kısmında saklayın.
Son Düşünceler:
Zencefil-sarımsak ezmesi bir mutfak kahramanıdır ve herhangi bir yemeği lezzet bombasına girebilir. Bu nedenle, en iyi şekilde yararlanmak için malzemeyi dikkatli bir şekilde kullanmanızı ve depolamanızı öneririz. Mutlu yemekler, herkes!