2023’te hayatımızı işgal edecek teknoloji

serdal

New member
Başka bir deyişle, 2023’te metaverse ve sanal (gelişmiş, karma, adın ne olursa olsun) gözlükler hakkında hala çok gevezelik olacak, ama olacak Creative Strategies araştırma şirketinde tüketici teknolojisi analisti Carolina Milanesi, büyük olasılıkla bu kulaklıkların geniş çapta benimseneceği yıl olmayabileceğini söyledi.

“Tüketici açısından bakıldığında, bir kulaklık satın aldığınızda, bin dolarınızı neye harcadığınız hala çok belirsiz” dedi. “VR ile bir toplantı yapmak zorunda mıyım? Ayaklı ya da ayaksız, bu bir zorunluluk değil.”

3. Tesla’nın ötesinde elektrikli arabalar


Tesla, bu yıl EV satışlarına hakim olmaya devam etti, ancak 2023, endüstri için oyunun kurallarını değiştirebilir. Tesla’nın hisseleri bu yıl düştü ve marka, Bay Musk Twitter’ı devraldığından beri darbe aldı. Aynı zamanda, Ford Motor, Kia, General Motors, Audi ve Rivian gibi EV üreticileri EV’lerinin üretimini artırdıkça pazardaki rekabet yoğunlaşıyor.

Ayrıca Kasım ayında Tesla, şarj konnektörü tasarımını diğer elektrikli arabalara açacağını söyledi. Bu, diğer araç türlerinin sürücülerinin pillerini Tesla’nın diğer şarj cihazlarından çok daha verimli olan şarj istasyonlarında şarj etmelerine olanak tanır.

Buna ek olarak, hem Kaliforniya hem de New York, 2035 yılına kadar gazla çalışan araba satışını yasaklama kararı aldı. Tüm bunlar, elektrikli otomobil endüstrisinin 2023’te bir marka olarak çok daha büyük hale gelmesi için mükemmel bir fırtına oluşturuyor.

4. Daha fazla sosyal medya seçeneği


Twitter, 2022’nin büyük bir bölümünde kaos içindeydi ve bu büyük olasılıkla önümüzdeki yıl da devam edecek. Tepkilere yanıt olarak Musk, takipçilerine bu ay Twitter’da yaptığı bir “anket”te şirketin başkanı olarak istifa edip etmeyeceğini sordu. Çoğunluk, kabaca 10 milyon kullanıcı evet oyu verdi, ancak Bay Musk, “işi yapacak kadar aptal” birini bulana kadar istifa etmeyeceğini söyledi.

TikTok, Çinli ana şirketi ByteDance’in bir iç soruşturmada çalışanların iki gazetecininki de dahil olmak üzere ABD’li kullanıcıların verilerini uygunsuz bir şekilde elde ettiğini tespit etmesinden sonra zor durumda. Vahiy, Biden yönetimine Amerika Birleşik Devletleri’ndeki uygulamaya ilişkin daha aşırı kısıtlamalar getirmesi için baskı yapıyor.
 
Üst