Hafta içi günler oldukça telaşlı olabilir ve hafta ortası yorgunluğu farkına bile varmadan ortaya çıkabilir ve bizi motivasyonu korumanın yollarını aramaya itebilir. Moralinizi yükseltmenin en iyi yollarından biri, kendinize lezzetli yiyecekler ısmarlamaktır. Sanki hafta boyunca evde bir şeyler sipariş etmek veya heyecan verici bir şeyler pişirmek için nedenler arıyoruz. Sipariş vermek her zaman kolaydır, ancak ev yapımı yemeklerin tazeliği eşsizdir. Ne yazık ki, uzun çalışma saatlerimiz bize neredeyse hiç zaman bırakmıyor, bu nedenle mutfakta uzun saatler geçirmek her zaman en iyi seçenek değildir. Bunun yerine, çok az pişirme gerektiren ancak büyüleyici sonuçlar veren yemekler için ilham verici tarifler bulabilirsiniz. Pulao gibi basit bir şeyi alıp hafta içi öğle yemeği için mükemmel olan egzotik bir yemeğe dönüştürelim. Şahane Achaari Paneer Pulao’nun nasıl yapıldığını öğrenmeye hazır olun.
Öyleyse okuyun: Yüksek Protein Diyeti: Hafta İçi Hızlı Bir Öğle Yemeği İçin Chana Dal Pulao Nasıl Yapılır?
Achaari Paneer Pulao Nedir?
Achaari Paneer Pulao, pulao gibi sıradan bir şeyi nasıl egzotik bir yemeğe dönüştürebileceğinizin mükemmel bir örneğidir. Pirinç, bir dizi aromatik baharat, paneer küpleri ve yemeğin yıldızı limon turşusu (achaar) ile pişirilir. Bu pulao’ya kendine özgü achaari tadını veren şey budur. Limon turşusunun tadını tercih etmiyorsanız yeşil biber veya mango gibi diğer turşuları da denemekten çekinmeyin. Bu pulao, baştan çıkarıcı lezzetlerin bir karışımını sunar ve sağlıklı bir öğle veya akşam yemeği için mükemmeldir. Tazeleyici raita ve soğan turşusu ile eşleştirildiğinde tadı en iyi şekilde çıkar.
Öyleyse okuyun: Paneer Moti Pulao Nasıl Yapılır: Akşam Yemeği Menünüze Aromatik Bir Kraliyet İlavesi
Achaari Paneer Pulao Tarifi | Achaari Paneer Pulao Nasıl Yapılır
Yağı bir kadhai setinde düşük-orta ateşte ısıtarak başlayın. Jeera, çörek otu (kalonji) tohumlarını, karabiberleri, defne yapraklarını ve rezene tohumlarını ekleyin. Tohumlar dağılmaya başlayınca kırmızı biber tozunu ve haldiyi ekleyin. İyice karıştırıp lor ekleyin. Daha sonra limon turşusunu tuzla birlikte ekleyip bir iki dakika soteleyin. Pirinci, paneer küplerini ve doğranmış biberleri ekleyin. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra üzerine 3 su bardağı su ekleyin. Gerekirse daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Pirinç karışımını, su tamamen pirinç tarafından emilene kadar düşük-orta ateşte kaynamaya bırakın. Bittiğinde taze kişniş yapraklarıyla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın. Achaari Paneer Pulao’nuz keyfini çıkarmaya hazır.
Achaari Paneer Pulao’nun tam tarifi için buraya tıklayın.
Peki ne bekliyorsun? Bir sonraki öğle veya akşam yemeğiniz için bu nefis pulaoyu hazırlayın ve lezzetinin tadını çıkarın.
Vaishali Kapila hakkındaVaishali, paratha ve rajma chawal yemekten keyif alıyor ancak farklı mutfakları keşfetme konusunda da aynı derecede hevesli. Yemek yemediği ya da yemek yapmadığı zamanlarda, onu çoğu zaman kanepede kıvrılmış, en sevdiği TV programı olan ARKADAŞLAR’ı izlerken bulabilirsiniz.
Öyleyse okuyun: Yüksek Protein Diyeti: Hafta İçi Hızlı Bir Öğle Yemeği İçin Chana Dal Pulao Nasıl Yapılır?
Achaari Paneer Pulao Nedir?
Achaari Paneer Pulao, pulao gibi sıradan bir şeyi nasıl egzotik bir yemeğe dönüştürebileceğinizin mükemmel bir örneğidir. Pirinç, bir dizi aromatik baharat, paneer küpleri ve yemeğin yıldızı limon turşusu (achaar) ile pişirilir. Bu pulao’ya kendine özgü achaari tadını veren şey budur. Limon turşusunun tadını tercih etmiyorsanız yeşil biber veya mango gibi diğer turşuları da denemekten çekinmeyin. Bu pulao, baştan çıkarıcı lezzetlerin bir karışımını sunar ve sağlıklı bir öğle veya akşam yemeği için mükemmeldir. Tazeleyici raita ve soğan turşusu ile eşleştirildiğinde tadı en iyi şekilde çıkar.
Öyleyse okuyun: Paneer Moti Pulao Nasıl Yapılır: Akşam Yemeği Menünüze Aromatik Bir Kraliyet İlavesi
Achaari Paneer Pulao Tarifi | Achaari Paneer Pulao Nasıl Yapılır
Yağı bir kadhai setinde düşük-orta ateşte ısıtarak başlayın. Jeera, çörek otu (kalonji) tohumlarını, karabiberleri, defne yapraklarını ve rezene tohumlarını ekleyin. Tohumlar dağılmaya başlayınca kırmızı biber tozunu ve haldiyi ekleyin. İyice karıştırıp lor ekleyin. Daha sonra limon turşusunu tuzla birlikte ekleyip bir iki dakika soteleyin. Pirinci, paneer küplerini ve doğranmış biberleri ekleyin. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra üzerine 3 su bardağı su ekleyin. Gerekirse daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Pirinç karışımını, su tamamen pirinç tarafından emilene kadar düşük-orta ateşte kaynamaya bırakın. Bittiğinde taze kişniş yapraklarıyla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın. Achaari Paneer Pulao’nuz keyfini çıkarmaya hazır.
Achaari Paneer Pulao’nun tam tarifi için buraya tıklayın.
Peki ne bekliyorsun? Bir sonraki öğle veya akşam yemeğiniz için bu nefis pulaoyu hazırlayın ve lezzetinin tadını çıkarın.
Vaishali Kapila hakkındaVaishali, paratha ve rajma chawal yemekten keyif alıyor ancak farklı mutfakları keşfetme konusunda da aynı derecede hevesli. Yemek yemediği ya da yemek yapmadığı zamanlarda, onu çoğu zaman kanepede kıvrılmış, en sevdiği TV programı olan ARKADAŞLAR’ı izlerken bulabilirsiniz.