Açık yüzme havuzuna odaklanın: “Farkındalık değişen bir iklim hakkında konuşuyoruz”

Felaket

New member
Freibäder bir zamanlar rahatlama yerleriydi. Bugün çalışanlar saygısızlık, saldırganlık ve aşırı talepler yaşarlar. Hepimiz buna yaklaşıyoruz.

Güneş parlıyor, su parlıyor, çocukların kahkahaları havada – birçok insan mükemmel bir açık yüzme havuzu günü hayal ediyor. Ancak havuzun kenarında çalışıyorsanız, genellikle farklı bir resim yaşarsınız.

Teşekkürler yerine aşağılayıcı – maalesef günlük yaşam

Görünen küçük şeylerle başlar: gösteride çılgınca kapılar. Kasıtlı olarak göz ardı edilen kurallar. Çalışanlara karşı akıllı bir ton. Bütün bunlardan hızla sallanan durumlar yaratır.

REKLAMCILIK
Günlük geçiş sınırı

Kimse tartışmak için açık yüzme havuzuna gelmiyor. Ancak birçoğu onlarla gerginlik taşıyor ve onları oraya bırakıyor. Bu bir çalışan olarak bizim için stresli.

Her gün sınır geçişleri yaşayan herkes enerji kaybeder, aynı zamanda banyoların bir zamanlar sahip olduğu rolü de kaybeder: topluluk, hafiflik, öğrenme yeri.

REKLAMCILIK

Ralf Großmann Hakkında

Ralf Großmann, H2OHERO.DE'nin genel müdürüdür ve 25 yılı aşkın bir süredir kamu banyoları uygulamasına derinden bağlıdır. Odak noktası, nitelikli denetim, gerçekçi güvenlik kültürü ve banyo operasyonunda sorumluluk, kalite ve gelecekteki uygulanabilirlik sağlama iddiası – zamanımızın zorluklarına karşı açık bir tutumla.

Burada bireysel vakalar hakkında konuşmuyoruz. Farklı bir şekilde değişen bir iklim hakkında konuşuyoruz.

Banyoların çoğunluğu saygıyla davranır. Ama aynı zamanda tanıklardır – diğerleri yüksek sesle, talepkar veya çapraz bir şekilde ortaya çıktığında.

Dünyanın her yerinden bölgeden daha fazlası

Havada Zayıflık: Aşırı Atlet Baumgartner Yamaççı Kazada Ölür

Cuma,, 07/18/2025 | 06:33

Bir peri masalında olduğu gibi yaşamak: Kiki, 30.000 Euro'dan daha az büyük bir eski bina mağazası satın alıyor

Cuma,, 07/18/2025 | 06:32

Tatil Idyll bir maliyet tuzağı olduğu ortaya çıkıyor – aile diğer gezginleri uyarıyor

Cuma,, 07/18/2025 | 06:30

Eski Trigema patronu Wolfgang Grupp kendi hayatını almak istedi

Cuma,, 07/18/2025 | 06:30

9 saniye sonra çok hızlı rip-off suçlaması: Şirket 45 Euro'da hareket ediyor

Cuma,, 07/18/2025 | 06:26

Pencere kapalı, uyku yok: Çift, tırtıllar nedeniyle daire nedeniyle kendilerini yerleştirmek zorunda

Cuma,, 07/18/2025 | 05:58

Thuringian Pensioner, evinin penceresinden 71.000 Euro atıyor

Perşembe,, 07/17/2025 | 22:13

Bavyera'daki ev sahibi şikayet ediyor: Vegan restoranda konukları taciz ediyor ve çocukları rahatsız ediyor

Perşembe,, 07/17/2025 | 21:35

Neredeyse 7.500 Euro daha ucuz bir gecede: Kimse bu lüks daire istemiyor

Perşembe,, 07/17/2025 | 21:32

Uçuş Görevlisi açıklıyor: Bu 7 şeyi asla uzun süren uçuşlarda yapmamalısınız

Perşembe,, 07/17/2025 | 21:02

Ve tam olarak bir anahtarın olduğu yerdir: eğer sadece susturulur veya uzağa bakarsanız, saygısız bir iklimin ortaya çıkmasına izin verirsiniz.

Hepsi gerekli

Herkes bir şeye katkıda bulunabilir: dostça bir jest yoluyla, denetime doğru destekleyici bir kelime yoluyla, doğru zamanda tutumla. Kendilerini dayanışma içinde gösterenler, müdahale edenlere ve güvenlik ve düzen sağlayanlara güçlü bir sinyal gönderirler.

REKLAMCILIK

Çünkü ancak tüm insanlar – konuklar ve çalışanlar – banyo herkesin rahat hissettiği bir yer olmaya devam ediyorsa.

Göçmenlik geçmişi olan insanlar kökenle ilgili değil, tutumla ilgili

Bazı çatışmalar aynı zamanda farklı otorite fikirlerinden, kamusal alan ve düşünceden kaynaklanmaktadır. Özellikle genç erkeklerde – kısmen göçmen geçmişi olan – kuralların kasıtlı olarak göz ardı edildiğini veya çalışanlara meydan okunduğunu daha sık yaşıyoruz.

REKLAMCILIK

Bunun kökenle tutumdan daha az ilgisi vardır. Ancak müdahale ettiğinde denetim yanlış anlaşılma korkusuyla yanlış anlaşılacak şekilde huzursuz olduğunda, banyolar koruyucu işlevlerini herkes için kaybeder.

Bir odak noktası olarak serbest banyolar: o zaman kaybediyorlar

Serbest banyolar su ve çimden daha fazladır. Onlar bir öğrenme, hareket alanı, sosyal toplantı noktası. Odaklandıklarında, özellikle ihtiyaç duydukları insanlar kaybeder: aileler, çocuklar, yaşlı insanlar.

REKLAMCILIK

REKLAMCILIK

Birçoğunun görmediği: Eleştirel durumlar birikiyorsa veya güvenlik hissi kaybolursa, slaytlar kapalı kalır, atlama alanları kapalıdır, azalır. Sonuç sadece daha az boş zaman kalitesi değil, aynı zamanda daha az katılımdır.

Halka açık bir banyoyu ziyaret eden herkes sorumluluk alır

Açık kurallara ihtiyaç vardır – ve bunları uygulama fırsatı. Denetim, misafirlere açık iletişim ve ortak bir tutum için desteğe ihtiyaç duyuyor: Genel bir banyoyu ziyaret ederseniz, sorumluluk alın – kendiniz ve başkaları için.

Ama aynı zamanda takdir gerekir: banyolarda çalışanlar için. 35 derece dışarıda. Başkalarının nereye baktığına bakarlar. Tehlikeli olduğunda oradalar – ama aynı zamanda bir yama veya dostça bir kelimeye ihtiyaç duyulduğunda.

Benim büyük dileğim

25 yılı aşkın bir süredir banyo dünyasında çalışıyorum. Bu yeri seviyorum – her şeye rağmen. İçindeki potansiyeli görüyorum. Ve umarım açık yüzme havuzları yine her zaman oldukları şeydir: rahatlama yerleri, beraberlik, karşılıklı düşünce. Hepimiz buna ihtiyacımız var.