Aglione della Valdichiana, bölge DOP talebini destekliyor

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Aglione della Valdichiana, DOP olma süreci başlatıldı. Ve kısa süre önce olumlu bir görüş benimseyen Bölge, geçen Aralık ayında Avrupa'da Korunan Menşeli Ürün – PDO – olarak resmi olarak tescile başlayan Aglione della Valdichiana Üreticileri ve İşleyicileri Birliği'nin izlediği yolu destekliyor.

Sarımsak gibi benzer ürünlerle kıyaslandığında dev olan Aglione della Valdichiana, beyaz tunikleriyle, dünyanın en uzun beyaz kürklü büyükbaş hayvanı olarak bilinen ve halihazırda değerlenen ve aynı bölgede yaşayan diğer dünya devi Chianina'nın yanında yer almayı hedefliyor. PGI Vitellone Bianco dell'Appennino Centrale olarak korunmaktadır.

Toskana'nın Arezzo ve Siena illerinde 17 belediyeyi ve Umbria'nın Perugia ve Terni illerinde on belediyeyi kapsayan geniş bir düz alan olan Aglione della Valdichiana PDO için tanımlanan alan, bir zamanlar Leonardo da Vinci tarafından şu şekilde tanımlanan alandır: “Val di Chiana Gölü”, Clanis'in aktığı vadinin tamamına denk geliyor.

Tarımsal gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi Stefania Saccardi, “Etrüsk zamanlarından bu yana aktarılan geleneksel tekniklerle yetiştirilmeye devam edilen, oldukça farklı bir ürün olan Valdichiana'dan Aglione neredeyse yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır” diye açıklıyor ve yalnızca son dönemde ekimini memnuniyetle karşılayan, koruyan ve küçük aile bahçelerindeki bakım sayesinde günümüze getiren topraklarında yıllar geçtikçe üretime yeniden başlanmıştır. Son yıllarda Aglione'yi üretim alanının çok ötesinde aranan bir açık tarla ürünü haline getiren değerli bir çalışma. Bu nedenle bana doğal, hak edilmiş ve çok beklenen bir adım gibi geliyor; DOP ürününün tanıtımı sayesinde Bölge ancak mükemmel ürünler mirasını zenginleştirebilecektir”.

Aglione della Valdichiana, doğal olarak kurutulduktan sonra insan tüketimi için veya gastronomiye yönelik sos ve kremaları tatlandırmak için kullanılır.
Yerelde ise her zaman tarım pazarları ve fuarlar aracılığıyla değerlenmiştir. Aynı zamanda çeşitli geleneksel yemeklerin, özellikle de şu anda üretim alanının tipik bir yemeği olan pici all'Aglione'nin baş kahramanıdır.

Yerel gelenek, son yıllarda bu ürünün kimyasal-fiziksel ve besin değerlerine ilişkin keşiflerin ışığında, kendisine en çok benzeyen bahçe bitkileri olan sarımsak ve pırasa ile karşılaştırıldığında yeniden değerlendirilen bu bahçe bitkisinin eski varlığını doğrulamaktadır.

Her ne kadar adı sarımsağı çağrıştırsa da, aglione Amaryllidaceae, pırasa familyasına aittir, ancak bunlardan ve diğer bölgelerdeki diğer aglionlardan, duyusal profilde daha az sayıda uçucu bileşik ile kimyasal olarak ayırt edilir, bu özellik kesinlikle onu hassas ve tipik olarak karakterize eder. aroma.
 
Üst