Akıllı telefonlar araba gibidir. Öyleyse neden onlarla ilgilenmiyoruz?

serdal

New member
Telefon araştırması yapmak için yıllık bir takvim hatırlatıcısı da oluşturabilirsiniz. Bu, telefonun kurtarılmasını hızlandırabilecek dijital alanı boşaltmak için artık ihtiyacınız olmayan uygulamaları ve fotoğrafları silmek gibi basit adımları içerebilir.

Başka bir motive edici matematik olabilir. Telefonunuzun pilini bir tamirhanede yaklaşık 70$ karşılığında değiştirebilirsiniz, bu da nispeten ucuz bir çözümdür. Diyelim ki 800$’lık telefonunuzu iki yıl sonra 800$’lık yeni modelle 300$ kredi karşılığında takas ettiniz. Bu, her iki yılda bir telefona 500 dolar harcamak anlamına gelir; Sekiz yılda telefonlara 2.800 dolar harcadın. Tersine, 800 dolarlık bir telefon tutarsanız ve iki pili her biri 70 dolardan değiştirirseniz, aynı süre içinde 940 dolar harcarsınız. Pek çok kişi için, özellikle birden fazla telefonu olan aileler için bu, önemli tasarruf anlamına gelir.

Yeniliğe olan saplantımızın sanat Bakımını nasıl öldürdüğüne dair bir kitap olan The Innovation Delusion’ın yazarı Lee Vinsel, TV’de yeni telefon reklamları göründüğünde veya gelen kutunuzda göründüğünde kendinize özdenetim göstermeyi de hatırlatabilirsiniz, dedi. Bu, en yeni araçlara sahip olmayan başkalarını yargılama dürtüsüne direnmeyi içerir.

Bay Vinsel, “Kültürel bir değişim olması gerekiyor,” dedi. Aldatmacanın cazibesine kapılmayı bırakmalı ve çevre de dahil olmak üzere büyük resmi düşünmeliyiz.”

Ancak, bazı yaygın telefon sorunlarının düzeltilmesinin pratik olmadığını belirtmekte fayda var. Örnek olay: iPhone 12’min ekranını kırdığımda, Apple’dan bir yedek parçanın maliyeti yaklaşık 300 dolardı. Onarım maliyetleri yeni bir cihazın fiyatına yaklaşırsa, yeni bir cihaz satın almak mantıklı olabilir. (Bu, telefona bağlı olduğum için onarım için para ödediğim anlamına gelir.)

Ancak telefon onarımları için durum düzeliyor. Geçen yıl, Federal Ticaret Komisyonu, insanların ürünlerini tamir etmesini engelleyen şirketlere karşı harekete geçeceğini duyurdu. Ve teknoloji şirketlerinin elektronik onarım ve teşhis araçlarına erişimi açmasını gerektiren Haziran ayında kabul edilen bir New York eyaleti yasası, Vali Kathy Hochul’un imzasını bekliyor.

Tüm düzenleyici hareketler, onarımı giderek daha kolay hale getiriyor. Bundan sonra değişmesi gereken zihniyetimizdir.
 
Üst