Almanya'da don olayı – gece -10 dereceye kadar – meteoroloji

Felaket

New member
Annina Fırtınası yağışlı ve soğuk havayı beraberinde getiriyor. Yüksek rakımlarda kar yağacak, aksi takdirde bol miktarda soğuk yağmur yağacak ve hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte rüzgarlı veya fırtınalı olacak.

Don karı takip ediyor


Özellikle Alplerde ve alçak sıradağlarda kar yağar. Ve kar orada kalıyor. Güneyde 600 metreye, doğuda ise 300 metreye kadar kar yağıyor. Ve eğer bu yeterli değilse, kutuplardaki soğuk hava önümüzdeki günlerde de hava durumunu belirlemeye devam edecek.

Don geceleri yayılır. Özellikle Pazar ve Pazartesi sabahları şiddetli olacak. Taze kar üzerinde -10 dereceye kadar düşen şiddetli soğuk ve şiddetli don olayları meydana gelebilir. Ayrıca gece saatlerinde ülkenin geri kalanında hafif don veya yer don riski bulunuyor.

Ve şimdilik hiçbir şey bunu değiştirmeyecek.

Bahçeler ve tarım için don tehlikesi


Gece geç saatlerde donun başlaması hızla bir sorun haline gelebilir. Bu yıl aşırı ılıman hava nedeniyle bitkiler alışılmadık derecede uzağa büyüyor.

Don, bahçe ve tarlalarda büyük hasara neden olabilir. Çiçek açan elma ağaçları ve şarap, yılın bu zamanı için zaten çok uzakta olan şarap gibi, dona karşı özellikle hassastır. Tarlalarda, şu anda genellikle çiçekte olan kolza tohumunu etkileyebilir.

Yaz havası ufukta – 25 dereceye kadar


Önümüzdeki hafta nisan ayı kendine sadık kalacak ve perşembe gününe kadar soğuklarda herhangi bir değişiklik olmayacak. Ancak daha sonra hızlı bir ısınma başlıyor. Güneyden gelen sıcak hava, İspanya üzerindeki alçak bir hava tarafından hızla Almanya'ya getiriliyor.

Bu, sıcaklıkların yalnızca hızla artacağı anlamına geliyor. 27 Nisan Cumartesi günü ise değerler yeniden neredeyse 20 dereceye yükselecek. Ve 28 Nisan Pazar günü 25 derece bile mümkün.

Daha sonra don sona erer ve hava iki gün içinde kış sonlarından yaz başlarına kadar değişir.

Nisan ayının son hafta sonundaki güçlü ısınma şu anda tüm hava durumu modelleri tarafından tahmin ediliyor. Kesin sıcaklık elbette değişebilir, ancak eğilim açıktır. Bir hafta daha geç kış ve gece donları yaşanacak, ardından hava yeniden ısınacak.

+++ Haberler çevrimiçi WhatsApp kanalında önemli olan hiçbir şeyi kaçırmayın. Şimdi bize katılın! +++


“Almanya'da bir haftalık don olayı – geceleri -10 dereceye kadar” başlıklı bu makalenin orijinali The Weather Channel'dan geliyor.
 
Üst