Almanya'da hava İspanya'dan daha sıcak: 1 Mayıs'ta sıcaklık patlaması – Meteoroloji

Felaket

New member
Almanya'da hava hala soğuk, bazı durumlarda şubat ayından bile daha soğuk. Güneyde ve yüksek kesimlerde ara sıra kar yağar. Ancak Perşembe gününden itibaren bu durum değişiyor. Rüzgar değişiyor ve sonra her şey çok hızlı oluyor. Cuma gününden itibaren sıcaklıklar hızla artacak – Almanya'da 1 Mayıs'a kadar ortalama 15 derece!

1 Mayıs'ta sıcaklık patlaması


Bu, küçük bir sıcaklık patlaması olarak tanımlanabilir. Değerler hızla artıyor. Kıştan doğrudan yaza geçiyor.

Rüzgarlar hafta sonundan itibaren güney veya güneydoğu yönlerden esecek. Sıcak Akdeniz havası geliyor üzerimize, hatta bazen Kuzey Afrika'dan da çöl havası geliyor.

Almanya'da hava İspanya'dan daha sıcak


Yılın bu döneminde İspanya'da hava biraz fazla soğuk olsa da burada sıcaklıklar artıyor. İspanya'da maksimum sıcaklıklar yalnızca 20 dereceye ulaşıyor, şans eseri 22 derece bile olabilir.

Ancak Almanya'da 1 Mayıs'ta sıcaklıkların 25 dereceye kadar çıkması mümkün ve bu oldukça yaygın. Almanya üzerindeki hava kütlesi, İspanya üzerindeki hava kütlesinden 5 ila 10 derece daha sıcaktır. Sonuç olarak, İspanya'da yüksek dağlarda bile hala kar yağarken, burada yaz aylarında hava yeniden sıcak oluyor.

Fransa, İtalya ve Mallorca'da da hava yılın zamanına göre çok soğuk ve burada da her zaman şiddetli yağışlar oluyor.

Tatilde 25 dereceye kadar


Hafta sonu Almanya'da maksimum sıcaklıklar yeniden 15 ila 21 dereceye ulaşacak. Doğuda en sıcak, uzak kuzeyde ise en soğuktur. Ancak ısınma her yerde çok belirgindir. Pazar günü hafif gök gürültülü sağanak yağış ihtimali var. Yaz gelir gelmez fırtınalar yeniden gelmeye başlıyor.

Yeni haftanın başında batıda biraz yağmur yağabilir, aksi takdirde genellikle güneşli ve hava giderek ısınıyor. 30 Nisan Salı gününden itibaren 25 derecelik en yüksek sıcaklıklar mümkün. Ve tam tatil zamanında, ülkenin her yerinde yaz başlıyor.

Bu kadar somut bir hava durumu tahmini için hala çok uzak bir mesafe, ancak hava durumu modelleri genel durum hakkında oldukça uyumlu. Ve bunun 23 derece mi yoksa 27 derece mi olacağı trend açısından pek önemli değil.

Mayıs çok yazlık başlıyor


1 Mayıs bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Şimdi, elbette, haftanın hangi yarısının daha iyi olacağına bağlı, örneğin uzun bir hafta sonu planlarken.

Ve burada eğilim açıktır. Haftanın ikinci yarısı ilkinden daha iyi olacak. Karar yakındır. Ancak haftanın ikinci yarısında hava genel olarak daha sıcak.

Almanya'da ani yazın yaşanmasının nedeni genel hava durumundaki değişikliktir. Britanya Adaları üzerindeki yüksekler dağılıyor ve Almanya'nın sınırda olduğu Doğu Avrupa üzerinde bir omega zirvesi oluşuyor. Bu, güneyden sıcak hava alacağımız ve aynı zamanda belirli bir yağmur ve fırtına riskinin de olacağı anlamına geliyor. Ancak Batı Avrupa'da hava yağışlı ve soğuk olacak.

+++ Haberler çevrimiçi WhatsApp kanalında önemli olan hiçbir şeyi kaçırmayın. Şimdi bize katılın! +++


“Almanya hâlâ titriyor ama önümüzdeki hafta sıcaklıklar artacak” başlıklı bu yazının orijinali The Weather Channel'dan geliyor.
 
Üst