Artık Sebze ve Meyve Kabuklarını Yeniden Kullanmanın 7 Harika Yolu

Leila

Global Mod
Global Mod
Çocukluğumuzdan beri duyduğumuz ‘meyve ve sebze yiyin’ tavsiyesidir. Büyüklerimiz çeşitli mevsimlik ürünlerin faydalarını vurgular ve bizi sağlık için onları yemeye teşvik ederdi. Ancak büyüdükçe, sadece meyvenin kendisinin değil, kabuğunun bile son derece besleyici olduğunu fark ettik. Kabuklarda maksimum besin maddesinin bulunduğu ve besin yoğunluğunun aslında meyvenin katmanlarını soyduğumuzda azaldığı söylenir. Kabukları tamamen atıp kullanmaktan kaçınmamız bir trajedi değil mi? Endişelenmeyin, diyetinize sağlık ve tat katmak için artık sebze ve meyve kabuklarını yeniden kullanmanın harika yollarını bulduk. Bunlar, mutfak atıklarınızı azaltırken aynı zamanda diyetinize lezzet ve besleyicilik katmanızı sağlayacak ipuçları ve püf noktalarıdır.

Öyleyse oku: Mutfak Tüyoları: Meyve ve Sebzeleri Soymak Bu 5 Basit Yöntemle Artık Çok Kolay


Fotoğraf Kredisi: iStock

İşte Artık Sebze ve Meyve Kabuklarını Yeniden Kullanmanın 7 Harika Yolu:

1. İçeceklere Lezzet Katın:


Evet, doğru duydunuz! Portakal gibi meyve kabukları aslında içeceğinizin lezzetini artırabilir. Bir dahaki sefere bir kokteyl veya kokteyl yaptığınızda, atmak üzere olduğunuz bir meyve kabuğu ekleyin ve farkı görün. Bu, salatalık gibi sebze kabuklarıyla da işe yarar.

2. Çorba Çorbası:


İçeceğinizde kabukların acı tat profilini istemiyor musunuz? Bunun yerine çorba yapmaya çalışın. Örneğin soğan kabuklarını atmadan çorba yapımında kullanın. Bazen, kabuklar, tat tomurcuklarımız farkına bile varmadan et suyuna emilirdi. Ayrıca çorbanın sağlık oranı da artar.

3. Detoks Çayı İçin:


Kilo kaybı veya bağışıklık için hızlı bir ev ilacı mı arıyorsunuz? Cevabınız meyve ve sebze kabukları. Sadece biraz su kaynatın ve içine nar gibi meyvelerin kabuklarını ekleyin. Sisteminizi canlandıracak ve aynı zamanda detoks yapmanıza yardımcı olacak anında bitkisel detoks çayı alacaksınız. Tropik meyvelerin kabuklarıyla yapılan detoks ananas çayı tarifi için tıklayın.

Öyleyse oku: Beklemek! Ananasın Kabuklarını Henüz Atmayın, Bunun Yerine Bu Antiinflamatuar Çayı Yapın

280p4gk8

4. Çıtır Cipsler:


Patates kabukları gerçekten de sebzenin kendisi kadar çok yönlüdür, bu yüzden patates kabuğu cipsleri onları yeniden kullanmanın en sevdiğimiz yollarından biridir. Kabukları parşömen kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine koyun ve üzerine biraz zeytinyağı ve deniz tuzu gezdirin. Gevrek olana kadar pişirin ve tadını çıkarın!

5. Et Suyu veya Et Suyu Yapın:


Bir grupta çok fazla kabuk var ve bunlarla ne yapacağınızı mı merak ediyorsunuz?! Et suyu veya stok kurtarmaya gelir. Mütevazi sebze stoğu, bütün sebzelerin yanı sıra sebze kabukları kullanılarak hazırlanabilir, öyleyse neden son partiyi geri dönüştürmeyesiniz? Et suyunu çorba, köri, sos ve daha fazlasının yapımında kullanabilirsiniz.

6. Pudra Teması:


Birkaç yemek blog yazarı ve aşçı bu tüyoları internette paylaştı. Temel olarak yapmanız gereken, kabukları bir konveksiyon fırınında güneş ışığı veya kuru ısı kullanarak kurutmaktır. Onları bir karıştırıcıda toz haline getirin ve bu tozu salatalarınıza, çorbalarınıza veya süslemek isteyebileceğiniz diğer yemeklere ekleyin. Bununla ilgili daha fazla ayrıntı için buraya tıklayın.

Öyleyse oku: Nar Kabuklarını Tekrar Kullanabilir miyiz? İşte Onlarla Ne Yapılır?

tine6ho

7. Bunları Evde Kullanın:


Her şey başarısız olursa, evde peeling için her zaman alternatif kullanımlar bulabilirsiniz. Sivilceleri yatıştırmak için salatalık kabukları doğrudan cilde uygulanabilir. Bu arada, soğan kabukları da iyi bir temizlik maddesi görevi görebilir. Bazen kabuklarla özel bir sabzi bile yapabiliyoruz. Karpuz kabukları ile yapılan hızlı ve kolay sabzi tarifi için tıklayınız.

Öyleyse oku:Hint Yemek Pişirme İpuçları: Karpuz Kabuklarını Atıp Atık Etmeyin; Bu Nefis Sabzi Yapmak İçin Kullanın (Tarif İçinde)

Bir dahaki sefere kabukları atmadan önce, bu ipuçlarını el altında bulundurun ve mutfakta kullanın!

Günün Öne Çıkan Videosu



Ekmek Pizza Tarifi | Ekmek Pizza Nasıl Yapılır
 
Üst