Berlin'de zehirli duman: Silah imalatçısındaki yangın nedeniyle “aşırı tehlike”

Felaket

New member
Silah üreticisinde yangın: Berlin'de zehirli duman esiyor: İtfaiye büyük çaplı operasyonla ilgili güncel bilgi veriyor




  • e-posta

    Bölmek


  • Daha

  • heyecan


    • Basmak


    • geri bildirim


    • Hata bildir


      Bir Hata mı fark ettiniz?

      Lütfen metinde ilgili kelimeleri işaretleyiniz. Sadece iki tıklamayla hatayı editör ekibine bildirebilirsiniz.


      Bitkide genetik mühendisliği yok

      Ama endişelenmeyin:
      Genetik olarak değiştirilmiş
      bunlar

Berlin'deki yetkililer, Lichterfelde bölgesindeki bir metal fabrikasında çıkan yangın sonrasında zehirli gazlar konusunda uyarıda bulunuyor. İtfaiye sözcüsüne göre yangın sabah 10:30'dan bu yana birinci katta 2.000 metrekarelik alanda sürüyor.


Katwarn uygulaması aracılığıyla dağıtılan tehlike mesajına göre, zehirli yangın gazları yangın mahallinden kuzeye doğru hareket ediyor. Berlin itfaiye teşkilatından gelen uyarı mesajı “aşırı tehlike”ye işaret ediyor. İtfaiye sözcüsüne göre dumanın hangi mesafeden hâlâ sağlık açısından tehlikeli olabileceği başlangıçta belli değildi. Etkilenen bölgeden kaçınmanız ve mümkün olduğunca etrafta dolaşmanız tavsiye edilir. Mahalle sakinleri medya aracılığıyla kendilerini bilgilendirmeli, pencere ve kapıları kapatmalı, klimayı kapatmalıdır. Tedbir amaçlı çevredeki okulların öğrencileri evlerine gönderildi. Berlin itfaiye teşkilatına göre “şehirde ve operasyon alanında sürekli olarak hava ölçümleri yapılıyor”.

Berlin Lichterfelde'de büyük yangın: İtfaiye güncelleme veriyor


Berlin itfaiye teşkilatı akşam saatlerinde Berlin-Lichterfelde'deki büyük yangına ilişkin bir güncelleme yaptı. Açık






İtfaiye daha önce yangınla mücadelenin etkisini gösterdiğini ve 223 personelin halen görevde olduğunu belirtmişti.

Diehl Group, Iris-T hava savunma sistemini inşa ediyor


Yanan bina, aynı zamanda silah sistemleri de üreten Diehl şirketler grubuna ait. Silah üretimi yapmayan Diehl Metal Applications'ın şirket binasında çalıştığı söyleniyor. Diehl şirketler grubu aynı zamanda Ukrayna'da da kullanılan Iris-T uçaksavar sistemini de üretiyor.

Diehl sözcüsü Michael Nitz'e göre bu, öncelikle otomotiv endüstrisi için parça üreten bir elektrokaplama şirketi. Diehl Grubu büyük bir silah şirketidir; Ancak Nitz, Berlin fabrikasında herhangi bir askeri teçhizat üretilmediğini söyledi.

Berlin'deki bina tamamen yandı


“BZ” itfaiye sözcüsü Adrian Wenzel, “Binanın dört katı artık tamamen yandı” diye açıklıyor. “Binanın bir kısmı çöktü. Sadece dışarıdan siliyoruz. Yangın artık içeriden kontrol altına alınamıyor.” Sözcü, herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığını söyledi. Herkes bağımsız olarak burayı terk edebilirdi. Berlin itfaiye teşkilatının X haber servisinde duyurduğu gibi, şu anda bölgede özel kuvvetler de dahil olmak üzere 170 itfaiye personeli bulunuyor.


Wenzel gazeteye binada kimyasalların da yandığını doğruladı. Sülfürik asit ve bakır siyanür orada depolandı. “Dumanla birlikte havaya yükselen hidrojen siyanür oluşturma riski var.”






pnh/dpa ile
 
Üst