Bolgaré hükmediyor, Saccardi tatmin oldu: “Bolgheri’nin eşsiz bölgesi, kelime oyunu yok”

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Bolgheri Konsorsiyumu Bağları

“Beklediğimiz cümle buydu çünkü Bolgheri bir kelime oyunu değil. Bolgheri, yalnızca bu adla var olan, yalnızca bu toprakların bize sunduğu bir ürünün aynı adı, benzersiz bir bilgi birikimi ve geleneğin sonucu olan, tekrarlanamaz bir bölgedir”.

Başkan yardımcısı ve tarım-gıda meclis üyesi Stefania Saccardi, Avrupa Birliği Genel Mahkemesi’nin bir Bulgar şarap imalathanesinin Avrupa Birliği Ticari Marka Ofisi’ne sunduğu “Bolgaré” markasına karşı kesin ve net bir şekilde ifade ettiği cezayı memnuniyetle yorumluyor. Euipo, alkollü ürünler sınıfındadır.

Topluluk Mahkemesi, Bulgar şirketinin Bolgheri Konsorsiyumu aleyhine yaptığı itirazı açıkça temelsiz bularak reddetti. Aslında cümle, “Bolgaré” markasının ilgili kamuoyu nezdinde “Bolgheri” DOP’u çağrıştırmaya uygun olduğunu ve bu nedenle kabul edilemeyeceğini vurgulamaktadır.

“Bu kararla – Saccardi – Avrupa Ticari Marka Ofisi, Toskana’nın ve ‘Toskana’da yapılan’ın sadece bir arka bahçe savunma meselesi olmadığını, aynı zamanda güzellik, tarih ve değeri birleştiren kaliteli bir ürün bulma ihtiyacı duyanlara cevap olduğunu doğruluyor. : Konsorsiyumun 66 üye şirketi. Bütün bunlar Bolgheri, bazı saf insanları aldatmaya yönelik beceriksiz girişimlerin çok ötesinde ve çok ötesinde. Bu cümle, Toskana ve İtalyan DOC ve PDO/PGI şaraplarının korunması için temel bir emsal oluşturmaktadır”.


 
Üst