Bu Lezzetli Ragi Çikolatalı Krep Tarifi Çocuklarınızın Sabahlara Hızlı Başlamak İçin İhtiyaç Duyduğu Tek Şey

Leila

Global Mod
Global Mod
Ben küçükken annem mümkün olan her şekilde darıyı beslenmeme dahil etmeye çalışırdı. Yani pazar günleri her şey kreplerle ilgiliydi! İster nohut unundan ister meyveden yapılmış olsun, taze çevrilmiş kreplerin kokusu beni anında yataktan kaldıracaktı. Yaşım ilerledikçe neyi, ne miktarda tükettiğimin bilincine vardım. Böylece çocukluk günlerimi anarken, sağlıklı krepleri yeniden rutinime dahil etmenin yollarını aradım. Ragi çikolatalı krep fikri böyle ortaya çıktı. Bu yapımı kolay gözleme tarifi, çikolatanın iyiliğinden başka bir şey değil, aynı zamanda ragi'nin besinlerini de sağlıyor. Üstelik bu krepleri bir zamanlar yeğenlerim ve yeğenlerim için hazırlamıştım ve çok beğendiler! Yani çocuklar tarafından onaylandı! İlginizi mi çekti? Ragi çikolatalı krep yapmayı öğrenmek için okumaya devam edin!

Öyleyse okuyun: Kışın Tadını Çıkarabileceğiniz 7 Süper Sağlıklı Ragi Kahvaltı Tarifi

Ragi çikolatalı krepler çocuklarınızın daha fazlasını istemesine neden olacak.
Fotoğraf Kredisi: iStock

Ragi Çikolatalı Krepleri İdeal Bir Kahvaltı Yemeği Yapan Nedir?

Ragi çikolatalı krepler, özellikle çocuklar için harika bir kahvaltı yemeği seçeneğidir! Bunun nedeni, darı ununun iyiliğiyle birlikte gelen çikolata tadıdır. Ragi unu, sadece sindirim sisteminiz için değil aynı zamanda cilt ve saç sağlığınız için de faydalı olan lif ve kalsiyumla doludur. Ayrıca, kakao tozunun eklenmesi, antioksidanlar ve ruh halini iyileştirici özellikler sunarken, çocukların damak zevkine hitap eden lezzetli çikolatamsı bir tat sağlar. Bu, Ragi Çikolatalı krepleri sadece çocuklar için değil yetişkinler için de sabahları ilk iş olarak tüketilmek için ideal kılıyor!

Ragi Çikolatalı Krep Nasıl Daha Sağlıklı Yapılır?

Bu ragi çikolatalı krep tarifi genellikle çocuklar için yapılmış olsa da, kahvaltıda tüketerek kendiniz için daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. İçeriğindeki şekeri çıkarabilir ve bunun yerine muz püresi gibi doğal tatlandırıcıları tercih edebilirsiniz. Ragi çikolatalı kreplerin besin içeriğini arttırmak için vitamin ve lif açısından tatlı patates püresi veya ıspanak püresi ekleyin!

Ragi çikolatalı krepler, çırpılmış krema veya seçtiğiniz taze kesilmiş meyvelerle servis edilebilir.

Ragi çikolatalı krepler, çırpılmış krema veya seçtiğiniz taze kesilmiş meyvelerle servis edilebilir.
Fotoğraf Kredisi: iStock

Evde Ragi Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır: Çocuklar İçin Ragi Çikolatalı Krep Yapma Tarifi

Ragi çikolatalı kreplerin yapımı kolay ve çok lezzetlidir. Bu krepler, kilerde aşırı malzeme gerektirmez ve bize güvenin, çocuklarınızın daha fazlasını istemesine neden olacaktır. Ragi çikolatalı krep yapmak için ragi unu, kakao tozu, şeker vb. gibi kuru malzemeleri karıştırın ve bunları yumurta, süt ve vanilya özü karışımıyla birleştirin. Krepleri birer birer pişirin, ancak yakmamaya dikkat edin. Onlara sıcak servis yapın!

Ragi Çikolatalı Krep yapmak için adım adım tarife mi ihtiyacınız var? Daha fazlasını öğrenmek için burayı tıklayın.

Bu Ragi Çikolatalı Krep tarifini evde deneyecek misiniz? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin!

Öyleyse okuyun: Lif Açısından Zengin ve Yüksek Proteinli Bir Öğle Yemeğinin Keyfini Çıkaracak 5 Eğlenceli Ragi Tarifi