Çam ormanlarının bakımına ilişkin duyuru, yedi belediye finansman alıyor

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Kendi bölgelerindeki fıstık çamı ormanlarının korunması ve bakımı amacıyla ihaleye katılan yedi Toskana belediyesi bulunuyor. Viareggio, Pietrasanta, Pisa, San Vincenzo, Scarlino, Castiglione della Pescaia ve Grosseto bu nedenle çevre koruma bağlamında çam ormanlarında istikrarı artırmak, yenilenmeyi garanti etmek, yangın veya diğer felaket riskini azaltmak için silvikültürel müdahalelerin finanse edildiğini görebilecekler ve peyzaj yönetimi.

Masaf'ın Ulusal Ormancılık Stratejisi aracılığıyla sağladığı kaynak yaklaşık 900 bin avroyu buldu.

Her bir proje için, müdahalenin uygulanması sırasında elde edilen ahşap malzemenin tahmini değeri veya satışından elde edilen gelirler düşülerek hesaplanan uygun müdahaleler için yapılan maliyetlerin %100'üne kadar teminat sağlanmıştır.

Tarımdan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi, Toskana'nın kıyı çam ormanlarının, bölgeyi karakterize eden yüksek değerli bir ekosistemi temsil ettiğini ve bunun öneminin, özelliklerini korumak için bakımını ve aktif yönetimini teşvik eden Bölgesel Adres Planı tarafından da kabul edildiğini gözlemledi. işlevsellik.

Bununla birlikte, Toskana kıyı çam ormanları çoğunlukla mükemmel olmayan koşullardadır ve gerçek bozulma durumlarına ulaşma noktasına ulaşmışlardır, çünkü artık yaşlanmışlardır ve doğal olarak kendilerini yeterince yenileyememektedirler. Çeşitli patojenlerin, kirliliğin veya iklim değişikliğinin neden olduğu hasarlara maruz kaldıklarını hesaba katmadan. Tüm bu unsurlar aynı zamanda, kendilerini karakterize eden yangın eğiliminin yüksek olması ve çevresinde ortaya çıktıkları birçok alanın güçlü şekilde insanlaştırılması nedeniyle kamu güvenliği açısından güçlü risk taşıyan durumları da belirler. Bu nedenle böyle bir çağrı değerli görülüyor.
 
Üst