Chai'nizle Rusk'un tadını çıkarmayı seviyor musunuz? Bu Sağlıklı Suji Rusk'u Hiçbir Suçluluk Duymadan Yaşayın

Leila

Global Mod
Global Mod
Chai ve peksimetin birleşimi cennette yapılan bir maç gibidir. Eğer bir chai aşığıysanız bu konuda kesinlikle bizimle aynı fikirde olacaksınız. Çay fincanımıza koşup ilk ısırığı aldığımızda her smaç bastığımızda hissettiğimiz belli bir neşe var. Değil mi? Her ne kadar bu desi çay saati bisküvisinin tadını çıkarmayı sevsek de, bunlar en sağlıklıları değil. Çoğu peksimet yüksek miktarda yağ ve rafine un içerir, bu da besin değerlerini azaltır. Bu da genellikle bunları aldıktan sonra anında pişmanlığa yol açar. En sevdiğiniz çay saati keyfine sağlıklı bir dokunuş katmaya ve bunun tadını suçluluk duymadan çıkarmaya ne dersiniz? Burada sizlere ruskun daha sağlıklı bir versiyonunu sunuyoruz: Suji rusk. Bu tarif @burrpret_by_dhruvijain Instagram sayfası tarafından paylaşıldı.
Öyleyse okuyun: Jim Jam Bisküvilerini seviyor musun? Şimdi Bu Kolay Tarifle Evde Kendi Yemeğinizi Yapın

Bu Suji Rusk'u Geleneksel Olandan Daha Sağlıklı Yapan Nedir?


Rusk genellikle çok amaçlı un (maida) kullanılarak hazırlanır, ancak bu versiyonda bunun yerine suji (irmik) kullanılır. Ayrıca herhangi bir tereyağı veya sıvı yağ içermediğinden yağ içeriğini azaltır ve daha sağlıklı hale getirir. Tarif şeker içerse de, genellikle peksimet yapımında kullanılandan önemli ölçüde daha azdır. Bu suji peksimetleri için sadece 2 yemek kaşığı şekere ihtiyacınız var. Tamamen ortadan kaldırmak isterseniz, jaggery tozuyla bile değiştirebilirsiniz.

Uzun Ömürlü Olmasını Sağlamak İçin Suji Rusk Nasıl Saklanır?


Suji peksimetlerinizin daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız hava geçirmez bir kapta saklamalısınız. Bu, herhangi bir nemle temas etmemelerini sağlar ve daha uzun süre çıtır kalmalarını sağlar. Ayrıca hava geçirmez kabı serin ve karanlık bir yerde, tercihen mutfak dolabınızda saklamayı unutmayın. Kutunun içinde nem birikmesine neden olabileceğinden doğrudan güneş ışığı alan bir alana yerleştirmekten kaçının.


Sağlıklı Suji Rusk Nasıl Yapılır | Sağlıklı Suji Rusk Tarifi


Bu suji pekmezi tarifinin yapımı oldukça kolaydır. Mikser öğütücüye suji, şeker ve kakule (elaichi) tozunu ekleyerek başlayın. Pürüzsüz bir toz oluşturmak için iyice havalandırın. Şimdi bunu büyük bir kaseye aktarın ve biraz süt ekleyin. İyice karıştırın ve yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bir süre sonra sujinin biraz yükseldiğini fark edeceksiniz. Bu aşamada tuz, süt tozu, kabartma tozu ve karbonatı eklemeniz gerekiyor. Pürüzsüz bir hamur elde etmek için her şeyi güzel bir şekilde karıştırın. Eğer çok katı olduğunu düşünüyorsanız biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Dikdörtgen bir fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün. 180 derecede 20-25 dakika pişirin. Bittiğinde, somunu tamamen soğumaya bırakın ve ardından tavadan çıkarın. 1 cm’lik dilimler halinde kesin ve fırın tepsisine eşit şekilde dizin. 170 derecede 15 dakika daha çıtır olup altın rengini alana kadar pişirin.
Öyleyse okuyun: Bu Hızlı, Lezzetli Tatlıyı Yapmak İçin Tek İhtiyacınız Olan Bir Mango ve Bisküvi

Sağlıklı suji peksimetinin ayrıntılı tarif Habersunu aşağıdan izleyin:


Bir sonraki chai seansınızda bu sağlıklı suji peksimetinin tadını çıkarın ve tadını nasıl bulduğunuzu bize bildirin.


Vaishali Kapila hakkındaVaishali, paratha ve rajma chawal yemekten keyif alıyor ancak farklı mutfakları keşfetme konusunda da aynı derecede hevesli. Yemek yemediği ya da yemek yapmadığı zamanlarda, onu çoğu zaman kanepede kıvrılmış, en sevdiği TV programı olan ARKADAŞLAR'ı izlerken bulabilirsiniz.
 
Üst