Çiftlerin iletişimindeki en yeni alışkanlık: metin yüzünden kavga etmek

serdal

New member
“Çift zaten mücadele ediyorsa, en kötüsünü göreceksin. Bence, aman tanrım, bu çılgınlık.” Mesajlaşma konusundaki tartışmanın bir tür zorlama olduğunu söyledi. bazı insanların bir cevap alması için ihtiyaç şu anda yüz yüze gelişen bir konuşma yapmak yerine. “Bana göre, anında yanıt istemek daha büyük bir kültürün parçası” dedi. “Bu acil yanıtı almazsam beni neredeyse kızdıran bir aciliyet duygusu var.”

Müşterilerine önerdiği şey, en az üç ay boyunca metin tabanlı iletişimden ciddi bir kopuş. Mesajlaşmaları gerektiğinde, çiftlerden birbirlerini selamlamalarını, güzel bir şeyler söylemelerini ve vedalaşmalarını istiyor. “Bu kuralı koymaya çalışıyorum – insanların kurallara uyması değil” dedi.

Bayan Wasser, kendisini metin kavgalarından korumak için, birlikte çalıştığı bir çevrimiçi boşanma hizmeti olan Divorce.com veya WeParent gibi yerlerden özel bir portal kullanmayı savundu. Bu siteler, örneğin birlikte ebeveyn olmak zorunda olan eski ortaklar arasında mesajlar iletebilir. Bayan Wasser, daha sonra bir yargıç tarafından görülebilen daha resmi bir iletişim platformunun genellikle “insanları muz yapmaktan caydırdığını” söylüyor.

Ancak, Loeb’ler gibi bazı insanlar için mesajlaşmaktan başka savaşmanın bir yolu yoktur. Çift, Match.com’da tanıştı ve ilişkilerinin kelimeye dayalı temelini atmak için buluşmadan önce bir hafta mesajlaşarak geçirdi.

Pandemiden önce programları genellikle uyuşmuyordu, yani biri eve giderken diğeri işe gidiyordu. Ama şimdi ikisi de evde farklı muhasebe firmalarında danışman olarak çalışıyor. Bu düzenleme IRL’de daha fazla kavgaya yol açabilirdi, ancak olmadı: tartışmaya başlarlarsa, ekranlarda kavga etmek için hemen ayrı odalara çekilirler.

“Kavgalarımız normal insanlar gibi başlıyor – birimiz bağırıyor veya çığlık atıyor ve genellikle birimiz fırtına gibi esiyor. Sonra metin tartışması başlar,” dedi Bay Loeb. “Bizim için iyi çalıştı çünkü metin birbirinizle konuşmanızı engelliyor. Cevap vermeden önce diğerinin söylediklerini tam olarak okuyabilirsiniz.”
 
Üst