Çocuğunuz Yemekle Mücadele mi Ediyor? Bu Uzman Çocuğunuzun Neden Yeme Bozukluğu Olduğunu (Ve Bunu Nasıl Durdurabileceğinizi) Açıklıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeme bozuklukları hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı etkileyen ciddi sağlık durumlarıdır. Mayo Kliniğine göre bu koşullar arasında yiyecek, yeme, kilo, şekil ve yeme davranışları hakkındaki düşüncelerinizle ilgili sorunlar yer alıyor. Herkes yeme bozukluğu geliştirebilirken, bunlar genellikle ergenlik ve genç yetişkinlik yıllarında başlar. Bir gencin ebeveyni olarak, çocuğunun beslenmesi konusunda dikkatli olmalı ve bunları geliştirme riskini azaltmak ve gıdayla sağlıklı ve besleyici bir ilişki geliştirmek için onları yeme bozuklukları konusunda eğitmek gerekir.

Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Terapisti Saakshi Singla, Virginia Woolf'tan alıntı yapıyor: “Kişi iyi yemek yemediyse, iyi düşünemez, iyi yaşayamaz, iyi sevemez, iyi uyuyamaz.” zihinsel, duygusal ve beyin sağlığı.” Uzman şunu ekliyor: “Ancak bu, gençlerimizle tartıştığımız bir konu değil. Dolayısıyla çocuklarımızın çoğu, yetişkinliğe giden yolculuklarında yolda kayboluyor ve yemekle karmaşık ve sağlıksız bir ilişki geliştiriyor. çeşitli zihinsel sağlık sorunlarına ve yeme bozukluklarına.”
Ayrıca Okuyun: Tuz İkilemi: Rafine Beyaz Tuz Tüketmek Güvenli mi? Beslenme Uzmanı Paylaşımları

Gençlerde Yeme Bozukluklarına Katkıda Bulunan Faktörler


Yeme bozukluklarına katkıda bulunan faktörler arasında genetik, çevre, düşük özgüven ve beden imajı sorunları yer alır. Uzman, “sosyal medya, moda ve eğlence endüstrilerinin çoğu zaman gerçekçi olmayan güzellik standartlarını destekleyerek karşılaştırma ve rekabeti teşvik ettiğini” ekliyor.

Diğer risk faktörleri arasında akademik baskı, yüksek stres düzeyleri ve yaygın beslenme kültürü yer alır. Bazen ebeveynin yemekle olan ilişkisi de çocuğu yeme bozukluğu geliştirme riskiyle karşı karşıya bırakabilir. Uzman şöyle açıklıyor: “Ne yazık ki ebeveynler, temizliklerini, kilo verme hedeflerini, 'temiz' beslenme alışkanlıklarını tartışarak veya vücutları hakkında olumsuz konuşarak farkında olmadan diyet anlatısını sürdürüyorlar.”


Çocukların yemekle sağlıklı bir ilişki kurması önemlidir. Fotoğraf Kredisi: iStock

Yeme bozukluğu türleri


Hem kendimizi hem de gençlerimizi aşağıdaki yeme bozuklukları konusunda eğitmek çok önemlidir:

1, Anoreksiya Nervoza:


Anoreksiya nervoza, aşırı diyet, açlık veya aşırı egzersiz yoluyla kilo kaybı veya bu kilonun korunmasıyla karakterize edilir.

2. Aşırı Yeme:


Bu, sıklıkla bir oturuşta alışılmadık derecede büyük miktarda yiyecek tüketmeyi içerir.

3. Bulimia Nervoza:


Bulimia nervoza, aşırı yeme sonrasında kilo alımını önlemek için kusma, müshil alma, egzersiz yapma veya oruç tutma gibi semptomları içerir.

4. Ortoreksiya:


Uzman, bunun “sağlıklı beslenme takıntısıyla tanımlanan daha yeni bir yeme bozukluğu” olduğunu belirtiyor. Ortoreksiya hastaları yoğun bir şekilde yalnızca 'temiz' veya 'saf' gıdaları tüketmeye odaklanırlar ve sıkı diyetlerini takip edemedikleri zaman endişeli veya sıkıntılı hale gelebilirler. tüzük.”
Ayrıca Okuyun: Diyabet İçin Bamya Suyu: Bu Karışımın Kan Şekeri Düzeylerini Yönetmeye Yardımcı Olabildiği 4 Yol

Ebeveynlere gençlerini yeme bozukluklarından korumaları için ipuçları


Yiyecekle şefkatli bir bağ geliştirmek ve yeme bozukluklarına karşı korunmak için yetişkinlerin gençlere kendini keşfetme ve kendini sevme yolculuğunda rehberlik etmesi gerekir. Uzman, ergenlik çağındaki çocuğunuza “yemek ve beslenmeyi merak ve şükranla kucaklamayı” öğretin ve “beden ipuçlarını dinlemeleri, benzersizliği kutlamaları ve çeşitli tatların tadını çıkarmaları” gerektiğini ekliyor.

Yiyeceklerle basit ve karmaşık olmayan sağlıklı bir ilişki, çocuklarınızın yaşam boyu beslenmesini, kişisel bakımını ve canlılığını geliştirebilir.
 
Üst