Muson mevsimi eğlenceli ve heyecan vericidir, ancak bunun bir bedeli vardır: yaygın enfeksiyonlar. Bunun nedeni, mikroorganizmaların gelişmesi için mükemmel bir ortam yaratan yüksek nemdir. Her zaman içeride kalmak imkansız olsa da, bağışıklığımızı güçlendirmek için adımlar atabiliriz. Neyse ki, bu dönemde bağışıklığımızı güçlendirmek için güvenebileceğimiz birkaç yiyecek ve içecek var. Birçok seçenek arasında, denemeyi düşünebileceğiniz bir şey de baget çorbasıdır. Çorbalar, sıcaklık ve rahatlık elde etmek için her zaman keyif vericidir. Bu çorba ayrıca, yağmurun tadını endişelenmeden çıkarabilmeniz için sizi formda tutacak.
Ayrıca Okuyun: Çorba Adabı: Çorbanızı Tadarken Aklınızda Bulundurmanız Gereken 5 Şey
Fotoğraf Kredisi: iStock
Davul Çubuğu Çorbası Bağışıklık İçin Neden İyidir?
Baget çorbası, bağışıklığı güçlendirmek için harika olan temel vitaminler ve besinlerle doludur. Özellikle C vitamini açısından zengindir, bu da soğuk algınlığı, öksürük ve grip gibi enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabileceği anlamına gelir. ABD Tarım Bakanlığı'na (USDA) göre, 100 gr'lık bir baget porsiyonunda yaklaşık 141 mg C vitamini vardır. Dahası, bagetler lif açısından da zengindir ve muson mevsiminde daha iyi bağırsak sağlığına katkıda bulunabilir.
Davul çorbasının dokusu nasıldır?
Baget çorbası oldukça belirgin bir doku sunar. Çorba çoğunlukla pürüzsüz ve kremamsı olsa da, içinde sebze parçaları da bulacaksınız. Bunun nedeni bagetlerin ve brokoli gibi diğer malzemelerin çıtır bir dokuya sahip olmasıdır. Püre haline getirildikten sonra bile pürede hala biraz parça kalabilir. Genel olarak çorbanın hafif çıtır çıtır kremamsı bir kıvamı vardır. Hem sağlıklı hem de lezzetlidir, bu da onu yağmurlu bir günde yudumlamak için ideal hale getirir.
Muson Bağışıklığı İçin Davul Çubuğu Çorbası Nasıl Yapılır:
Baget çorbası evde kolayca yapabileceğiniz bir tariftir. Tarif, şef Shruti Mahajan tarafından resmi Instagram sayfasında paylaşıldı. Baget çorbası yapmak için, doğranmış bagetleri, soğanı, domatesleri, brokoliyi, sarımsağı ve zencefili suyla birlikte bir düdüklü tencereye ekleyin. Tuz, zerdeçal tozu ve kimyon tohumlarını ekleyin ve 5 ila 6 düdük sesi kadar düdüklü tencerede pişirin. İşiniz bittiğinde, basıncı boşaltın ve soğumaya bırakın. Sonra, bagetleri süzün ve bir kaşık kullanarak etini çıkarın. Karışıma geri ekleyin ve kaynatın. Sonra, bir miktar ghee, kimyon ve köri yaprağı ekleyin. İşte bu kadar! Sıcak servis edin ve ev yapımı baget çorbanızın tadını çıkarın!
Ayrıca Okuyun: Moringa Çorbası: Sıradan Çorbalarınızdan Keyifli Bir Değişiklik, Bugün Denemeniz Gereken Bir Şey
Detaylı tarif Habersunu aşağıdan izleyebilirsiniz:
Bonus ipucu: Baget çorbanızı farklı malzemelerle de süsleyebilirsiniz. Zencefil dilimleri, doğranmış yeşil soğan veya taze kişniş (dhaniya) yaprakları tercih edin. Bu çorbanızın lezzetini artırmaya ve daha da lezzetli hale getirmeye yardımcı olacaktır. Üzerine biraz tuz ve karabiber serpebilirsiniz.
Ayrıca Okuyun: Çorba Adabı: Çorbanızı Tadarken Aklınızda Bulundurmanız Gereken 5 Şey
Fotoğraf Kredisi: iStock
Davul Çubuğu Çorbası Bağışıklık İçin Neden İyidir?
Baget çorbası, bağışıklığı güçlendirmek için harika olan temel vitaminler ve besinlerle doludur. Özellikle C vitamini açısından zengindir, bu da soğuk algınlığı, öksürük ve grip gibi enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabileceği anlamına gelir. ABD Tarım Bakanlığı'na (USDA) göre, 100 gr'lık bir baget porsiyonunda yaklaşık 141 mg C vitamini vardır. Dahası, bagetler lif açısından da zengindir ve muson mevsiminde daha iyi bağırsak sağlığına katkıda bulunabilir.
Davul çorbasının dokusu nasıldır?
Baget çorbası oldukça belirgin bir doku sunar. Çorba çoğunlukla pürüzsüz ve kremamsı olsa da, içinde sebze parçaları da bulacaksınız. Bunun nedeni bagetlerin ve brokoli gibi diğer malzemelerin çıtır bir dokuya sahip olmasıdır. Püre haline getirildikten sonra bile pürede hala biraz parça kalabilir. Genel olarak çorbanın hafif çıtır çıtır kremamsı bir kıvamı vardır. Hem sağlıklı hem de lezzetlidir, bu da onu yağmurlu bir günde yudumlamak için ideal hale getirir.
Muson Bağışıklığı İçin Davul Çubuğu Çorbası Nasıl Yapılır:
Baget çorbası evde kolayca yapabileceğiniz bir tariftir. Tarif, şef Shruti Mahajan tarafından resmi Instagram sayfasında paylaşıldı. Baget çorbası yapmak için, doğranmış bagetleri, soğanı, domatesleri, brokoliyi, sarımsağı ve zencefili suyla birlikte bir düdüklü tencereye ekleyin. Tuz, zerdeçal tozu ve kimyon tohumlarını ekleyin ve 5 ila 6 düdük sesi kadar düdüklü tencerede pişirin. İşiniz bittiğinde, basıncı boşaltın ve soğumaya bırakın. Sonra, bagetleri süzün ve bir kaşık kullanarak etini çıkarın. Karışıma geri ekleyin ve kaynatın. Sonra, bir miktar ghee, kimyon ve köri yaprağı ekleyin. İşte bu kadar! Sıcak servis edin ve ev yapımı baget çorbanızın tadını çıkarın!
Ayrıca Okuyun: Moringa Çorbası: Sıradan Çorbalarınızdan Keyifli Bir Değişiklik, Bugün Denemeniz Gereken Bir Şey
Detaylı tarif Habersunu aşağıdan izleyebilirsiniz:
Bonus ipucu: Baget çorbanızı farklı malzemelerle de süsleyebilirsiniz. Zencefil dilimleri, doğranmış yeşil soğan veya taze kişniş (dhaniya) yaprakları tercih edin. Bu çorbanızın lezzetini artırmaya ve daha da lezzetli hale getirmeye yardımcı olacaktır. Üzerine biraz tuz ve karabiber serpebilirsiniz.