Yemek pişirmeyi seviyorsanız, en küçük detayların büyük bir farklı yapabileceğini anlayacaksınız. Malzemelerinizi kesme şekliniz sadece yemeğinizin nasıl göründüğünü etkilemez, bu yüzden dokusunu, pişirme süresini ve lezzet dağılımını etkilemektedir. Bu nedenle, kining ve doğrama gibi temel bıçak becerilerini anlamak önemlidir. Hiç “doğranmış soğan” gerektiren bir tarifle karşılaştınız mı, ancak onları doğru kesip kesmediğinizden emin değil miydiniz? Ya da belki bir sebzeyi sadece arıların doğranmış olması gerektiğini düşünmek için doğurdunuz mu? Bu durumda sizinkini bulduysanız, o zaman yalnız değilsiniz. Tez iki tekniğin farkının ne olduğunu bulalım.
Öyleyse okuyun: TAZLAR VS TARTS: Tez pişmiş malları ayıran 5 Temel Farklılık
Fotoğraf: Istock
Fining vs. kesme: nasıl farklıdırlar?
İki teknik çok benzer görünse de, bazı farklılıklar vardır.
KIRMA:
Malzemeleri küçük, tek tip parçalara ayıran adamlar. Bu tür tekniğin amacı, sebze veya bileşenin her parçasını kabaca aynı boyutta elde etmektir. Bu teknik genellikle Sabzis ve körilerde yemek pişirmek istediğiniz zamandır. Doğranmış malzemenin karışımı, bireysel öne çıkmak yerine bir tabağa kolayca karışır. Tarife bağlı olarak, malzemenizi üç tipte zar atabilirsiniz:
1. Büyük zarlar (yaklaşık ¾ inç küpler) -Aoo matar veya eşit büyüklükteki parçaları fark etmek ve hissetmek istediğiniz karışık sebze körileri gibi dihes için büyük.
2. Orta Zar (yaklaşık ½ inç küpler) – Kadhai Paneer veya Shahi Paneer gibi yemeklerde malzemenin paneer gibi yaygındır.
3. Küçük zarlar (yaklaşık ¼ inç küpler) – Masala tabanındaki soğan veya pürüzsüz bir bhaji için ince doğranmış domates gibi DIH içine eriyecek malzemeler için mükemmel.
Kesme:
Öte yandan, doğrama daha rahattır ve hassasiyet gerektirmez. Bir tarif sizden malzemeleri doğrulmanızı istediğinde, bunun için endişelenmenize gerek yoktur. Sadece Sura yap. Kesme genellikle tam olarak boyut önemli olmadığında kullanılır. Parçalar düzensiz olduğundan, doğranmış bileşenler biraz farklı dokularda pişirebilir. Ama sorun değil.
Fotoğraf: Istock
Fark neden önemli?
Kesme ve binleme arasındaki farkı anlamak, dialinizin nasıl yükseldiğini kontrol etmekle ilgilidir. Bir malzemeyi kabaca doğramak için devir yaptığında da zar atarsanız, aşırı pişmiş ve duygusal doku ile sonuçlanabilir. Öte yandan, kanama istek olduğunda kabaca bir şey doğrayın, düzensiz yemek pişirme veya tutarsız bir ısırık elde edebilirsiniz.
Örneğin, domates bazlı bir salsa yapıyorsanız, lezzetlerin mükemmel bir şekilde karışması için küçük, eşit doğranmış domates istersiniz. Ama doğaçlama bir salata yapıyorsanız, kabaca kesilmiş domatesler gayet iyi çalışırdı. Benzer şekilde, doğranmış soğan bir sosda daha kolay karamelize edilirken, doğranmış soğan güveç bazlı bir tabak için mükemmeldir.
Öyleyse okuyun: Macarons vs Macaroons: Tez çerezlerini farklı kılan nedir? Bulunalım
Şimdi, farkı bildiğinize göre, devam edin ve bir tarif kitabından en sevdiğiniz yemeği yapın!
Öyleyse okuyun: TAZLAR VS TARTS: Tez pişmiş malları ayıran 5 Temel Farklılık
Fotoğraf: Istock
Fining vs. kesme: nasıl farklıdırlar?
İki teknik çok benzer görünse de, bazı farklılıklar vardır.
KIRMA:
Malzemeleri küçük, tek tip parçalara ayıran adamlar. Bu tür tekniğin amacı, sebze veya bileşenin her parçasını kabaca aynı boyutta elde etmektir. Bu teknik genellikle Sabzis ve körilerde yemek pişirmek istediğiniz zamandır. Doğranmış malzemenin karışımı, bireysel öne çıkmak yerine bir tabağa kolayca karışır. Tarife bağlı olarak, malzemenizi üç tipte zar atabilirsiniz:
1. Büyük zarlar (yaklaşık ¾ inç küpler) -Aoo matar veya eşit büyüklükteki parçaları fark etmek ve hissetmek istediğiniz karışık sebze körileri gibi dihes için büyük.
2. Orta Zar (yaklaşık ½ inç küpler) – Kadhai Paneer veya Shahi Paneer gibi yemeklerde malzemenin paneer gibi yaygındır.
3. Küçük zarlar (yaklaşık ¼ inç küpler) – Masala tabanındaki soğan veya pürüzsüz bir bhaji için ince doğranmış domates gibi DIH içine eriyecek malzemeler için mükemmel.
Kesme:
Öte yandan, doğrama daha rahattır ve hassasiyet gerektirmez. Bir tarif sizden malzemeleri doğrulmanızı istediğinde, bunun için endişelenmenize gerek yoktur. Sadece Sura yap. Kesme genellikle tam olarak boyut önemli olmadığında kullanılır. Parçalar düzensiz olduğundan, doğranmış bileşenler biraz farklı dokularda pişirebilir. Ama sorun değil.

Fotoğraf: Istock
Fark neden önemli?
Kesme ve binleme arasındaki farkı anlamak, dialinizin nasıl yükseldiğini kontrol etmekle ilgilidir. Bir malzemeyi kabaca doğramak için devir yaptığında da zar atarsanız, aşırı pişmiş ve duygusal doku ile sonuçlanabilir. Öte yandan, kanama istek olduğunda kabaca bir şey doğrayın, düzensiz yemek pişirme veya tutarsız bir ısırık elde edebilirsiniz.
Örneğin, domates bazlı bir salsa yapıyorsanız, lezzetlerin mükemmel bir şekilde karışması için küçük, eşit doğranmış domates istersiniz. Ama doğaçlama bir salata yapıyorsanız, kabaca kesilmiş domatesler gayet iyi çalışırdı. Benzer şekilde, doğranmış soğan bir sosda daha kolay karamelize edilirken, doğranmış soğan güveç bazlı bir tabak için mükemmeldir.
Öyleyse okuyun: Macarons vs Macaroons: Tez çerezlerini farklı kılan nedir? Bulunalım
Şimdi, farkı bildiğinize göre, devam edin ve bir tarif kitabından en sevdiğiniz yemeği yapın!