Domuz veziküler hastalığından arınmış Toskana, IGP Finocchiona’yı ABD’ye ihraç etmeye hazır

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Toskana tütsülenmiş etlerinin en karakteristik özelliklerinden biri olan ve dünyanın dört bir yanındaki gurmelerin takdir ettiği PGI finocchiona, yakında Amerika Birleşik Devletleri’ne de ulaşabilecek. Toskana’nın ABD federal ofisleri tarafından domuz kesecik hastalığından ari bir bölge olarak tanınması, ihracata onay verdi. Kararnamenin Federal Sicilde yayımlanmasıyla başlayan süreç 23 Ekim’de sona erecek.

Bölge Başkanı Eugenio Giani, “Üreticilerimizin bir süredir beklediği güzel haber” yorumunu yapıyor; kurumlar ve üreticiler arasındaki ekip çalışması sayesinde elde edilen, tatlara her zaman çok özen gösteren, gerçekten gelecek vaat eden bir pazarı yeniden açacak bir hedef. ve bölgemizin tipik özellikleri. Toskana gastronomi geleneğini çokça anlatan finokyona gibi tütsülenmiş bir et, yurt dışındaki sofralardan eksik edilemez ve geri dönüşü mutlaka hak ettiği karşılığı alacaktır”.

Tarımdan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi Stefania Saccardi şöyle açıklıyor: “Bölge ile bölgesel tarım ve veteriner sağlık teknisyenlerini içeren ve ABD federal ofisleriyle sürekli temas halinde olan koruma konsorsiyumu arasında yıllarca süren çalışmanın ardından, “Nihayet bitiş çizgisine ulaştık.” Bugün ABD pazarı, Finocchiona Igp de dahil olmak üzere, 400 günden daha az yıllandırılmış etler gibi düşük baharatlı kurutulmuş etler için de yeniden açılıyor.

Haber, yıllardır bu anı bekleyen Finocchiona Igp’nin korunmasına yönelik Konsorsiyum tarafından verildi.

Amerikalı yetkililerin yayınladığı bu yayın, Amerika Birleşik Devletleri’nde her zaman büyük beğeni toplayan Toskana ürünlerine yönelik referans pazarların genişletilmesine yönelik ilk adımdır. Onlarca şirket ve yaklaşık 1.500 doğrudan çalışanı bulunan Toskana şarküteri sektörü, geleneksel kurutulmuş etlerimizin, aralarında Toskana kurutulmuş etlerinin kraliçesi ve sofralarımızın baş kahramanı Finocchiona Igp’nin de bulunduğu yeni bir tüketici kitlesi tarafından tanınmasını ve takdir edilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. bölge. Finocchiona Igp, yalnızca Toskana’da üretilebilen, Korumalı Coğrafi İşaret kalite işaretiyle sertifikalandırılmış ve Üretim Yönetmeliklerine uygun olarak üretilen mükemmelliklerden birini temsil etmektedir. Finocchiona Igp için ABD’ye gelecekteki ihracatlarla ilgili ilk tahmin yılda yaklaşık 250.000 kilodur ve bu da sertifikalı üretimin yaklaşık %13,5’ini temsil eder. Yıldızlar ve şeritler ulusunu tipik Toskana kurutulmuş et ihracatında pazar podyumuna sıçratacak önemli rakamlar. 2022 yılında İtalya, sertifikalı üretimin %79’unun yönlendirildiği ilk pazar olduğunu doğruladı ve onu %11 ile Almanya izledi.

Finokyona Igp’nin korunmasına yönelik Konsorsiyum Başkanı Alessandro Iacomoni, “Yıllardır bu anı bekliyorduk” diyor. Bu olasılık sayesinde şirketlere nefes alma alanı veriliyor ve yeni fırsatlar yaratılıyor. Ürünlerimizin sevileceğinden emin olduğumuz Amerika Birleşik Devletleri’nde de bölgemizi uzmanlık alanlarımızla temsil etmek bizim için bir onur olacaktır. Bu önemli sonucun elde edilmesinde emeği geçen kurumlara teşekkür ederiz. Toskana Bölgesi’nin taahhüdü, üretimlerimizin kalitesini ve yüksek Amerikan kalite standartlarına uygunluğunu garanti altına almamızda temel olmuştur”.
 
Üst