Geç kalanların TikTok rehberi

serdal

New member
TikTok’u görmezden gelmek imkansız hale geldi. Yıllardır hiperkinetik kendini ifade patlamaları için son derece popüler bir kısa biçimli video uygulaması oldu ve şimdi dünya çapında bir milyardan fazla aktif kullanıcısı var (hatta bazıları onu bir arama motoru olarak kullanıyor).

TikTok sadece viral dans videoları için değil, aynı zamanda inanılmaz derecede karmaşık. Videoları tüketmeyi kolaylaştıran algoritması, yanlış bilgileri ve diğer zararlı içerikleri çoğaltmakla suçlanıyor. Biden yönetimi şu anda TikTok’un Çinli ana şirketi ByteDance ile ulusal güvenlik endişeleri ve Amerikalıların yabancı sunuculardaki kişisel bilgilerinin güvenliği konusunda görüşüyor. Ayrıca, uygulamanın ergenler ve gençler için ruh sağlığına verebileceği zarar konusunda süregelen endişeler var.

Ama en azından şimdilik, TikTok yalnızca etki kazanıyor. Arkadaşlarınızdan (ve çocuklarınızdan) sürekli olarak bunu duyuyor ancak nasıl çalıştığından emin değilseniz, bu kılavuz tam size göre. Utanmak için bir sebep yok.

Temel bilgileri öğrendikten sonra, #BookTok ve haber yapan diğer trendleri yakalamak, bir çocuğun yeni hesabını denetlemek veya tüm bu yaygaranın neyle ilgili olduğunu görmek için daha donanımlı olacaksınız.

başladı


TikTok’u telefonunuza eklemek istiyorsanız, uygulamayı telefonunuzun uygulama mağazasından indirin. TikTok reklam desteklidir ve genellikle ücretsizdir.

Uygulamayı yükledikten sonra, bir kullanıcı adı ve fotoğraf içeren yeni bir kullanıcı hesabı ve profil sayfası oluşturma şeklindeki tanıdık sosyal medya ritüelinden geçmeniz gerekir.

Profil ekranından, ebeveyn denetimleri dahil olmak üzere hesap ayarları için sağ üst köşedeki menü simgesine dokunun.

Videoları bul


Giriş yaptıktan sonra ana sayfa simgesine dokunun ve TikTok videoları göstermeye başlayacaktır. Senin İçin akışı, diğer videolara ve hesaplara nasıl tepki verdiğine bağlı olarak TikTok’un öneri algoritmasının beğeneceğini düşündüğü videoları gösterir. Takip beslemesi, takip etmeyi seçtiğiniz hesaplardan klipler gösterir.


Sonraki klibe gitmek için yukarı kaydırın. Ekranın sağ tarafındaki dikey şeritte ayrıca videoyu beğenmek, yorum bırakmak ve paylaşmak için simgeler bulunur.

TikTok’un algoritması, Sizin İçin akışında oynatılacak videoları otomatik olarak bulurken, Takip Etme sekmesi, takip etmeyi seçtiğiniz hesaplardan klipleri gösterir.Kredi…tik tak

TikTok’un algoritması eğlenceli videolar sunar, ancak yanlış bilgi gönderilerinin viral olmasına izin verdiği için de eleştirilir. Kimi takip edeceğinizi proaktif olarak seçerek buna karşı koyabilirsiniz.

Güvendiğiniz kişileri veya kuruluşları veya anahtar kelimeye göre aramak için sağ üst köşedeki büyütece dokunun. Bir video izliyorsanız ve bu hesabı takip etmek istiyorsanız, hesabın kullanıcı adına veya simgesine dokunun ve ardından profil sayfasında Takip Et’e dokunun.

TikTok hesabınızı oluşturduktan sonra, takip edeceğiniz kişi ve kuruluşları arayabilirsiniz.Kredi…tik tak

Profil sayfanızın sol üst köşesindeki “Arkadaş Ekle” simgesini seçtiğinizde TikTok, platformda tanıdıklar bulmanıza yardımcı olmak için telefonunuzun kişi listesine erişmenizi isteyecektir. reddedebilirsin Takip listesindeki hesapların aksine, arkadaşlar sizi takip eden kişilerdir; Videolarını Arkadaşlar sekmesinde görebilirsiniz. Son seçenek, sağ üstteki gerçek zamanlı canlı videodur.

videolar yap


İlk videonuzu çekmeye hazır mısınız? Kitap ve müzik incelemeleri, çılgın danslar, komik hayvan anları, günlük moda seçimleri, yemek pişirme gösterileri, dil dersleri ve kendin yap dahil olmak üzere TikTok’un topluluk yönergelerine uyan hemen hemen her şeyden bir mini film oluşturabilirsiniz. ipuçları


Ekranın alt orta kısmındaki + simgesine dokunup Kamera’yı seçip Kaydet düğmesine tıklayarak videonuzu doğrudan uygulamada kaydedebilir ve düzenleyebilirsiniz. Yalnızca 24 saat görüntülenebilecek kısa bir klip oluşturmak istiyorsanız Hikaye’yi seçin. Bir dizi durağan görüntü yüklemek için, animasyonlu bir slayt gösterisi oluşturmak üzere Şablonlar seçeneğine dokunun.


TikTok videoları genellikle kısadır ancak 10 dakikaya kadar sürebilir. Kayıt ekranında bir zamanlayıcı seçeneği vardır. Ekrandaki uygun simgeleri kullanarak kamera görüntüsünü çevirebilir, yakınlaştırabilir veya kayıt hızını ayarlayabilirsiniz.

Zaten kullanmak istediğiniz bir klip var mı? Telefonunuza bir video yüklemek için ekrandaki Yükle düğmesine dokunun ve film rulonuzdan dosyayı seçin.


Videonuzu yayınlamadan önce, klibin doğal sesini kullanmak istemiyorsanız TikTok’un aranabilir müzik parçacıkları kitaplığından bir film müziği eklemek için ekranın üst kısmındaki Ses Ekle düğmesine dokunun.

Videonuza çıkartma ve metin yerleştirmek için TikTok düzenleme ekranında ilgili ekran simgelerine dokunun.Kredi…tik tak

Ekranın sol tarafındaki simgeleri kullanarak, videonun genel görünümünü değiştirmek için filtreler ve parıltılar ve mercek parlamaları gibi özel efektler uygulayabilirsiniz. Çıkartmaları, metin başlıklarını ve alt yazıları da üst üste bindirebilirsiniz.

video gönder


Videonuzu düzenledikten sonra İleri düğmesine dokunun. Gönderi ekranında videonuzu kimlerin görebileceği ve yorum yapabileceği konusunda hashtag’ler, kullanıcı adından bahsetmeler, konum etiketleri ve izinler ekleyin. Gönderi ekranı, diğer kullanıcıların videonuzu kendi videolarıyla birleştirmesine olanak tanıyan Stitch ve kullanıcıların başka bir kullanıcının videosunun hemen yanına klip göndermesine ve bir diyalog oluşturmak için bunları bölünmüş ekran görünümünde oynatmasına olanak tanıyan Duet gibi bazı gelişmiş seçenekler içerir. oluşturmak veya müzikal temsil.

İşiniz bittiğinde, eserinizi TikTok dünyasıyla paylaşmak için “Yayınla” düğmesine dokunun. Daha sonra fikrinizi değiştirirseniz videoyu açın, ekranın sağ kenarındaki üç noktalı menü simgesine dokunun ve Sil’i seçin.


TikTok sitesinde eksiksiz bir kullanım kılavuzu vardır, ancak yalnızca uygulamayla oynayarak daha fazlasını öğrenebilir (ve daha fazla eğlenebilirsiniz).
 
Üst