Geceleri Aç Karna Islatılmış Kuru Meyve Tüketmenin 5 Faydası

Leila

Global Mod
Global Mod
Kabul edelim, hepimiz kuru meyveleri severek büyüdük. Okula giderken annelerimizin bir iki badem yememiz için nasıl ısrar ettiğini hatırlıyor musun? Artık büyüdük, sağlıklı olmanın kuru meyve yemekten geçtiğini anladık. Badem, kaju fıstığı ve antep fıstığından reçinelere, cevizlere ve diğerlerine kadar, bu kuru meyveler bir besin hazinesidir. Sağlık katsayısının yanı sıra kuru meyveler de lezzetli bir atıştırma seçeneği sunar. Aslında, öğün aralarında veya biraz acıktığınızda hızlı bir şekilde atıştırmak için ideal atıştırmalıklardır. Kuru meyveler sıradan meyvelere göre daha kolay depolanır ve raf ömürleri daha uzundur. Kuruduktan sonra küçülen tam boyutlu meyveler oldukları için daha az miktarda konsantre besin içerirler. Bir PIPA haberine göre, sabahları ilk iş olarak kuru meyve tüketmenin birçok sağlık yararı vardır.

Ayrıca okuyun: Sağlık İçin Mantarın Bilmediğiniz 7 Şaşırtıcı Faydası

İşte geceden ıslatılıp ertesi gün sabah aç karnına yenebilecek kuru meyvelerin listesi:


1. tarih


Hurmaları tüketmeden önce bir gece önceden ıslatmak vücudunuzdaki demir seviyesini artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca sindirim sistemini iyileştirmeye ve kemiklerinizi güçlendirmeye yardımcı olabilir.

2. Badem


Badem protein, demir, fosfor ve lif açısından zengindir. Onları her sabah aç karnına yemek zihni keskinleştirmeye yardımcı olabilir ve aynı zamanda hafızayı da artırır.

4sa2on45g

3. İncir


İncir sağlık için bir nimetten daha az değildir. İncir bir gece önceden ıslatıldığında daha yumuşak bir hale gelir ve bu sayede sindirimi kolaydır. İncir sadece bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda zayıflıktan kurtulmanıza da yardımcı olabilir. Kabızlıkla mücadele ediyorsanız, bu kuru meyveler tercih edeceğiniz seçenek olmalıdır.

s4gr2el8

4. Kuru üzüm


Kuru üzümü tüketmeden önce ıslatmak, çiğ yemek yerine daha sağlıklı bir alternatiftir. Dış deride bulunan vitamin ve mineraller suda çözünür. Böylece vücut tarafından emilen besin miktarı artar.

4jc01dv8

5. Ceviz


Ceviz, zengin bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Ayrıca E vitamini, folik asit, protein ve lif sunarlar. Ceviz beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olur. Ayrıca, iyi bir kalsiyum, potasyum, demir, bakır ve çinko kaynağıdırlar. Islatılmış ceviz ayrıca metabolizmayı hızlandırmaya ve kan şekeri seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olur.

Günün Öne Çıkan Videosu



Ballı Biberli Tavuk Popper Tarifi | Bal Biberli Tavuk Poppers Nasıl Yapılır
 
Üst