Hindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Otoritesi (FSSAI), gıda işletmecilerine, tüccarlara ve meyve işleyicilerine, meyvelerin yapay olarak olgunlaştırılması için kalsiyum karbür veya karbür gazı kullanımından kaçınmaları konusunda bir uyarı yayınladı. Gazın bu özel kullanımı, Gıda Güvenliği ve Standartları Düzenlemeleri, 2011 kapsamında zaten yasaklanmıştır. FSSAI'nin son uyarısı, mango sezonu boyunca bir hatırlatma görevi görmektedir. Basın açıklamasına göre FSSAI, Eyaletlerin ve Birlik Bölgelerinin Gıda Güvenliği Departmanlarına “dikkatli kalmalarını, ciddi eylemlerde bulunmalarını ve bu tür yasa dışı uygulamalara düşkün olan kişi/kişilere karşı sıkı bir şekilde mücadele etmelerini” tavsiye ediyor.
Öyleyse okuyun: Indian Spice Brands Row: Gıda Otoritesi Hindistan'da Satılan Baharatların Kalitesini Kontrol Edecek
Kalsiyum Karbür Nedir? Meyve Olgunlaştırmada Neden Kullanılmamalıdır?
Kalsiyum karbür, eser miktarda arsenik ve fosfor içeren asetilen gazı açığa çıkarır. Bu mineralleri tüketmek sağlığa zararlı olabilir. Meyveleri olgunlaştırmak için kalsiyum karbür veya karbür gazı kullanılırsa, üzerlerinde arsenik ve fosfor kalıntıları bırakabilir. FSSAI, “'Masala' olarak da bilinen bu maddeler, baş dönmesi, sık susama, tahriş, halsizlik, yutma güçlüğü, kusma ve cilt ülserleri gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir” diye açıklıyor.
Gıda Güvenliği ve Standartları (Satış Yasağı ve Kısıtlamaları) Düzenlemeleri, 2011'in 2.3.5 sayılı Yönetmeliği şöyle diyor: “Hiç kimse, herhangi bir tanım altında satış amacıyla kendi tesislerinde satamaz, teklif edemez veya satışa sunamaz veya bünyesinde bulunduramaz. genellikle karbür gazı olarak bilinen asetilen gazı kullanılarak yapay olarak olgunlaştırılmıştır.”
Öyleyse okuyun: Gıda Otoritesi Hindistan'da Gıda Tağşişini Kontrol Etmek İçin Girişimler Başlattı
Meyveleri Olgunlaştırmak İçin Kalsiyum Karbür Yerine Ne Kullanılabilir?
FSSAI, ülkede etilen gazının da aynı amaçla kullanılmasına izin verdi. Etilen gazını karbür gazına “daha güvenli bir alternatif” olarak nitelendirdi. O nasıl çalışır? Gıda otoritesi şöyle açıklıyor: “Meyvelerde doğal olarak oluşan bir hormon olan etilen, bir dizi kimyasal ve biyokimyasal aktiviteyi başlatıp kontrol ederek olgunlaşma sürecini düzenliyor. Olgunlaşmamış meyvelerin etilen gazıyla işlenmesi, meyvenin kendisi üretime başlayana kadar doğal olgunlaşma sürecini tetikliyor. önemli miktarlarda etilen.” Meyveleri olgunlaştırmak için kullanılabilecek etilen gazı miktarının bir sınırı vardır. FSSAI, ürüne, çeşide ve olgunluğa bağlı olarak 100 ppm'ye kadar konsantrasyonlara izin vermiştir.
Mangolarınızın Kalsiyum Karbürle Olgunlaştığını Nasıl Anlayabilirsiniz?
Mangolarınızın yapay olarak olgunlaştırılıp olgunlaştırılmadığını belirlemenize yardımcı olabilecek bazı testler vardır. Ayrıca tüketmeden önce bunları uygun şekilde temizlediğinizden emin olmak için gerekli adımları atabilirsiniz. Daha fazlasını öğrenmek için makalenin tamamına buradan göz atın.
Öyleyse okuyun: Gıda Otoritesi Restoranlardan Gıda Bilgilerini Görüntüleme Kurallarına Uymalarını İstedi
Öyleyse okuyun: Indian Spice Brands Row: Gıda Otoritesi Hindistan'da Satılan Baharatların Kalitesini Kontrol Edecek
Kalsiyum Karbür Nedir? Meyve Olgunlaştırmada Neden Kullanılmamalıdır?
Kalsiyum karbür, eser miktarda arsenik ve fosfor içeren asetilen gazı açığa çıkarır. Bu mineralleri tüketmek sağlığa zararlı olabilir. Meyveleri olgunlaştırmak için kalsiyum karbür veya karbür gazı kullanılırsa, üzerlerinde arsenik ve fosfor kalıntıları bırakabilir. FSSAI, “'Masala' olarak da bilinen bu maddeler, baş dönmesi, sık susama, tahriş, halsizlik, yutma güçlüğü, kusma ve cilt ülserleri gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir” diye açıklıyor.
Gıda Güvenliği ve Standartları (Satış Yasağı ve Kısıtlamaları) Düzenlemeleri, 2011'in 2.3.5 sayılı Yönetmeliği şöyle diyor: “Hiç kimse, herhangi bir tanım altında satış amacıyla kendi tesislerinde satamaz, teklif edemez veya satışa sunamaz veya bünyesinde bulunduramaz. genellikle karbür gazı olarak bilinen asetilen gazı kullanılarak yapay olarak olgunlaştırılmıştır.”
Öyleyse okuyun: Gıda Otoritesi Hindistan'da Gıda Tağşişini Kontrol Etmek İçin Girişimler Başlattı
Meyveleri Olgunlaştırmak İçin Kalsiyum Karbür Yerine Ne Kullanılabilir?
FSSAI, ülkede etilen gazının da aynı amaçla kullanılmasına izin verdi. Etilen gazını karbür gazına “daha güvenli bir alternatif” olarak nitelendirdi. O nasıl çalışır? Gıda otoritesi şöyle açıklıyor: “Meyvelerde doğal olarak oluşan bir hormon olan etilen, bir dizi kimyasal ve biyokimyasal aktiviteyi başlatıp kontrol ederek olgunlaşma sürecini düzenliyor. Olgunlaşmamış meyvelerin etilen gazıyla işlenmesi, meyvenin kendisi üretime başlayana kadar doğal olgunlaşma sürecini tetikliyor. önemli miktarlarda etilen.” Meyveleri olgunlaştırmak için kullanılabilecek etilen gazı miktarının bir sınırı vardır. FSSAI, ürüne, çeşide ve olgunluğa bağlı olarak 100 ppm'ye kadar konsantrasyonlara izin vermiştir.
Mangolarınızın Kalsiyum Karbürle Olgunlaştığını Nasıl Anlayabilirsiniz?
Mangolarınızın yapay olarak olgunlaştırılıp olgunlaştırılmadığını belirlemenize yardımcı olabilecek bazı testler vardır. Ayrıca tüketmeden önce bunları uygun şekilde temizlediğinizden emin olmak için gerekli adımları atabilirsiniz. Daha fazlasını öğrenmek için makalenin tamamına buradan göz atın.
Öyleyse okuyun: Gıda Otoritesi Restoranlardan Gıda Bilgilerini Görüntüleme Kurallarına Uymalarını İstedi