Hafta Sonu Binge: Bu Kolay Paneer Jalfrezi 30 Dakikadan Kısa Sürede Hazır Olabilir

Leila

Global Mod
Global Mod
Hafta sonları hoşgörü zamanıdır ve tercihen hızlıdır. Bazı insanlar, kendilerini rahatlatmak için acele etmeden yemek pişirme veya saatlerce pişirme fikrinden hoşlanabilir. Ama çabucak lezzetli bir şeyler hazırlamayı ve zamanlarının geri kalanını yaptıklarının tadını çıkararak geçirmeyi seven başkaları da var. Bu hafta sonu hızlı bir tarif arıyorsanız, Paneer Jalfrezi’yi denemelisiniz. Bu lezzetli yemek, baharatlı ve keskin bir domates bazında tavada kızartılmış yumuşak paneer parçalarından oluşur. Diğer zengin paneer soslarının aksine, Jalfrezi’nin yapımı çok fazla zaman gerektirmez. Ayrıca çoğu mutfakta bulunan basit malzemeleri kullanır.
Öyleyse oku: Matar Kachori, Masala Kachori Ve Daha Fazlası: 12 Kolay Tuzlu Kachori Tarifi

Bu ağız sulandıran incelik, büyüleyici bir tarihe sahiptir. İlginç bir şekilde, sebze olmayan versiyonu – Chicken Jalfrezi – 2015 yılında “İngiltere’nin en sevilen İngiliz-Hint körisi” olduğu için bir ödül kazandı. Adının Bengalce baharatlı anlamına gelen “jal” ve tavada kızartılmış anlamına gelen “frezi” kelimesinden geldiği söylenir. Bu tarifte paneer yerine tavuk veya diğer etleri kullanabilirsiniz, ancak bu, marine etmek için ayrı bir zaman gerektirecektir. Sebze versiyonu en hızlı tedavi olmayı vaat ediyor.

Evde Paneer Jalfrezi Nasıl Yapılır | Hızlı ve Kolay Paneer Jalfrezi Tarifi


Paneer Jalfrezi, yarı kuru bir müstahzar olarak tadılabilir, ancak onu koyu bir sos yapmak için de değiştirebilirsiniz.


Bir tavada yağı ısıtın ve jeera (kimyon tohumları) ekleyin. Püskürdükten sonra doğranmış soğanları ekleyin ve hafifçe karıştırın. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca zencefil-sarımsak salçasını ekleyin ve ardından domates püresini ekleyin. Karıştırın ve ardından tuz ve doğranmış yeşil biber ile birlikte kırmızı biber tozu, zerdeçal, kişniş tozu vb. Baharatları ekleyin. Doğranmış soğan ve biberi ekleyip iyice karıştırın. Son olarak kuşbaşı doğranmış pane parçalarını ekleyin ve kırılmaması için dikkatlice karıştırın. Ancak, sos tabanı ile düzgün bir şekilde kaplandıklarından emin olun. Çanağı kıyılmış kişniş yapraklarıyla süsleyin ve naan, roti veya kulcha ile sıcak olarak tadını çıkarın.

Aşağıdaki tarif Habersunu izleyin:

Yumuşak, çiğnenen paneer küpleri, bu lezzetli ile masala muamelesini görüyor #PaneerJalfrezi yemek tarifi! pic.twitter.com/6yPPOS1erT— Haberler Gıda (@HaberlerFood) 1 Temmuz 2020
Mikrodalgada Paneer Jalfrezi Nasıl Yapılır


Bu lezzetli yemeği mikrodalga fırında da yapabilirsiniz. Yaklaşık olarak aynı süreyi alacaktır. Adım adım tarif için buraya tıklayın.

Yakında bu jalfrezi yapmayı deneyin ve nasıl beğendiğinizi bize bildirin! Kontrol etmeniz gereken bir diğer tavada kızartılmış paneer yemeği kung pao paneer. Tam tarifi burada bulabilirsiniz. Daha fazla paneer tarifi için buraya tıklayın.
Öyleyse oku: Evde Zengin Ve Lezzetli Pancar Köfte Sosu Nasıl Yapılır – Kolay Tarif


Toshita Sahni hakkındaToshita kelime oyunu, yolculuk tutkusu, merak ve aliterasyonla doludur. Bir sonraki yemeğini mutlu bir şekilde düşünmediği zamanlarda, roman okumaktan ve şehirde dolaşmaktan hoşlanıyor.
 
Üst