Her Lokmada Yaz Heyecanı: Bu Mükemmel Çıtır Bok Choy Salata Tarifini Deneyin

Leila

Global Mod
Global Mod
Yaz, hafif ve canlandırıcı salataları beslenmenize eklemenin tam zamanı. Salatalar, vücudunuzu birçok besinle beslerken aynı zamanda kendinizi tok hissetmenize yardımcı olan doğal, sağlıklı malzemelerle doludur. Salata tutkunuysanız işte size lezzetli ve çıtır bir yeşil salata tarifi: Asya Çin lahanası salatası. Bilmeyenler için pak choi veya pok choi olarak da adlandırılan bok choy, bir tür Çin lahanasıdır. Yuvarlak yeşil yaprakları ve beyaz gevrek sapları vardır. Bok choy çeşitli yemekler yapmak için kullanılabilir. Bu yazıda, aynı zamanda harika bir garnitür olabilecek lezzetli bir salata için onu nasıl kullanabileceğimizi öğreneceğiz.

Bok Choy'un Tadı Nasıldır?


Bok choy'un hafif, lahana benzeri bir tadı vardır. Yeşil yapraklar biraz acı ve çimenimsi bir tada sahip olabilir. Beyaz sap gevrek ve tazedir. Çin lahanası, salata olarak kullanılmasının yanı sıra, kızartma yemeği olarak da popüler bir şekilde yenir.


Fotoğraf Kredisi: Instagram /krua_khanun

Bok Choy Yemenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?


Bok choy, lahana, Brüksel lahanası ve brokoli gibi turpgillerden bir sebzedir. Healthline'a göre çin lahanası iyi bir C ve K vitamini kaynağıdır. Çin lahanasındaki diğer temel besinler arasında Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Fosfor, Potasyum, Çinko, Manganez, Selenyum, Folat ve A Vitamini bulunur. Çin lahanası da zengindir Hücrelerinizi oksidatif hasara ve iltihaplanmaya karşı koruyan antioksidanlar içerir.
Öyleyse okuyun: Taze Bir Yaz Salatası mı Arıyorsunuz? Bu Dayanılmaz Mango Litchi Lokumunu Deneyin

Bok Choy Salatası Nasıl Yapılır | Kolay Bok Choy Salatası Tarifi


Bu Çin lahanası salatası, kremsi, tatlı ve hafif keskin kızarmış susam sosuyla karıştırılmış beyazlatılmış bebek Çin lahanasını kullanır. Bu basit salatayı yapmak için önce suyu büyük bir tencerede kaynatın ve bebek Çin lahanasının yarısını 2 dakika haşlayın. Çin lahanası parçalarını çıkarın ve çıtırlığını kaybetmemesi için soğuk suya aktarın. Soğuk sudan çıkarıp bir tabağa aktarın. Sosu için öncelikle susamları kuru döküm tavada 2 dakika kadar kavurun. Daha sonra bunları öğütün ve pürüzsüz macunu sos için diğer malzemelerle birleştirin. Kremsi ve pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Çin lahanasına istenilen miktarda pansuman ekleyin. Oda sıcaklığında veya soğuk servis edin. İşte tüm malzemelerin olduğu tam tarif.
Öyleyse okuyun: Sağlıklı Kan Sayımı ve Daha Pek Çok Faydası İçin Bu RBC Salatasını Deneyin – Beslenme Uzmanı Onayladı

Bu Çin lahanası salatası tarifini beğendiniz mi? İşte sizin için daha lezzetli salata tarifleri.


Jigyasa Kakwani HakkındaJigyasa tesellisini, yayınlanan her hikayeyle dünyayı daha bilgili ve meraklı kılmak için keşfettiği bir araç olan yazmakta buluyor. Her zaman yeni mutfakları keşfetmeye hazır ama kalbi rahatlatıcı ghar-ka-khana'ya dönüyor.
 
Üst