Her Zaman Karşı Konulamaz Sooji Vada Yapmak İçin 5 Kolay İpucu

Leila

Global Mod
Global Mod
Güney Hindistan yemeklerini kim sevmez ki? Sağlıklı, lezzetli ve yapımı kolaydır, bu da onu birçok Hintli ailenin favorisi yapar. Çıtır dosalardan kabarık idlilere, baharatlı sambarlardan ekşi rasamlara kadar, Güney Hindistan yemekleri her zaman ruhumuza rahatlık ve sıcaklık getirir. Tüm çeşitler arasında, benzersiz tadı ve dokusuyla öne çıkan bir tanesi vardır – sooji vada! Bu çıtır, altın rengi kızartmalar irmikle (sooji) yapılır ve kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, atıştırmalıklar veya hatta özel günler için mezeler için mükemmeldir. Bu vadaları evde yapmak zor olabilir, ancak artık değil! Evde sooji vada yapmakta zorlanıyorsanız, endişelenmeyin! Sizi kısa sürede bir Sooji Vada uzmanı yapacak aklınızda bulundurmanız gereken 5 şey!

Ayrıca Okuyun: Mirchi Vada, Batata Vada, Kat Vada ve Daha Fazlası: Denemeniz Gereken 7 Sokak Tarzı Vada Tarifi


Fotoğraf Kredisi: iStock

İşte Evde Mükemmel Sooji Vada Yapmak İçin 5 Kolay İpucu

1. İnce Sooji (İrmik) kullanın


Evde mükemmel, çıtır çıtır sooji vadaları yapmak için, ince sooji ile gelen pürüzsüz ve tutarlı bir hamura ihtiyacınız var. Kaba sooji yemeğinizi taneli yapabilir ve yeme deneyiminizi mahvedebilecek eşit olmayan bir pişirmeye neden olabilir. İnce sooji seçerseniz, suyu eşit şekilde emecek ve vadalarınızın pürüzsüz ve dokusunda hoş bir tat olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle, bir dahaki sefere markete gittiğinizde, bu hoş vadaları evde yapmak için ince taneli sooji arayın.

2. Hamurun Tutarlılığına Dikkat Edin


Hamurun kıvamı, dışı çıtır, içi yumuşak vadalar elde etmede önemli bir rol oynar. Hamuru yaparken çok akışkan olmamasına, tam kıvamında kalın olmasına dikkat edin. Hamurunuz çok akışkansa, vadalarınız kızartma sırasında çok fazla yağ emer ve yağlı hale gelir. Hamur çok kalınsa, vadalar çok kuru veya yoğun olabilir. Mükemmel hamuru yapmak için, soojiyi diğer malzemelerle karıştırırken suyu azar azar ekleyin.

3. Hamuru Dinlendirin


Hamuru hazırladıktan sonra en az 15-20 dakika dinlendirdiğinizden emin olun. Bu dinlenme süresi sooji'nin tüm nemi emmesine ve daha yumuşak olmasına yardımcı olacak ve bu da kabarık vadalar ile sonuçlanacaktır. Vada hamurunuzu dinlendirirseniz, bu diğer malzemelerin de birbirine karışmasını ve lezzetlerin artmasını sağlayacaktır.

Haberler'de Son Dakika ve Haberler


Fotoğraf Kredisi: iStock

4. Malzemeleri Dikkatlice Ekleyin


Vadalarınızın lezzetini ve dokusunu artırmak için, vada hamurunuza malzemeleri ekleyin ama düşünmeden değil. Lezzetli bir lezzet patlaması için doğranmış soğan, yeşil biber, zencefil ve köri yaprakları gibi malzemeler ekleyin. Ayrıca, hamura bir tutam karbonat da ekleyebilirsiniz. Karbonat, hamurda kabarcıklar oluşturarak daha hafif ve kabarık vadalar elde etmenizi sağlar. Ancak, vadaları istediğiniz şekilde şekillendirmeyi zorlaştırabileceğinden malzemeleri aşırı kullanmamaya dikkat edin.

5. Doğru sıcaklıkta kızartın


Vadaları doğru sıcaklıkta kızartmak, o çıtır dış yüzeyi elde etmek için önemlidir. Mükemmel altın kahverengi rengini elde etmek için orta-sıcak yağda kızartın. Yağ çok sıcaksa, vadalar dışarıdan hızla kahverengiye döner ancak içeriden pişmez. Yağ çok sıcaksa, vadalar çok yağlı ve yağlı hale gelir. Yağın kızartmaya hazır olup olmadığını anlamak için içine az miktarda hamur damlatın. Yüzeye çıkıp damlayı pişirmeye başladığında kızartmaya hazırdır. Değilse, birkaç dakika bekleyin.

Ayrıca Okuyun: İzle: Tavuk Vada Pav Nasıl Yapılır – Mumbai'nin Popüler Sokak Yemeğinin Etli Bir Versiyonu

Evde sooji vada yapmayı deneyecek misin? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin!
 
Üst