Hindistan'ın Çeşitli Bölgelerinden Kahve Severler İçin Kahve Rehberi

Leila

Global Mod
Global Mod
Bir fincan kahve, ister sosyal etkileşimler için, ister sadece uyanma amaçlı olsun, ortalama bir Hintlinin birincil içecek tercihi haline geldi. Ülkede, piyasada bulunan yüksek kaliteli karışımların bolluğuna atfedilebilecek kahve kültüründe istikrarlı bir büyüme görüldü. Hindistan'daki içeceğin kökenleri, fasulyenin ilk kez Karnataka'daki Baba Budangiri tepelerine ekildiği 17. yüzyıla kadar uzanıyor. İdeal iklim ve koşullar, plantasyonların çoğunun güney eyaletlerine yayılmasına neden oldu. Ancak son zamanlarda ülkenin diğer bölgelerinde de kahve üretimi tanınmaya başlandı.

Hint kahvesinin en eşsiz özelliklerinden biri gölgede yetiştirilmesidir. Güney Hindistan'ın tepelerinde yetişen yaprak dökmeyen ağaçlar, altında fasulye yetiştirmek için mükemmel gölgelikler oluşturur. Karnataka, Tamil Nadu ve Kerala eyaletleri ülkedeki üretime en büyük katkıyı sağlayan eyaletler.

İşte Hindistan'da Geleneksel Kahve Üreten 3 Eyalet:

1.Karnataka


Karnataka, ülkenin kahve üretiminin yaklaşık %70'ini oluşturuyor. Chikmagalur bölgesinde, narenciye asitliğine dayanan karmaşık lezzet profilleri üretmeye olanak sağlayan 3500 feet yüksekliğe sahip tepeler bulunmaktadır. S-795, bu bölgede yaygın olan bir Arabica kahve türüdür ve hafif meyve notalarına sahip karamel ve fındıksı profillerle güçlü bir gövdeye sahiptir. Biligiri Ranga tepeleri aynı zamanda Güney Hindistan'ın en yükseklerinden biri olan 6000 feet yükseklikteki Attikan Malikanesi gibi yüksek rakımlı mülklere de sahiptir. Buranın kahvesinde vanilya, çiçek ve incir notaları var.

Kelagur Heights gibi mülkler aynı zamanda çarkıfelek meyvesi ve şeftali asiditesine sahip özel bir çeşit olan Geisha kahve çekirdeklerini de yetiştiriyor. Coorg, öne çıkan bir üretici olan başka bir bölgedir. Daha düşük bir yükseklik seviyesine sahiptir ve daha az asitli, daha fazla tatlı, etli gövdeli kahve üretir. Robusta bu bölgede yaygın olarak yetiştirilen türdür.
Öyleyse okuyun: Kahveyi seviyor musun? Yaza Özel Kahve Aromalı Soğuk İçecek Yapmanın 3 Yolu

2. Tamil Nadu


Tamil Nadu'ya kadar uzanan Batı Ghat'lar plantasyonlar için ideal koşulları sağlıyor. 4800 feet yükseklikteki Yercaud, öne çıkan bir kahve sitesidir. Burada yetişen fasulyeler, hafif yasemin notalarıyla daha az asitli biralar üretiyor. Gövde aynı zamanda onu çok içilebilir kılan derin bir çikolata ve karamel profiline sahiptir. Bu çeşitlilik, narin olduğundan siyah kahveye geçiş yapmak isteyenler için harika bir seçenektir ve bu aynı zamanda mükemmel bir soğuk demleme sağlar. Palani tepeleri de oldukça yüksekte; ancak buradaki mülkler küçük ve parçalanmış mülkler.

3.Kerala


Kerala, esas olarak cevizli ve karamelli tat profiline sahip Robusta kahvesi üretiyor. Robusta türünün büyümesi daha kolaydır çünkü daha az çaba ve haşere kontrolü gerektirir. Mülkler Wayanad ve Idukki tepelerinde yoğunlaşmıştır. Kerala, Hindistan'ın en büyük ikinci kahve üreten eyaletidir.


Fotoğraf Kredisi: iStock

İşte Hindistan'da Gelişmekte Olan 3 Kahve Üretilen Bölge:


Kahve üretimi geleneksel olarak bu üç güney eyaletinde yoğunlaşmıştır, ancak sektöre olan ilginin artması dikkatleri Hindistan'ın potansiyeli olan diğer bölgelerine çekmektedir.

1.Andra Pradeş


Andhra Pradesh'teki 3000 ila 5000 feet arasında yükselen Araku Vadisi'nde saf bir Arabica türü yetişiyor. Bu, narenciye ve meyveli bir tat profiline sahiptir. Naandi Vakfı, son birkaç on yılda bu vadideki kahve üretimini harekete geçirmede etkili oldu.

2. Kuzeydoğu


1990'larda Hindistan Kahve Kurulu'nun kuzeydoğu bölgesinde, Assam ve Meghalaya gibi eyaletlerde kahve yetiştiriciliğini teşvik etme girişimi vardı. Buradaki iklim koşulları yüksek kaliteli türlerin üretimi için mükemmeldir, ancak arazi bazı lojistik zorluklara yol açmaktadır. Dik yamaçlarda heyelan riski daha yüksektir ve dönüm başına düşen bitki sayısı sığ yamaçlara göre çok daha azdır. Bununla birlikte çay tarlaları oldukça köklü ve bunların bakımı için gerekli kaynaklar çok daha az. Ancak bölgede kahvenin büyümesine katkıda bulunabilecek, kullanılmamış büyük bir potansiyel var.
Öyleyse okuyun: Kilo Vermek İçin Kahve: Siyah ve Yeşil Kahvenin Faydaları; Kilo Vermek İçin 5 Kahve Tarifi

3.Odisha


Odisha ayrıca yakın zamanda Koraput bölgesinde de kahve yetiştirmeye başladı. Eyalet üretimin başlangıç aşamasındadır ve herhangi bir yeni plantasyonda ticari düzeyde verim elde etmek yaklaşık 5 yıl sürer; çekirdeklerin arazisini ve lezzet profillerini gerçekten anlamak da 5 yıl daha alır.

Kahvenin lezzet profilleri büyük ölçüde farklı bölgelerdeki tarlaların değişen yüksekliklerinden etkilenir. Rakım ne kadar yüksek olursa tatlar da o kadar iyi olur. İşleme yöntemleri aynı zamanda hangi öğelerin vurgulandığını da etkiler. Örneğin doğal veya bal işleme, kahve kirazının meyvemsi tatlarını ortaya çıkarır. Yüksek kaliteli kavurma aynı zamanda fincanda karamel notalarının oluşmasına da yol açar. Hint kahvesinin kalitesi, özellikle Hint menşeli karışımların görünürlüğünü küresel ölçeğe taşıyan özel kahveye odaklanılmasıyla muazzam bir şekilde arttı.

Yazar hakkında: Divya Jayashankar, Beachville Coffee Roasters'ın Kurucusudur
 
Üst