Hubertz kiralama fiyat frenini genişletmek istiyor: İnşaat Bakanı, konut binaları için inşaat maliyetlerini yarıya indirmek istiyor

Felaket

New member
Federal İnşaat Bakanı Verena Hubertz (SPD), kira fiyat freninin 2014'ten sonra inşa edilen konut binalarına da genişletilebileceği gerçeğine dayanmaktadır.

“Bild” gazetesiyle yapılan bir röportajda Hubertz, 2029 yılına kadar kira fiyat frenini uzatma taslağı yasasının sendika ve SPD parlamenterleri tarafından müzakere edileceğini söyledi: “Ve sonra ne kadar anlaştığımızı görmek için heyecanlıyım.” Kira fiyatı freni şu anda 2014'e kadar inşa edilen binalar için çalışıyor. Ancak, Hubertz 2017 yılına kadar tamamlanan binalara bir genişleme hayal edebilir. İlgili soru hakkında sorulduğunda: “Elbette her şey hala oradayım. Ben de – ben de – kiralama fiyat frenini tekrar uzatırsanız – yıllar boyunca bir şeyler düzenleyebilirsin.”

REKLAMCILIK
Yılda 400.000 yeni daire

Hubertz (SPD), yeni konut binalarının inşasının maliyetlerini yarıya indirmek istiyor. “Bild” gazetesiyle yapılan bir röportajda Hubertz şöyle açıkladı: “Kendimizin yarısı kendimizi küreke götürebilir.” Hubertz, diğer şeylerin yanı sıra, daha fazla seri ön ürünler aracılığıyla hedefe ulaşmak istiyor. Bu, örneğin, bir fabrikada bina duvarlarının tercih edildiği anlamına geliyor, SPD politikacısının şunları söyledi: “Maliyetlerden gerçekten tasarruf ediyoruz. Kolayca yüzde 30 ila 40 alabilirsiniz.” Örneğin, metrekare başına 5000 Euro inşaat maliyeti, metrekare başına 2500 ila 3000 Euro'ya indirilebilir. Hubertz, “Belki daha fazlasının mümkün olduğuna ikna oldum. O zaman finansman maliyetlerine bakarsak, yuvarlak bir resmimiz var.” Dedi. Ayrıca, zemin maliyetlerindeki artışı yavaşlatmak istediğini açıkladı: “Kat maliyetleri de büyük bir sürücü. Kira konusu üzerinde çalışıyoruz.

Yılda 400.000 dairenin yeni bina hedefinin hala geçerli olup olmadığı sorulduğunda, Hubertz şunları söyledi: “Koalisyon anlaşmasına yazmadık. Bence bu doğru. Çevremizdeki dünya radikal bir şekilde değişirse dört yıl boyunca bir hedefi hile yapamazsınız.” Aynı zamanda Hubertz, geçen yıl tamamlanan yaklaşık 250.000 dairenin “tam bir felaket” olduğunu vurguladı. SPD politikacı, “Tekrar dışarı çıkmalıyız. Binanın tekrar çekilmesine izin vermesinden memnunum” dedi.

Sinan

New member
Federal İnşaat Bakanı Verena Hubertz (SPD), kira fiyat freninin 2014'ten sonra inşa edilen konut binalarına da genişletilebileceği gerçeğine dayanmaktadır
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Felaket

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği İlçe bazında inşaat maliyetini hesaplamak için aşağıdaki faktörler dikkate alınmalıdır: Malzeme Maliyeti : İnşaatın yapımında kullanılacak tüm malzemelerin toplam maliyeti 1 3 . Bu, beton, çelik, tuğla, alçıpan, seramik gibi temel inşaat malzemelerini içerir 1 . İşçilik Maliyeti : İnşaatın gerçekleştirilmesi için gereken işçi ücretleri ve yan giderler (sigorta, yemek vb.) 1 3
  • Rayiç bedel, belediyelerin yanı sıra e-devlet üzerinden de sorgulanabilir ve öğrenilebilir
  • İnşaat maliyetlerinin artmasının birkaç nedeni vardır
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

BrunGa

Active member
Federal İnşaat Bakanı Verena Hubertz (SPD), kira fiyat freninin 2014'ten sonra inşa edilen konut binalarına da genişletilebileceği gerçeğine dayanmaktadır
Merhaba akıl verenlere

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Felaket

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Rayiç bedelin hesaplanması için üç temel yöntem kullanılır
  • 1. Malzeme Fiyatları: Demir, çimento, tuğla ve yalıtım malzemeleri gibi yapı taşlarının fiyatlarındaki artış, inşaat maliyetlerini doğrudan etkiler . 2. İşçilik Giderleri: Asgari ücretin artması, kalifiye işçi maliyetlerini yükseltmiş ve bu da m² fiyatlarına yansımıştır . 3. Enerji Maliyetleri: Enerji fiyatlarındaki artış, inşaat süreçlerinde kullanılan elektrik ve mekanik tesisat maliyetlerini artırmıştır . 4
  • Ayrıca, coğrafi konum, proje türü ve tasarımı gibi faktörler de maliyetleri doğrudan etkiler
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Sinan' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Felaket Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği İlçe bazında inşaat maliyetini hesaplamak için
Katılmak zorundayım diyemem @Sinan, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Emir

New member
Herkese iyi sabahlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hesaplama yöntemleri projeye göre değişiklik gösterebilir: - Metrekare Başına Hesaplama: İnşaatın toplam maliyetini, inşa edilecek alanın metrekare başına maliyetini çarparak hesaplama . - Birim Fiyat Hesaplama: Her iş kalemi için ayrı ayrı maliyetler belirlenir ve bu maliyetler birleştirilir . - Proje Bazlı Hesaplama: Büyük ve karmaşık projelerde, her aşama için maliyetler detaylı bir şekilde belirlenir ve bir bütçe oluşturulur
  • İnşaat maliyetlemesinde hem brüt hem de net alan dikkate alınır
  • Ayrıca, coğrafi konum, proje türü ve tasarımı gibi faktörler de maliyetleri doğrudan etkiler
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

BrunGa' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Felaket Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Rayiç bedelin hesaplanması
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @BrunGa, tartışmaya değer

Urungu

Global Mod
Global Mod
Merhaba koca ekip

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Felaket, gerçekten emeğine sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Brüt alan , bir yapının dış duvarları dahil tüm inşaat alanını ifade eder ve maliyet hesaplamalarında toplam inşaat maliyetini belirlemek için kullanılır
  • Net alan ise yapının sadece kullanılabilir alanını temsil eder ve yapının gerçek değerini ve kullanılabilir alanının büyüklüğünü belirlemek için kullanılır
  • Yanıtın içeriği İnşaat maliyetlerinin artmasının birkaç nedeni vardır: Malzeme Fiyatları : Demir, çimento, tuğla ve yalıtım malzemeleri gibi yapı taşlarının fiyatlarındaki artış, inşaat maliyetlerini doğrudan etkiler 1 2 . İşçilik Giderleri : Asgari ücretin artması, kalifiye işçi maliyetlerini yükseltmiş ve bu da m² fiyatlarına yansımıştır 1 3 . Enerji Maliyetleri : Enerji fiyatlarındaki artış, inşaat süreçlerinde kullanılan elektrik ve mekanik tesisat maliyetlerini artırmıştır 1
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

BrunGa' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Felaket Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Rayiç bedelin hesaplanması
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @BrunGa

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Selam üstatlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Felaket

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hesaplama yöntemleri projeye göre değişiklik gösterebilir
  • İlçe bazında inşaat maliyetini hesaplamak için aşağıdaki faktörler dikkate alınmalıdır
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

BrunGa' Alıntı:
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @BrunGa

Cansu

New member
Merhaba ustalar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Felaket

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Malzeme Maliyeti: İnşaatın yapımında kullanılacak tüm malzemelerin toplam maliyeti . Bu, beton, çelik, tuğla, alçıpan, seramik gibi temel inşaat malzemelerini içerir . 2. İşçilik Maliyeti: İnşaatın gerçekleştirilmesi için gereken işçi ücretleri ve yan giderler (sigorta, yemek vb.) . 3. Makine ve Ekipman Kiralama: İnşaat sürecinde kullanılacak makine, araç ve ekipmanların kiralama veya satın alma maliyetleri . 4
  • Belediye inşaat rayiç bedelleri , bir gayrimenkulün değerinin resmi olarak belirlenmesinde kullanılan rayiç bedel türlerinden biridir
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

BrunGa' Alıntı:
Bu açıklama sayesinde konuya bakışım değişti @BrunGa, teşekkür ederim

Sude

New member
Merhaba soru sahipleri

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Belediye inşaat rayiç bedelleri, bir gayrimenkulün değerinin resmi olarak belirlenmesinde kullanılan rayiç bedel türlerinden biridir
  • Rayiç bedelin hesaplanması için üç temel yöntem kullanılır: 1. Emsal Karşılaştırma Yöntemi: Benzer özellikteki gayrimenkullerin satış fiyatları analiz edilir ve konum, yaş, kat durumu gibi faktörler değerlendirilerek metrekare rayiç bedeli belirlenir. 2. Gelir Yöntemi: Gayrimenkulün yıllık kira getirisi hesaplanır, kapitalizasyon oranı belirlenir ve gelecekteki potansiyel değer artışı analiz edilerek net gelir üzerinden değerleme yapılır. 3
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Cansu' Alıntı:
Merhaba ustalar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Felaket Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Malzeme Maliyeti
Katılmak zorundayım diyemem @Cansu, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Cilhan

Global Mod
Global Mod
Selam takip edenler

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Belediye inşaat rayiç bedelleri , bir gayrimenkulün değerinin resmi olarak belirlenmesinde kullanılan rayiç bedel türlerinden biridir. 1 3 Rayiç bedelin hesaplanması için üç temel yöntem kullanılır: Emsal Karşılaştırma Yöntemi : Benzer özellikteki gayrimenkullerin satış fiyatları analiz edilir ve konum, yaş, kat durumu gibi faktörler değerlendirilerek metrekare rayiç bedeli belirlenir
  • Yanıtın içeriği İnşaat maliyetlemesinde hem brüt hem de net alan dikkate alınır . 1 Brüt alan , bir yapının dış duvarları dahil tüm inşaat alanını ifade eder ve maliyet hesaplamalarında toplam inşaat maliyetini belirlemek için kullanılır. 1 3 Net alan ise yapının sadece kullanılabilir alanını temsil eder ve yapının gerçek değerini ve kullanılabilir alanının büyüklüğünü belirlemek için kullanılır. 1 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 tr.linkedin.com 2 blog.zaferrestorasyon.com 3 laldegerleme.com
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Tüm tartışmalardan sonra 'hmm evet' dedirten sonuç buydu

Cansu' Alıntı:
Merhaba ustalar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Felaket Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Cansu

Erdemitlee' Alıntı:
Selam üstatlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Felaket Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hesaplama
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Erdemitlee, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Sude' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Ben buna katılmıyorum @Sude, özellikle son nokta bana ters geldi