İnceleme: Ekaa Mumbai'de Artık Muhteşem Bir Ziyafet Sizin İçin Elimizde

Leila

Global Mod
Global Mod
Ahirette hangi rızkı istersiniz? Genellikle çeşitli yiyecek ve içeceklerle birlikte gömülen Eski Mısırlılar için ekmek yaygın bir seçimdi. Ekaa'nın bu medeniyetten ilham alan %110 Hidrasyon Ekmeği'ni ısırdığımda sorunun cevabını bulmuş oluyorum. Zaman ve gelenek aşıldı… İnsan sanki bir ekmek ölüye yeni bir hayat verebilecekse, bunun böyle bir şey olacağını hissediyor. Biz de daha fazla ısırıkla mutlulukla yenileniyoruz.


Bu enfes ekmek, Ekaa'nın yakın zamanda piyasaya sürdüğü Tasting Menu 5.0'ın bir parçası. Şef Niyati Rao ve ekibi, etkileyici derecede özenle hazırlanmış 10 çeşit yemekle sizi (Dünya'nın) uzay ve zamanında bir yolculuğa çıkarıyor. Şef Niyati şöyle açıklıyor: “Geçmişten gelen o kadar çok yemekle karşılaştık ki yeniden bağlantı kurmak istedik. Bunların kendi versiyonlarını yaratmak istedik. Biz de şöyle düşündük: 'Neden bunları derleyip, dünya krallıklarına dayalı bir tadım menüsü hazırlamayalım? Dünya?' Her yemekle ilgili çeşitli hikayeler ve efsaneler var. Tarih meraklıları kesinlikle bundan keyif alacaklar. Ancak başka önemsiz şeyler de var.

Yemeğim sırasında kendimi neredeyse yüzyıllar boyunca TARDIS'i kullanarak yemek molaları veren gurme Doktor Who gibi hissettim. Sonuçta her kurs sizi belirli bir tarihsel dönemdeki bir bölgeye götürmeyi amaçlıyor. Peki böyle bir yolculuğa çıkma şansımız olsaydı, kraliyet ailesi gibi ziyafet çekmek istemez miydik? Ekaa, çeşitli küresel hanedanlardan muhteşem lezzetler içeren bir deneyim sunmak için hikaye anlatımını kullanarak odağını bu şekilde geliştiriyor. Bu, kraliyet diyetlerine doğrudan, arşiv niteliğinde bir dalma değil. Hikayede imza niteliğindeki dönüşler var.


Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri


Örneğin %110 Hidrasyonlu ekmek, Eski Mısır bağlarını hurma eşleştirmesiyle güçlendiriyor. Ancak ikincisinin malzemeleri Mısır'dan gelmiyor. Bunun yerine Hint nolen gur'u ve manda sütü beyazı tereyağı sunuluyor. Ekaa'nın Boulanger Başkanı Akshay Bhonsale, “Ekmek, çiftliklerden taze topladığımız kişniş tohumları ve olgunlaşmamış yaban mersini ile tatlandırılıyor” diyor. Tasting Menu 5.0'ın kavramsallaştırılması, zaman ve mekanda belirli bir süspansiyonu gerektirse de, Ekaa sizi sıklıkla şimdiki zamana ve yerele bağlamanın yollarını buluyor.

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri


Çarların Krallığı kursu. Fotoğraf Kredisi: Ekaa


Diğer favori yabancı geziler arasında Smetana ve Karabuğdaylı Alabalık Yumurtası yer alıyor – Ekaa'nın Rus Çarı II. Nicholas'ın sevilen “yumurta üzerinde yumurta” oyununa yaklaşımı. Ünlü Faberge Yumurtalarını anımsatan pişmiş toprakta pişirilmiş pancarla servis edilir. Yumurtanın serin yumuşaklığı, sarımsakla demlenmiş smetananın kremsiliği ve karabuğdayın çıtırtısı, buradaki hikaye anlatımını ustalık ve becerinin ne kadar tamamladığını kanıtlıyor. Bu doku ikramını bir lezzet keyfi takip ediyor. Qing Krallığı kursunda goji meyveleri, tapyoka incileri, baharatlar ve pelin aromalı Çin lap cheong'uyla yapılan çorba yer alır. Eğlenceli sunum, küçük bir gölette eğlenen Japon balıklarını akla getirirken, sağlıklılık, imparatorluk Çin'inin şifalı çorbalarına selamı haklı çıkarıyor.

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri


Fotoğraf Kredisi: Ekaa


Ekaa birkaç ay önce yeni bir kokteyl menüsü başlattı ve bunu Tasting Menu 5.0 ile birlikte deneme fırsatı bulduk. Kokteyller aynı anlatının parçası olmasa da yine de tarihi kutluyorlar. Baş Miksolog Jishnu AJ'nin küratörlüğünü yaptığı bar menüsü, yenilikçi karışımlar ve daha az bilinen malzemelerle Ayurveda'nın zengin mirasını vurguluyor. Yenilebilir kafur, yasemin şurubu, supasawa, mavi bezelye ve yasemin yapraklarından oluşan cin bazlı bir kokteyl olan 'Kafur'u şiddetle tavsiye ediyoruz. Bir diğer cin ve supasawa seçeneği ise büyüleyici 'Dağ Biberi'dir. Bizi füme tekila ve ballı siyah sarımsakla tanıştıran 'Khus'u da beğendik.

Kafur kokteyli


Kafur kokteyli. Fotoğraf Kredisi: Ekaa


Mutfak yolculuğumuza döndüğümüzde, Travancore Krallığı'ndan ilham alan ruhu dinlendiren kombinasyonun tadını çıkardık. Bu kurs, Kerala Sadya'nın basit, dengeli lezzetlerini bir gram thuvial, Ghandasale pirinci ve Nendran muz suyuyla kutluyor. Aynı zamanda daha zengin tekliflerden çok ihtiyaç duyulan bir mola da sağladı. Her kurs bizi yeni malzemelerle ve şaşırtıcı doku kombinasyonlarıyla tanıştırdı. Bu nedenle Siam Krallığı, Aztekler, Marathalar, Rajputana, Meiji Restorasyonu ve Vikinglerin neler olduğunu açıklamayacağız. Nefis zenginliklerini ilk elden keşfetmek için uğramalısınız.

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri


Fotoğraf Kredisi: Ekaa


Ekaa'nın yeni menüsü bize kraliyet sırlarını anlatmayı vaat etti ve bu sırları tatmaya devam etti. Her yemeğin başında güzel resimli kartlar vardı ve gelecek ikramlara işaret ediyordu. Gecenin sonunda bunları topladığımızda gerçekten de kazanan bir el çektiğimizi fark ettik.

Ne: Ekaa'nın Tadım Menüsü 5.0
Nerede: Kitab Mahal, 1. Kat, D Sukhadwala Yolu, Azad Maidan, Kale, Mumbai.
 
Üst