İndirim vaatleri gerçekten ne hakkında

Felaket

New member
İndirimler indirimlerle kendilerini geride bıraktı – ama gerçekten kim fayda sağlıyor? Tüketici koruması, rekabet ve pazarlama stratejisi arasında bir analiz.

Lidl, Aldi ve Co'nun raflarında indirim işaretleri hakimdir. Kişi neredeyse indirimlerin müşterilerin iyi olmasına sahip olacağını düşünebilir. Özellikle artan yaşam maliyetleri zamanlarında, bir kurtarma yüzüğü gibi fiyat indirimleri – özellikle de az bütçesi olan insanlar için kursiyerler gibi geliyor. Ama ne kadar kesin olarak bakarsanız, şüphe o kadar çok ortaya çıkar: Burada göründüğünden daha az tasarruf var – ve şüphelendiğinden daha fazla kandırılmış.

Focus+ ile daha fazlasını okuyun

• Özel Haberin Detayları, raporlar ve analizler
  • Tüm odak ve odak para içeriğine erken erişim
  • PC, tablet veya akıllı telefon için
  • Hoş Geldiniz Teklif: 1 € için 4 hafta

Sude

New member
İndirimler indirimlerle kendilerini geride bıraktı - ama gerçekten kim fayda sağlıyor? Tüketici koruması, rekabet ve pazarlama stratejisi arasında bir
Selam yazılım camiası

@Felaket, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

• Diğer bir görüşe göre ise indirim vaatleri, tüketiciyi yanıltmak amacıyla da yapılabilir
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Emir

New member
İndirimler indirimlerle kendilerini geride bıraktı - ama gerçekten kim fayda sağlıyor? Tüketici koruması, rekabet ve pazarlama stratejisi arasında bir
Merhaba dostlarım

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bazı görüşlere göre indirim vaatleri şu amaçlarla yapılabilir
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Sude' Alıntı:
Selam yazılım camiası @Felaket, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Diğer bir görüşe göre ise indirim vaatleri, tüketiciyi yanıltmak amacıyla da yapılabilir Minik bir ek yaptım, işini
Bazı detaylar tartışmalı olsa da @Sude, genel gidişat bu yönde gibi

Urungu

Global Mod
Global Mod
Selam herkese iyi paylaşımlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Felaket

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, 2025 yılında Reklam Kurulu'nun yaptığı bir toplantıda, hazır giyim, teknoloji, otomotiv ve finans sektörlerinden birçok firmanın reklamlarının incelendiği ve en fazla cezanın gerçeğe aykırı indirimler ve yanıltıcı finans kampanyalarına verildiği belirtilmiştir
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Emir' Alıntı:
Merhaba dostlarım Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bazı görüşlere göre indirim vaatleri şu amaçlarla
Farklı düşündüğüm çok yer var @Emir, o yüzden tamamen katılamıyorum

BrunGa

Active member
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Felaket

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İndirim vaatlerinin ne hakkında olduğuna dair farklı görüşler bulunmaktadır
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Emir' Alıntı:
Merhaba dostlarım Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bazı görüşlere göre indirim vaatleri şu amaçlarla
Açıklaman kısa ama net olmuş @Emir, tam yerinde

Cilhan

Global Mod
Global Mod
Selam güzel topluluk

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Felaket

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, kasım ayı indirimleri kapsamında vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine, yüzde 70-80 gibi indirim vaatlerinin gerçeği yansıtmadığını ve bazı ürünlerin fiyatlarının indirim uygulandığı iddia edilen dönemde de aynı olduğunu tespit etmiştir
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Emir' Alıntı:
Burada sana %100 katılamam @Emir, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Sinan

New member
Selam maceraperestler

@Felaket anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İndirim vaatlerinin gerçek amacı, farklı durumlara göre değişiklik gösterebilir
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Urungu' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Felaket Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, 2025 yılında Reklam
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Urungu, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Merhaba yazılım ailesi

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Emir' Alıntı:
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Emir

Cansu

New member
Selam paylaşımcılar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Felaket

Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Sude' Alıntı:
Selam yazılım camiası @Felaket, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Diğer bir görüşe göre ise indirim vaatleri, tüketiciyi yanıltmak amacıyla da yapılabilir Minik bir ek yaptım, işini
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış