İzle: Vikas Khanna'nın Yeni Başlayanlar İçin Şaşmaz Çikolatalı Kek Tarifi!

Leila

Global Mod
Global Mod
Taze pişmiş çikolatalı kekin aromasını seviyoruz. Herhangi bir noktada klasik, lezzetli ve mükemmel bir ruh hali arttırıcıdır. İster stresli bir gün geçirmiş olun, ister en yakın arkadaşınızla kavga etmiş olun, ister özel bir anı kutlamak isteyin; bir parça zengin ve yapışkan çikolatalı kek her zaman imdadınıza yetişir. Ve lezzete ekstra bir avantaj sağlayan şey, tarifin çok yönlülüğüdür. Eğer keşfederseniz, çikolatalı keki kendilerine özgü yöntemlerle yapan farklı insanlar bulacaksınız. Kimisi olduğu gibi severken, kimisi içindeki çikolata parçacıklarının tadını çıkarıyor. Daha sonra pastanın tadını daha da güzelleştirmek için zengin bir katman çikolatalı ganaj ekleyin. Son zamanlarda Şef Vikas Khanna'nın çikolatalı kekinden nasıl keyif aldığını gördük. Bize güvenin, tarif o kadar basit ki acemi biri bile evde deneyebilir.

Öyleyse okuyun: Pişirme Kolaylaştı: Düdüklü tencerede Lezzetli Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır

Çikolatalı Kek Neden Herkes İçin En Popüler Seçim? Çikolatalı Kek Hakkında Bu Kadar İlginç Olan Ne?

Kek ve hamur işleri dünyasında seçenek sıkıntısı yoktur. Ama en üstün olanı klasik çikolatalı kektir. Nedenini hiç merak ettiniz mi? Rahatlatıcı ve karmaşık olmayan tatların yanı sıra, harikalar yaratan şey çikolatanın iyiliğidir. Bilimsel teorilere göre çikolata, insan vücudunda dopamin salınımına yardımcı olan, kişinin mutlu, enerjik ve stressiz hissetmesini sağlayan antioksidanlar içerir. Çikolatanın mutluluk seviyenizle olan bağlantısı hakkında her şeyi öğrenmek için buraya tıklayın.

Öyleyse okuyun: 4 Dakikada Çikolatalı Kek! Bize İnanmıyor musunuz? Bu Tarifi Deneyin ve Karar Verin

Adım Adım Çikolatalı Kek Tarifi | Evde Vikas Khanna Tarzı Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır:

Şef Vikas, “Yemin ederim, bu bir sonraki favori çikolatalı kekiniz olacak” diyor.

Aşama 1. Fırınınızı önceden 180 santigrat dereceye ısıtın.

Adım 2. Kek kalıbını yağlayın, parşömen kağıdıyla kaplayın ve hazır bulundurun.

Aşama 3. Tereyağını eritip bir kase şekere ekleyin. Çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.

Adım 4. Vanilya özü ve yumurtaları ekleyin ve karışım hafif ve kabarık hale gelinceye kadar çırpın.

Adım 5. Unu eleyin ve bir tutam tuz ekleyin, ardından her şey iyice birleşene kadar karıştırın. Fazla karıştırmayın!

Adım 6. Kek kalıbına hamuru dökün ve pürüzsüz bir üst yüzey için tezgaha vurun.

Adım 7. Pastayı önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Adım 8. Kürdan testi yapın. Pastanın ortasına yerleştirin ve nemli kırıntılar çıkarsa kekiniz hazır demektir.

Adım 9. Servis yapmadan önce pastayı tavada soğutun. Pastanızın tadını çıkarın!

Aşağıdaki ayrıntılı tarif Habersunu izleyin:

Öyleyse okuyun: Hava Fritözünde Kek Nasıl Pişirilir – Başarısının 5 Sırrı