Dal chawal konforu tanımlar. Ama bunu bir hafta sonu yapmak ister miydiniz? Muhtemelen çoğunuz şunu diyeceksiniz: HAYIR! Dal Chawal'ın hafta içi yoğun bir günde hızlı bir yemek hazırladığı gerçeği göz önüne alındığında, çoğumuz hafta sonları bundan kaçınmayı tercih ediyoruz. Sonuçta hafta sonları özel, hoşgörülü bir şeyler gerektirir. Peki ya arkadaşlarınıza ve ailenize cömert bir yemek hazırlamak için sıradan dalmayı ekstra özel kılacak harika bir tarifimiz olduğunu söylesek? Bizi doğru duydun. Bu kez sıradan bir dal tarifi yerine Hindistan cevizi tadında bir Güney Hindistan tarifi denemeye ne dersiniz? Evet, Kerala usulü hindistan cevizi dalından ya da dedikleri gibi parippu körisinden bahsediyoruz.
Öyleyse okuyun: Yüksek Proteinli Atıştırmalıklar: Suçsuz Bir Hoşgörü İçin Yapabileceğiniz 5 Dal Kebap
Kerala Usulü Hindistan Cevizi Dalını (Parippu Körisi) Özel Kılan Nedir?
Basitçe söylemek gerekirse, parippu körili masoor daldır ve içinde bir kat hindistancevizi ezmesi bulunur; bu da tarifi zengin, lezzetli ve normalden daha kalın yapar. Parippu körisi, tipik bir Güney Hindistan yemeği için genellikle pirinç, sade yağ ve biraz sabzi ile eşleştirilir.
Hepsi bu değil. Thali'de garnitür olarak çalışan sıradan bir dalın aksine parippu körili, baskın aroması ve tatları nedeniyle merkezde yer alıyor. Ve evet, normal dal yapma süresinden, nezaketten ve tarifte kullanılan kapsamlı malzemelerden biraz daha fazlasını gerektirir. Oldukça ilginç geliyor değil mi? O halde fazla zaman kaybetmeden tarife geçelim.
Öyleyse okuyun: Bu Ağız Sulandıran Meen Manga Pothi Tarifiyle Kerala Lezzetlerini Deneyimleyin
Fotoğraf Kredisi: iStock
Kerala Tarzı Hindistan Cevizi Dal (Parippu Köri) Nasıl Yapılır | Parippu Köri Tarifi:
Başlangıç olarak masoor dalını iyice yıkayın ve haldi, tuz ve su ile düdüklüde pişirin. Daha sonra ısıyı tamamen bırakın ve dalını pürüzsüz bir macun haline getirin. Bu adımda tuzunu kontrol edip ona göre ayarlayın.
Şimdi bir karıştırıcıya rendelenmiş hindistan cevizini, yeşil biberi, kimyon tohumlarını, soğanı ve suyu ekleyin ve pürüzsüz bir macun haline gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra haşlanmış dal ve hindistancevizi ezmesini bir tavaya dökün ve orta ateşte kaynatın.
Bu arada bir tavaya hindistancevizi yağı veya sade yağ, hardal tohumu, kırmızı biber ve köri yapraklarını ekleyerek tadkayı hazırlayın. Üzerine soğanı ekleyip altın rengi olana kadar kavurun. Tadka'yı dal-hindistan cevizli körinin üzerine dökün ve sıcak servis yapın.
Kulağa lezzetli geliyor değil mi? O halde çok fazla zaman kaybetmeden bugün bu tarifi evinizde deneyin ve ailenizle birlikte lezzetli bir yemeğin tadını çıkarın. Detaylı tarif için buraya tıklayın.
Öyleyse okuyun: Yüksek Proteinli Atıştırmalıklar: Suçsuz Bir Hoşgörü İçin Yapabileceğiniz 5 Dal Kebap
Kerala Usulü Hindistan Cevizi Dalını (Parippu Körisi) Özel Kılan Nedir?
Basitçe söylemek gerekirse, parippu körili masoor daldır ve içinde bir kat hindistancevizi ezmesi bulunur; bu da tarifi zengin, lezzetli ve normalden daha kalın yapar. Parippu körisi, tipik bir Güney Hindistan yemeği için genellikle pirinç, sade yağ ve biraz sabzi ile eşleştirilir.
Hepsi bu değil. Thali'de garnitür olarak çalışan sıradan bir dalın aksine parippu körili, baskın aroması ve tatları nedeniyle merkezde yer alıyor. Ve evet, normal dal yapma süresinden, nezaketten ve tarifte kullanılan kapsamlı malzemelerden biraz daha fazlasını gerektirir. Oldukça ilginç geliyor değil mi? O halde fazla zaman kaybetmeden tarife geçelim.
Öyleyse okuyun: Bu Ağız Sulandıran Meen Manga Pothi Tarifiyle Kerala Lezzetlerini Deneyimleyin
Fotoğraf Kredisi: iStock
Kerala Tarzı Hindistan Cevizi Dal (Parippu Köri) Nasıl Yapılır | Parippu Köri Tarifi:
Başlangıç olarak masoor dalını iyice yıkayın ve haldi, tuz ve su ile düdüklüde pişirin. Daha sonra ısıyı tamamen bırakın ve dalını pürüzsüz bir macun haline getirin. Bu adımda tuzunu kontrol edip ona göre ayarlayın.
Şimdi bir karıştırıcıya rendelenmiş hindistan cevizini, yeşil biberi, kimyon tohumlarını, soğanı ve suyu ekleyin ve pürüzsüz bir macun haline gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra haşlanmış dal ve hindistancevizi ezmesini bir tavaya dökün ve orta ateşte kaynatın.
Bu arada bir tavaya hindistancevizi yağı veya sade yağ, hardal tohumu, kırmızı biber ve köri yapraklarını ekleyerek tadkayı hazırlayın. Üzerine soğanı ekleyip altın rengi olana kadar kavurun. Tadka'yı dal-hindistan cevizli körinin üzerine dökün ve sıcak servis yapın.
Kulağa lezzetli geliyor değil mi? O halde çok fazla zaman kaybetmeden bugün bu tarifi evinizde deneyin ve ailenizle birlikte lezzetli bir yemeğin tadını çıkarın. Detaylı tarif için buraya tıklayın.