Dal, günlük hayatımızda sürekli bir rol oynar. Aslında dal, çoğumuz için konforu tanımlar. Dal chawal, dal khichdi, dal çorbası ve daha fazlası olarak alabilirsiniz. Günlük beslenmemize dahil edilmesinin en önemli nedenlerinden biri, bulunabilirliği ve erişilebilirliğidir. Her yerde kolayca bulunabilen, her biri özüne kadar sağlıklı olan farklı dal çeşitleri elde edeceksiniz. Masoor, moong, toor vb. kilerimizdeki en yaygın dallar olsa da, çok fazla keşfedilmesi gereken bazı çeşitler var. Böyle bir çeşit kulith olarak adlandırılır. Gahat veya at gramı olarak da adlandırılan kulith, zengin besin profili nedeniyle süper bir nabız olarak kabul edilir. Bu eski gıda maddesi protein, demir, lif, kalsiyum ve daha fazlasıyla yüklüdür.
Kulith Dal’ın Sağlık Faydaları:
1. Kilo Kaybını Teşvik Eder:
Kulith dal, sindirime ve metabolizmaya yardımcı olan ve aynı zamanda bizi uzun süre tok tutan protein ve lifle yüklüdür. Bu faktörler ayrıca kilo kaybını teşvik etmeye yardımcı olur.
2. Böbrek Taşını Önler:
Kulith dal, doğası gereği büzücüdür ve idrar söktürücü özelliklere sahiptir. Bu faktörler detoksifikasyonu desteklemeye yardımcı olur ve bizi böbrek taşından daha fazla korur.
3. Nezle ve Gribi Önler:
Kulith gram ayrıca içerdiği polifenol sayesinde soğuk algınlığı ve grip gibi yaygın olarak görülen birçok mevsimsel hastalığı önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, sizi içeriden ısıtmaya yardımcı olur, soğuğu önler.
4. AIDS Cilt Sağlığı:
Kulith, vücudumuzdaki toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olan yüksek protein içeriğine sahiptir. Bu, cilt sağlığını geliştirmeye ve koyu halkaları gidermeye yardımcı olur.
5. Bağışıklığı Teşvik Eder:
Tüm bu besinler, genel sağlığı ve bağışıklığı geliştirerek bizi içeriden beslemeye yardımcı olur.
Artık kulith’in faydalarını bildiğinize göre, onu günlük diyetinize dahil etmenizi ve genel olarak sağlığınızın keyfini çıkarmanızı öneririz. Kulith’i diyetinize nasıl dahil edeceğinizi merak mı ediyorsunuz? Üzülmeyin, sizin için mükemmel bir tarif bulduk – kulith kalan. Kulith kalan, dal, ayran ve baharatlarla hazırlanan lezzetli çorba benzeri bir içecektir. Bu tarif, ünlü beslenme uzmanı Rujuta Diwekar’ın resmi Instagram hesabında paylaşıldı. Bir göz at.
Öyleyse oku: Kilo Aldıracağını Düşündüğünüz Ama Aldırmayacağınız 5 Yiyecek
Kulith dal besinlerle yüklüdür.
Kulith Kalan Nasıl Yapılır:
(Ayrıca Okuyun: En İyi 13 Dal Tarifi – Mükemmel Yemek Nasıl Yapılır)
Bu içeceği evde deneyin ve yaz boyunca genel sağlığın tadını çıkarın.
Öyleyse oku: Lezzetli ve Sağlıklı 10 Şekersiz Yaz İçeceği (Tarifler İçinde)
Somdatta Saha HakkındaKaşif- Somdatta’nın kendisine böyle hitap etmesinden hoşlanır. Yemek, insanlar veya yerler açısından tek istediği bilinmeyeni bilmek. Basit bir aglio olio makarna veya daal-chawal ve iyi bir film onun gününü güzelleştirebilir.
Kulith Dal’ın Sağlık Faydaları:
1. Kilo Kaybını Teşvik Eder:
Kulith dal, sindirime ve metabolizmaya yardımcı olan ve aynı zamanda bizi uzun süre tok tutan protein ve lifle yüklüdür. Bu faktörler ayrıca kilo kaybını teşvik etmeye yardımcı olur.
2. Böbrek Taşını Önler:
Kulith dal, doğası gereği büzücüdür ve idrar söktürücü özelliklere sahiptir. Bu faktörler detoksifikasyonu desteklemeye yardımcı olur ve bizi böbrek taşından daha fazla korur.
3. Nezle ve Gribi Önler:
Kulith gram ayrıca içerdiği polifenol sayesinde soğuk algınlığı ve grip gibi yaygın olarak görülen birçok mevsimsel hastalığı önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, sizi içeriden ısıtmaya yardımcı olur, soğuğu önler.
4. AIDS Cilt Sağlığı:
Kulith, vücudumuzdaki toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olan yüksek protein içeriğine sahiptir. Bu, cilt sağlığını geliştirmeye ve koyu halkaları gidermeye yardımcı olur.
5. Bağışıklığı Teşvik Eder:
Tüm bu besinler, genel sağlığı ve bağışıklığı geliştirerek bizi içeriden beslemeye yardımcı olur.
Artık kulith’in faydalarını bildiğinize göre, onu günlük diyetinize dahil etmenizi ve genel olarak sağlığınızın keyfini çıkarmanızı öneririz. Kulith’i diyetinize nasıl dahil edeceğinizi merak mı ediyorsunuz? Üzülmeyin, sizin için mükemmel bir tarif bulduk – kulith kalan. Kulith kalan, dal, ayran ve baharatlarla hazırlanan lezzetli çorba benzeri bir içecektir. Bu tarif, ünlü beslenme uzmanı Rujuta Diwekar’ın resmi Instagram hesabında paylaşıldı. Bir göz at.
Öyleyse oku: Kilo Aldıracağını Düşündüğünüz Ama Aldırmayacağınız 5 Yiyecek
Kulith dal besinlerle yüklüdür.
Kulith Kalan Nasıl Yapılır:
- Önce kulith dal’ı düdüklüde pişirin ve suyu bir bardağa alın.
- Başka bir bardağa biraz ayran alın.
- Şimdi ghee, jeera, yeşil biber, menteşe ve köri yapraklarını kullanarak bir tadka hazırlayın.
- Bir kaseye biraz dal suyu alın, ona tadkayı, ardından ayranı ekleyin ve karıştırın.
- Bir bardağa aktarın ve için.
(Ayrıca Okuyun: En İyi 13 Dal Tarifi – Mükemmel Yemek Nasıl Yapılır)
Bu içeceği evde deneyin ve yaz boyunca genel sağlığın tadını çıkarın.
Öyleyse oku: Lezzetli ve Sağlıklı 10 Şekersiz Yaz İçeceği (Tarifler İçinde)
Somdatta Saha HakkındaKaşif- Somdatta’nın kendisine böyle hitap etmesinden hoşlanır. Yemek, insanlar veya yerler açısından tek istediği bilinmeyeni bilmek. Basit bir aglio olio makarna veya daal-chawal ve iyi bir film onun gününü güzelleştirebilir.