Lufthansa’ya göre, Apple AirTag’lere kontrol edilmiş bagajda yeniden izin veriliyor

serdal

New member
Alman havayolu Lufthansa Çarşamba günü rotasını tersine çevirdi ve Apple AirTag’lerin ve diğer Bluetooth izleme cihazlarının kontrol edilmiş bagajda yeniden kullanılmasına izin verildiğini söyledi.

Havayolu, “Luftfahrt-Bundesamt bugün, kontrol edilen bagajda çok düşük pil ve iletim gücüne sahip izleme cihazlarının güvenlik riski oluşturmadığına dair risk değerlendirmemizi paylaştığını doğruladı.” “Bu, bu cihazlara Lufthansa uçuşlarında izin verildiği anlamına geliyor.”

Havayolu, yolculara kişisel elektronik cihazlarla ilgili uluslararası yönergelerin, kargo ambarlarında istiflenmiş bagajlardaki izleyicileri devre dışı bırakmalarını gerektirdiğini söyledikten sonra bir kafa karışıklığı ve eleştiri fırtınasına yol açtı.

Apple, Salı günü izleyicilerinin tüm havayolu güvenlik düzenlemelerine uygun olduğunu söyleyerek bu yorumu reddetmişti.


Amerika Birleşik Devletleri’nde bu, Federal Havacılık İdaresi ve Ulaştırma Güvenliği İdaresi tarafından onaylanmıştır. Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı, düzenlemesinin “izleyicileri kendi başına yasaklamadığını veya izin vermediğini”, ancak operatörlerin uçuşta hangi cihazların güvenli olduğunu belirleme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Görünüşe göre Lufthansa, Alman havacılık yetkililerinden tavsiye istedi. Havayolu sözcüsü Martin Leutke Çarşamba günü yaptığı açıklamada, şirketin açıklaması hakkında daha fazla yorum yapmadığını söyledi. ilk olarak twitter’da yayınlandı.

Lufthansa, yolcuların kayıp bagajları bulmak için cihazları kullandığına dair haberlerin havayolunu utandırdığı yönündeki spekülasyonların ortasında, Alman medyasında cihazları yasakladığına dair haberler çıktığında, politikasını eleştiri altında buldu.

Lufthansa’da vardı Pazar onaylandı Twitter’da, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün tehlikeli mallar ve izleyicilerin “iletim işlevi” hakkındaki yönergelerine atıfta bulunarak, uçuşlarında kontrol edilen bagajdaki izleyicilerin devre dışı bırakılması gerektiğine inandığını söyledi. İzleyicileri kapatmak onları kullanılamaz hale getirir.

Salı günü pozisyonunu netleştirmeye çalışan Leutke, havayolunun cihazları yasaklamadığını ve güvenli olduklarına inandığını, ancak “şu anda bu cihazların Havayolu kısıtlaması yolcuları için kullanımını kısıtlayan düzenlemeleri düzenlemenin yetkililerin elinde olduğunu” söyledi. kontrol edilmiş bagajda.”


Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenleyiciler, Bluetooth teknolojisini kullanan ve uçak iletişim cihazlarını etkilemeyen izleyicilerin el bagajında veya kontrol edilmiş bagajda olmasına izin verildiğini söylediler. Android telefon kullanıcıları arasında popüler olan Tile dahil olmak üzere çeşitli diğer şirketler benzer izleyicileri satmaktadır.

Apple yaptığı açıklamada, AirTag’lerin “el bagajı ve kayıtlı bagaj için uluslararası havayolu güvenlik düzenlemelerine uyduğunu” söyledi.

Cihazlar, uçak içi kablosuz kulaklıklarda yaygın olarak kullanılan aynı teknoloji olan Bluetooth Low Energy’yi kullanır. Son konumlarını yakındaki Apple cihazlarıyla güvenli bir sinyal aracılığıyla paylaşarak izlenirler.

Apple’a göre, ICAO’nun kargo izleme cihazları için belirli standartları yoktur ve kişisel tüketici elektroniği cihazları tanımı, telefonlar, kameralar ve dizüstü bilgisayarlar dahil olmak üzere daha büyük cihazlara odaklanır. Bunlar daha büyük lityum pillere sahip olma eğilimindedir.

Havacılık kurumu Salı günü yaptığı açıklamada, düzenleyici olmadığını ve havayolları üzerinde “gözetim rolü” olmadığını söyledi. Bunun yerine, yolcuların neleri yapıp neleri yapamayacaklarına ilişkin yönergeleri ve uluslararası ticaret grubundan yönergeleri belirleyen düzenleyici kurumlara ve havayollarına benzer tavsiyeler sızıyor.

Apple’a göre AirTags, saatlerde ve anahtarlıklarda yaygın olarak bulunan CR2032 düğme pilleri kullanıyor. Apple, bu pillerin Federal Havacılık İdaresi, Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı ve bir havayolu ticaret grubu olan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği tarafından tüm bagajlar için onaylandığını söyledi.

2017 FAA tavsiyesi, cihazların Amerika Birleşik Devletleri’ndeki uçaklarda Bluetooth gibi düşük güçlü kablosuz iletişimleri kullanmasına izin verir. Ulaştırma Güvenliği İdaresi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Apple’ın “izleme cihazlarına hem el bagajında hem de kayıtlı bagajda izin verildiği” görüşünü doğruladı.
 
Üst